Hakemlere açtı ağzını, yumdu gözünü

Ligin 16.hafta karşılaşmasında evinde konuk ettiği İncirlispor karşısında bir puanı son dakikalarda bulduğu golle kazanan Çerkezköyspor’da Başkan Ahmet Korkmaz basın toplantısı gerçekleştirdi.

11.02.2013 18:49:00 0
Hakemlere açtı ağzını, yumdu gözünü

 Çerkezköy Haber - Çerkezköyspor Başkanı Ahmet Korkmaz hafta sonunda 2-2’lik İncirlispor karşılaşmasının ardından basın toplantısı düzenledi.

 

“OYUNCULARDAN SÖZ ALDIK”

Dün saat 11.00’de Kulüp binasında basın toplantısı düzenleyen Çerkezköyspor Başkanı Ahmet Korkmaz İncirlispor karşılaşmasını değerlendirdi. Ligin ikinci devresine Körfez Belediyesi Hereke Yıldızspor deplasmanında aldıkları farklı mağlubiyet ile başladıklarını ifade eden Korkmaz “ Ligin ikinci devresine Körfez Belediyesi Hereke deplasmanında kötü bir futbol ortaya koyarak farklı mağlubiyet aldık. Karşılaşmanın ardından gerek futbolcularla, gerek teknik heyetle gerekse yönetimle toplantı yaparak hatalarımızı değerlendirmeye çalıştık. Teknik ekipten kötü futbolun sebeplerini öğrenmeye çalıştık. Futbolcularımızdan da daha iyi futbol oynamaları adına da Kırklareli Sanayispor karşılaşması öncesi  söz aldık” dedi.

 

“OYUNU BIRAKMADIK”

Geçtiğimiz hafta içinde erteleme karşılaşmasında Kırklareli Sanayispor deplasmanında oynanan futbol ve alınan farklı galibiyetin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Korkmaz “ Ligde puan mücadelesi veren rakibimiz karşısında üstün bir futbol ortaya koyarak karşılaşmadan 5-1’lik farklı galibiyet çıkardık. Bu galibiyetin morali ile kendi evimizde Pazar günü İncirlispor’u konuk ettik. Karşılaşma öncesi çok güzel bir atmosfer vardı. Taraftarlarımız sahamızı tıklım tıklım doldurmasına rağmen yağan yağmur sonucunda saha zemini balçık içindeydi. İki takım oyuncuları da zor şartlar altında mücadele etti. Beyaz formalarımız çamur yüzünden siyaha döndü. Maça çok iyi başlamamıza rağmen ilk dakikalarda yakaladığımız iki önemli pozisyonu değerlendiremedik. Sağlı sollu ataklarımızın karşılığını Mesut Salmaz’ın kafa vuruşu ile aldık. Karşılaşmada öne geçtikten sonra farkı artırmak için oyuncularımız olağanüstü bir mücadele ortaya koydular. Karşılaşmanın ikinci devresinde de oyuncularımız ilk dakikalarda etkili oyununu sürdürdüler. Konuk ekip İncirlispor ise bu devrede fazla varlık gösterememesine rağmen yakalamış olduğu iki pozisyonu gole çevirerek karşılaşmada öne geçmesini bildi. Karşılaşmanın bitmesine on dakika kala ise Mesut Salmaz hakemin direk kırmız kart göstermesi nedeniyle oyun dışı kaldı. Bütün olumsuzluklara rağmen oyuncularımız maçı bırakmayarak beraberlik için rakip kaleye yüklenmeye çalıştı. 90+2’de ceza sahası dışında kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen tecrübeli kaptanımız Fırat mükemmel bir gole imza atarak beraberlik golümüzü kaydetti. 2-2’lik sonuç ile  biten maçın ardından hedefimiz 3 puandı ama sahadan 1 puanla ayrılmayı başardık” dedi.
 

FIRAT’I TEBRİK ETTİ

Karşılaşmanın son dakikalarında takımına beraberlik golünü kazandıran kaptan Fırat’ı tebrik eden Korkmaz “ Tecrübeli oyuncumuz Fırat kritik maçlarda sahneye çıkarak, bu sezon bize çok puan kazandırmıştır. Bu hafta da İncirlispor karşısında mükemmel bir gole imza atarak takıma bir puan kazandıran isim olmuştur. Bu golden ötürü kendisini yürekten kutluyorum. Kendisi en başarılı oyuncularımızdan biridir” dedi.
 

HAKEMLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Son haftalarda hakemlerin çok kötü bir yönetim sergilediğini belirten Korkmaz “ Hakemler hakkında ilk kez konuşmak istiyorum. İncirlispor karşılaşmasında rakip takımın ikinci golü açık bir şekilde ofsayt olmasına rağmen yan hakem bunu göremedi. Karşılaşmanın 80.dakikasında da Mesut’un direk kırmızı kartla oyun dışı kalması da büyük haksızlıktı. Suadiye Belediyespor karşılaşmasında da ceza sahasının 1.5 metre dışındaki pozisyona penaltı çalınmıştı. Ayrıca pozisyonla yakından uzaktan alakası olmayan Fırat’a ise kırmızı kart göstermişlerdi. Ben buradan Türkiye Futbol Federasyonuna seslenmek istiyorum. Hakemleri eğittikten sonra maçlara göndersinler. Her insanı hakem olarak çıkarmasınlar. Bu oyuncular alın teri döküyor ve bizler de maddi manevi emek harcamaktayız. Karşılaşmalarda tribünlerdeki olayları tetikleyen sorunların başında da bu kendini bilmez ve kendine hakem zanneden kişiler vardır. Bu güne kadar hiçbir zaman hakemlerle ilgili bahane üretmemiştik. Gerçekten bir takımın üzerine bu kadar gidilmez” diyerek tepkisini dile getirdi.
 

“BU HAFTAYI BAY GEÇECEĞİZ”

İzmit Çenesuyu Plajyoluspor’un ligden çekilmesi ile birlikte 17.haftayı bay geçeceklerini ifade eden Korkmaz “ Bu karşılaşmanın ardından futbolcu kardeşlerimize Cuma gününe kadar izin verdik. 18.hafta evimizde karşı karşıya geleceğimiz Edirnespor Gençlik Kulübü karşılaşması bizim için çok önemli. Edirnespor Gençlik Kulübünü Çerkezköy’den puansız göndermek için elimizden geleni yapacağız. Bu maçta 3 puan almak için her şeyimizi ortaya koyacağız ve ilk maçın rövanşını eze eze alacağız. Taraftarlarımızın da İncirlispor karşılaşmasında olduğu gibi bu maçta da bizi yalnız bırakmamasını diliyoruz” dedi.
 

U-17 TAKIMINI TEBRİK ETTİ

Tekirdağ U-17 Ligi Playoff grubunda Çerkezköy’ü başarılı bir şekilde temsil eden Çerkezköyspor U-17 Futbol Takımını tebrik eden Korkmaz “ Takımımız ilk karşılaşmasında Çitlikönüspor’u 8-0, ikinci karşılaşmasında ise Çorlu Aslanspor’u 1-0 mağlup etti. Son karşılaşmasında ise Velimeşe Belediyespor ile 1-1 berabere kaldı. Bu çocuklara 3 gün üst üste maç yaptırılmasını anlamış değilim. Bu çocukları arka arkaya günler futbol oynatılmasına karşıyım ve onların da canı vardır. Bu takımın gruplardan rahat çıkarak tıpkı U-15 gibi Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazanacaklardır. Alt yapıdaki başarıyı sürdürmek için elimizden geleni yapacağız. Çerkezköy’ün çocuklarının ileride A Takımda top koşturmalarını istiyoruz” dedi.
 

İKİ OYUNCUMUZ GÖNENSPOR İLE ANLAŞTI

Çerkezköy’ün tesis sıkıntısının devam ettiğini belirten Korkmaz “ Her zaman söylediğimiz gibi tesis konusu çok önemlidir. Bu hafta ki karşılaşmada içimiz çok yanmıştır. Zeminin kötülüğünden dolayı hem sakatlıklar yaşanabiliyor, hem de pozisyonları kaçırabiliyoruz ya da kalemizde gol yiyoruz. Bazı pozisyonlarda kale giden topun çamura saplandığına şahit olduk. Yetkililerin bir an önce Çerkezköy’e yeni bir stat kazandırmalarını diliyoruz” diye konuştu. Takımda şans bulamayan iki oyuncu ile yollarını ayırdıklarını ifade eden Korkmaz “ Yeni transferlerin ardından takımda kadroya giremeyen Aykut Dursungül ve Mesut Aytemiz’e Balıkesir Gönenspor’dan teklif gelmişti. Bizde de iki oyuncunun bu takımda çok fazla şans bulacağını ümit ederek kolaylık sağladık. İki oyuncuya da bundan sonraki futbol yaşamlarında başarılar diliyoruz” dedi.
 

Haber/Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10