Çerkezköy’den Diyarbakır’a yardım köprüsü kurdular

AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli ve 5 partili, Diyarbakır’ın Sur İlçesi Yavuz Selim İlköğretim Okulu ve Yenişehir Cahit Sıtkı Tarancı İlköğretim Okulu

Çerkezköy 13.02.2013 19:55:00 0
Çerkezköy’den Diyarbakır’a yardım köprüsü kurdular

 1070 ÇOCUĞA HEDİYE GÖTÜRDÜLER

Dün Diyarbakır’da öğrencilerle bir araya gelen ve onlara hediyelerini dağıtan AK Partili heyet, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak’ı da makamında ziyaret etti. Ziyarette AK Parti Çerkezköy Gençlik Kolları’nın yaptığı çalışmalar ve yardıma muhtaç öğrenciler ile kimsesiz çocuklara yapılan yardımlar hakkında bilgi veren AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, “Diyarbakır halkının gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Diyarbakır, tarihi ve kültürel bir şehir. Herkesin mutlaka gelip görmesi gereken bir yer. Yaptığımız bu yardımlarla Çerkezköy ve Diyarbakır arasında bir sevgi bağı oluşturmak istedik” dedi.
 

DİYARBAKIR DIŞARIDAN YANLIŞ ALGILANIYOR

Vali Mustafa Toprak da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Diyarbakır’ı hissetmek, anlamak ve tanımak için Diyarbakır’a gelip tarih ve kültür ile bir bütün olan bu sevgi şehrini görmek lazım” dedi. Diyarbakır’ın yaşanan bazı olaylar nedeni ile dışarıdan yanlış algılanabildiğini ifade eden Toprak, “Bu yanlış algılamalar, gerçek Diyarbakır’ı yansıtmıyor. Evet bazı olaylar ve sıkıntılar yaşanabiliyor. Fakat bu asla ve asla ilin tamamını kapsayan bir olay değildir” ifadelerini kullandı.
 

YANLIŞ ALGILAMALARDAN KURTULACAK

Diyarbakır’ın bir sevgi şehri olduğunu söyleyen Vali Toprak, “Tarihi ve kültürel mekanlarını gezip gördüğünüzde buranın gezilip görülmesi gereken önemli bir şehir olduğunu görürsünüz. Burayı ziyaret edip yaşadığı şehre geri dönenler yaşadıklarını anlatarak, Diyarbakır’ın yanlış önyargılardan kurtulmasına vesile olacaktır. Bu nedenle bu tür ziyaretler bizim için çok önemlidir” şeklinde konuştu.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10