Beyanname vermeyenlere ceza uyarısı

Derneklerin 2012 yılına ait dönem faaliyetlerini, gelir ve gider işlemlerinin sonuçlarını düzenleyecekleri beyannamelerini Nisan ayının sonuna kadar Çerkezköy Kaymakamlığı bünyesindeki Dernekler Büro Å?

Çerkezköy 10.02.2013 18:42:00 0
Beyanname vermeyenlere ceza uyarısı

 Çerkezköy Haber – Çerkezköy Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet gösteren Dernekler Büro Şefliği'nden, ilçemizde faaliyet gösteren derneklere uyarı geldi.

 

NİSAN AYININ SONUNA KADAR

Dernekleri Nisan ayı sonuna kadar beyannamelerini vermeleri konusunda uyaran Dernekler Büro Şefliği yetkilileri, “Dernekler, yılsonu itibarıyla faaliyetlerini, gelir ve gider işlemlerinin sonuçlarını düzenleyecekleri beyanname ile her yıl Nisan ayı sonuna kadar mülkî idare amirliğine vermekle yükümlüdür. Şubeler mülki idare amirliğine verecekleri beyannamelerin birer örneğini bağlı bulundukları derneğe de vermekle yükümlüdürler. Temsilcilikler için ayrıca beyanname verilmez, ancak temsilciliklere ilişkin her türlü bilgiler dernek beyannamesinde gösterilir. Birlikler, beyannamelerini bu maddede belirtilen esas ve usullere göre vermekle yükümlüdürler. Dernekler beyannamesinde belirtilen sınıflamaların alt gruplarını belirlemeye veya alt gruplarda değişiklik yapmaya Daire Başkanlığı yetkilidir” dedi.
 

“CUMHURİYET SAVCILIĞINA VE DERNEĞE BİLDİRİLİR”

Beyannamelerin valiliklerce incelendiğini belirten yetkililer “Gerekli görülen hallede bu inceleme Bakanlıkça da yapılabilir. Beyannamelerde eksiklik ve yanlışlıklar görülmesi halinde, ek bilgi ve belgeler istenebilir ve bunlar tamamlattırılır. Beyannamelere ilişkin istenen ek bilgi ve belgelerin verilmemesi, eksik verilmesi veya verilen sürede tamamlanmaması hallerinde ilgili dernek denetime tabi tutulabilir. Beyannamelerin incelemesi esnasında konusu suç oluşturan hususların tespit edilmesi halinde, ilgili mülkî idare amiri durumu derhal Cumhuriyet savcılığına ve derneğe bildirir” dedi.
 

YASAL İŞLEM YAPILACAK

Derneklerin beyanname verme süresinin Nisan ayının sonunda biteceğini belirten yetkililer, beyannameleri verilmeyen dernekler hakkında yasal işlem yapılacağını söyledi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10