Ordu, veryansın etti

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Çerkezköy’ün Dilovası’ndan sonra kanser vakalarında ikinci sırada yer aldığını, bu

Çerkezköy 14.02.2013 17:59:00 0
Ordu, veryansın etti

 Partililer ile birlikte kahvehane ziyaretlerini sürdüren MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, önceki akşam da Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi. Ordulular Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nde mahalle sakinlerine hitap eden Ordu, yerel ve genel yönetimi eleştirdi.

 

ÇERKEZKÖYE HİZMET YAPMADILAR

İnsanların sağlıklı olmadan hiçbir şeyin olmasının mümkün olmayacağını, iktidarın ve yerel yönetimin sağlık alanında kayda değer bir şeyler yapmadığını ifade eden Mustafa Ordu “İktidar Partisi 11 yıldır sağlık alanında bir şeyler yapmamıştır. Sağlık konusu, Türkiye’de köprü altında büyüyen çocuğa benziyor. Kendi halinde gelişen bir hizmet kolu. Yerel yöneticiler kahvehanelerde toplantılar düzenliyorlar.  9 yıldır aynı koltukta olanlar, o gün doğmuş olan çocukları bugün dokuz yaşında görebiliyorlar. Bu gün o çocuklar ortaokula gidiyor” dedi.
 

PARANIZ ÇARÇUR EDİLİYOR

Yerel yöneticilerin kahvehane toplantılarıyla Çerkezköy insanını kandırmanın uğraşını verdiğini öne süren Ordu “Çerkezköy Belediyesi bundan 2 ay önce cadde ve sokakları asfaltlamıştı. Aradan sadece iki ay geçmesine rağmen dökülmüş olan asfalt bozulmuş, cadde ve sokaklarda derin çukurlar oluşmuştur. Bu asfalta harcanan para 5 milyon TL’dir. Bu para Çerkezköy’de oturan insanımızın parasıdır. Bozulmuş olan bu asfalt sizin paranızın nasıl çarçur edildiğinin en basit bir örneğidir” diye konuştu.
 

BELEDİYE BAŞKANINA SORUN

AK Parti zihniyetinin insanları bölüp, parçalama politikası güttüğünü ileri süren Mustafa Ordu “Ülkemizi ekonomik alanda yaşanmaz hale getiren AK Parti zihniyeti böl, parçala, yönet politikası gütmektedir. Yerel yönetimin genel yönetimden hiçbir farkı yoktur. Belediye başkanı size gelince görevinin ne olduğunu kendisine sorun. Şayet onların yönetiminden memnunsanız yine onlara oyunuzu verin. Değilseniz bize destek verin. Biz bu vampirlerden halkımızı kurtarmanın uğraşını veriyoruz. Ben bu güne kadar devlet ya da bir başkasından 40 kuruş para almış değilim” dedi.
 

ALİ ERTEM HALKIMIZIN KATİLİDİR

Daha sonra Nazar Kıraathanesi’ni ziyaret eden Ordu, Çorlu ve Çerkezköy’ün, Dilovası’ndan sonra en fazla kanser ve kalp hastalıklarının yaşandığı yer olduğunu ifade etti. Ordu “Ben bu sonuç sonrasında neler yapabilirin düşüncesiyle halkı bilinçlendirme yönünde bir program gerçekleştirmeyi amaçladım. Bunun için 17 Şubat Pazar günü ÇTSO konferans salonunda halkımıza yönelik bir program düzenleyeceğiz. Biz, üzerimize düşen görevi layıkı ile yerine getirmeye çalışıyoruz. Ama iktidar partisi ve belediye yönetimi, bu konu ile alakalı herhangi bir çalışma yapmıyor. Kanserin bölgemizde neden yaygınlaştığı kimsenin umurunda değil. Açıkçası Ali Ertem halkımızın katilidir” ifadesini kullandı.
 

NAMUSLU OLSUN

Yaklaşan yerel seçimlerde oy verilecek insanın kimliğine, nereden geldiğine bakmak yerine,  namuslu olmasına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Ordu “Oy vereceğiniz kişi namuslu olsun, iş yapsın yeter. Kim olduğunun, nereden geldiğinin önemi yok. Seçtiğiniz adam, sizin paranızla jeep alacaksa, villa yapacaksa ona oy vermeniz size vebalden başka bir şey kazandırmayacak. Kimse babanızın oğlu değil. Değişik vesilelerle ödemiş olduğunuz parayı, size hizmet olarak iade edebilecek insanlara oy vermelisiniz” dedi.
 

20 KİŞİYİ BESLİYORUZ

Çerkezköy ve Kapaklı halkının, 20 Belediye meclis üyesini baktığını ifade eden Ordu “Belediye Meclis üyeleri gayet şanslı insanlar. 200 bin insanımız sadece 20 kişiyi bakmakla mükellef. Bunlar kadar şanslı hiç kimse olamaz” dedi.
 

KANSER MERKEZİ KURULMALI

Kahvehane sohbetinde, eşinin kanser hastası olduğunu söyleyen emekli öğretmen Muzaffer Kara, Çerkezköy’de birçok kemoterapi gören hasta olduğunu, bu hastaların kendi imkânlarıyla tedavi gördükleri hastanelere gidip geldiğini, topluca gidip gelebilmek adına Çerkezköy Belediyesi’nin çalışma yapması gerektiğini ifade etti. Kara “Çerkezköy ve Çorlu kanser vakalarının en çok rastlandığı yerler olmasına rağmen, bu bölgeye maalesef ki bir kanser araştırma merkezi yapılmamaktadır” dedi. 
 

Haber Merkezi 

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10