Büyükşehiri alamazsak yetim kalırız

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı ile birlikte önceki akşam saat 19.30’da Kızılpınar Erzurumlular Derneği’ni ziyaret etti.

Çerkezköy 8.02.2013 19:37:00 0
Büyükşehiri alamazsak yetim kalırız

 MAHALLEMİZE HİÇBİR HİZMET YAPMADI

AK Parti heyetinin Erzurumlular Derneği ziyaretine vatandaşlardan Ömer Çelik’in, Faruk Korkmaz hakkındaki iddiaları damga vurdu. Yıllar önce Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’ı makamında ziyaret ettiğini söyleyen Çelik, “Başkan, her yerde onun arkasından konuştuğumu ve onu karalayıcı söylemlerde bulunduğumu iddia etti. Ben kimsenin arkasından konuşmadım” dedi. Namık Kemal Mahallesi eski Çorlu Caddesi’nde yaşadığını söyleyen Çelik, yıllardır mahallelerinin hizmet almadığını belirtti ve Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e, “Mahallemize hiçbir hizmeti olmadı. Bu nedenle Faruk Korkmaz’a oy vermedim. Eğer sen de öyle yaparsan sana da oy vermem. Bu halk yönetimden memnun olmadığında istediğini yapar. Ama memnun olursa canımız kurban” dedi. Ömer Çelik’in bu açıklamaları Faruk Korkmaz’da adeta soğuk duş etkisi yarattı.
 

AK PARTİ’DEN VAZGEÇME

Haftada en az 3 gün kahve ve esnaf ziyaretlerine çıktıklarını söyleyen Ali Ertem ise, “Hizmet yapmamış olsak insanların karşısına nasıl çıkarız. Yaptığımız hizmetlerle vatandaşın karşısına gururla çıkabilmeyi istiyoruz. Başkanım burada şikayetlerini dinledi. Gerekli çalışmaları yapacaktır. Ama sen yine de AK Parti’den vazgeçme” diye konuştu.
 

AK PARTİ BAYRAĞI ALTINDA HİZMETE DEVAM

AK Parti’nin her zaman belli bir program dahilinde hareket ettiğini söyleyen AK Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit, “Bu ziyarette Belediye başkanlarımız sizleri Büyükşehir konusunda bilgilendirecek” dedi. AK Parti Kızılpınar Belde Teşkilatı’nın bugüne kadar görevini layıkıyla yerine getirdiğini ifade eden Yiğit, bundan sonraki süreçte de AK Parti bayrağı altında hizmete devam edeceklerini ifade etti. 
 

BAZI ENDİŞELER VAR

Kızılpınar Erzurumlular Derneği Kurucu Başkanı İsmail Kurt da ziyaretin kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. Büyükşehir yapılanması kapsamında bazı kişilerin beldenin kapanacağından dolayı endişelerinin olduğunu söyleyen İsmail Kurt, Erzurumlu hemşerilerinden akılarına takılan her konuyu Belediye Başkanları’na sormalarını istedi.
 

KAYNAK ÇARÇUR EDİLMEDEN KULLANILMALI

Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ile gelirlerinin neredeyse 5 kat artacağını söyleyen AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, “Önemli olan kaynağın artması değil, artan kaynağın çarçur edilmeden vatandaşa hizmet için kullanılmasıdır” diye konuştu. Türkiye’nin AK Parti öncesinde IMF’ye 25 milyar dolar borcu olduğunu anımsatan Demirbağ, bu borcun 1 milyar doların altına düştüğünü, hatta Türkiye’nin IMF’ye borç verebilecek hale geldiklerini ifade etti.
 

HİZMETLER DAHA DA ARTACAK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın özellikle gençlere çok büyük önem verdiğine vurgu yapan Demirbağ, “Hükümetimiz seçilebilme yaşını 25’e indirdi. Bunu daha da aşağılara çekmeyi planlıyoruz. Üniversite sayılarımız arttı. Artık her ilde en az 1 üniversitemiz var. AK Parti ile bu hizmetler daha da artacaktır” diye konuştu.
 

AÇILIŞI MİLİ EĞİTİM BAKANI YAPACAK

Kızılpınar Belediyesi olarak şuana kadar yapılanların ortada olduğunu söyleyen Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, “40 derslikli bir Endüstri Meslek Lisesi yaptık. Böylece eğitim için Çerkezköy’e ya da Veliköy’e giden öğrenci ailelerinin öğrenci başına ayda en az 300 TL’si cebinde kalacak” dedi. Mart Ayı’nda okulun açılışının yapılacağını söyleyen Korkmaz, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Hüseyin Çelik’in de açılışa katılmasını beklediklerini ifade etti.
 

KIZILPINAR DAHA EMİN ELLERE EMANET EDİLECEK

Kızılpınar’da belediyeciliğin daha emin ellere emanet edileceğini sözlerine ekleyen Faruk Korkmaz, “Kızılpınar Belde statüsünden İlçe statüsüne yükseliyor” dedi. Okul yollarının Çerkezköy Belediyesi tarafından yapıldığına dikkat çeken Korkmaz, okulun bahçe düzenlemelerinin de Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılması için Başkan Ali Ertem’den söz istedi. Ertem de bahçe düzenlemesinin Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılabileceğini kaydetti.
 

KIZILPINAR ÇERKEZKÖY’ÜN MERKEZİ OLACAK

Kendisinden önceki belediye başkanlarının Kızılpınar’a tek bir eser dahi bırakmadığını iddia eden Faruk Korkmaz, “Beldemizin neresine bakarsanız bakın AK Parti’nin eserlerini göreceksiniz” dedi. Çerkezköy’ün daha da büyüyeceğini söyleyen Korkmaz, Kızılpınar’ın da ilçenin merkezi haline geleceğini ifade etti. 
 

YANLIŞ ALGILANMAMALI

Çerkezköy’e ilk 22 yıl önce geldiğini anımsatan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “O zamanlar Çerkezköy nüfusu 20 bin, Kızılpınar nüfusu ise 2 bin idi. Çerkezköy Merkez nüfusu 84 bine çıkarken, Kızılpınar nüfusu ise neredeyse 9 kat arttı” dedi. Kızılpınar’ın 2014 seçimlerinden itibaren Çerkezköy’ün bir mahallesi olacağını ifade eden Ertem, “Bu Kızılpınar Belediyesi kapanıyor diye algılanmamalı. Bu Kızılpınar’ın beldeyken ilçe statüsüne yükseldiği şeklinde algılanmalı” diye konuştu. 
 

TRAKYA’NIN PARLAYAN YILDIZI OLACAĞIZ

Çerkezköy’ün Veliköy ve Kızılpınar ile birleştikten sonra yeni sınırlar göz önüne alındığında Kızılpınar’ın ilçe merkezi haline geleceğini söyleyen Ertem, “Çerkezköy, Trakya’nın parlayan yıldızı olacak. Bunun olması için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin AK Parti belediyecilik anlayışı ile yönetilmesi gerekiyor” dedi. Çerkezköy, Veliköy ve Kızılpınar’da sanayi kuruluşlarının olduğunu fakat bunların belediyelere en ufak bir katkısının olmadığını söyleyen Ertem, “Büyükşehir ile birlikte sanayi kuruluşlarının devlete verdiği verginin yüzde 6’sı belediye kasasına girecek. Bu da gelirimizi en az 2 kat arttıracaktır” diye konuştu.
 

HER NİMETİN BİR KÜLFETİ VARDIR

Kızılpınar’da su ve doğalgaz çalışmaları nedeni ile yollarda problemler olduğunu belirten Ali Ertem, her nimetin bir külfeti olduğunu, bu sıkıntıların da zamanla giderileceğini ifade etti. Yıllar önce bir belediye başkanının Çerkezköy’e doğalgaz getirilmesinin mümkün olmadığı şeklinde beyanatlar verdiğini anımsatan Ali Ertem, “Halkımız bizi göreve getirdi. Çerkezköy doğalgazı hak ediyor dedik ve bugün doğalgazın ulaşmadığı tek bir sokak dahi yoktur” dedi.
 

BAŞKA BİR BELEDİYE DAHA YOK

Kızılpınarlıların Ak Parti’den desteklerini esirgemeyeceğinden şüphesinin olmadığını söyleyen Ali Ertem, “Fakat önemli olan Büyükşehir’i almaktır. Aksi takdirde yetim kalırız. Belediyecilik anlamında biz yine üzerimize düşeni fazlasıyla yaparız fakat Büyükşehir hizmetlerinin ilçemize gelmesi noktasında sıkıntılar yaşarız” dedi. Kızılpınar’ın hükmünün 1 yıl daha süreceğini söyleyen Ertem, “Trakya Bölgesi’nde Çerkezköy, Veliköy ve Kızılpınar’dan başka okul yaptıran bir belediye daha yoktur” diye konuştu. AK Parti heyeti daha sonra Zafer Kıraathanesi’ne geçerek burada da halkın sıkıntı ve isteklerini dinledi, Büyükşehir hakkında bilgilendirmede bulundu.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10