Askere gidecekler dikkat

Askerlik hizmetinde sevk tehiri yapmak isteyenler için yönetmelikte önemli değişikliklere gidilerek, özellikle bilim adamlarına ve araştırmacılara önemli kolaylıklar sağlandı. Aktif sporcular 38 yaşına kadar

10.02.2013 18:16:00 0
Askere gidecekler dikkat

 Çerkezköy Haber - Milli Savunma Bakanlığı'nın "Sevk Tehiri İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 

CEZA ALANLARIN SEVK TEHİRLERİ YAPILMAYACAK

Yönetmeliğe göre, sevk tehiri teklif edilecek yükümlülerden; sevk tehirine esas olan görev, staj, aday memurluk, dil öğrenimi, yüksek lisans, ihtisas, sanatta yeterlik veya doktora öğrenimi başlangıç tarihinden önce; sporcuların erteleme kapsamındaki kulüpleriyle sözleşme başlangıç tarihinden önce; Olimpiyat Oyunları, Dünya ve Avrupa Şampiyonaları ile uluslararası müsabakalarda müsabaka tarihinden önce; çalıştıkları bilim dallarına dünya ölçüsünde bir yenilik veya ilerleme getiren orijinal araştırma yapanların araştırmalarına başladıkları tarihten önce; Askerlik Kanununun 86'ncı maddesi gereği yoklama kaçağı veya 89' uncu maddesi gereği bakaya durumunda olanların, bu suçlardan soruşturması veya kovuşturması devam edenlerin veya kovuşturma sonucunda adli ceza alanların sevk tehirleri yapılmayacak.
 

SEVK TEHİRİ İPTAL EDİLECEK

Yapılan değişikliğe göre, Sevk tehirine neden olan çalışmalarına başladıkları tarihten önce yoklama kaçağı veya bakaya kalmak suçundan idari para cezası teklifinde bulunulanların ve idari para cezası alanların sevk tehiri yapılabilecek. Yönetmenlikte yapılan bir diğer değişikliğe göre ise, Sevk tehirine neden olan çalışmalarını bıraktıklarını veya tamamladıklarını belgeleyerek sevk tehiri işlem makamına müracaat edenlerin sevk tehirleri iptal edilebilecek. Hakim ve savcıların, bölge hizmetlerine başladıkları tarihten itibaren bir defaya mahsus ve azami üç yıla kadar sevk tehirleri yapılabilecek.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10