ÇYDD’de Erol yeniden başkan

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi’nin Olağan Genel Kurulu önceki gün saat 18.30’da dernek binasında gerçekleştirildi.

Çerkezköy 14.02.2013 17:59:00 0
ÇYDD’de Erol yeniden başkan

 OLAĞAN GENEL KURUL YAPILDI

Geçtiğimiz hafta çoğunluk sağlanamadığı için gerçekleştirilemeyen Olağan Genel Kurul, bu kez çoğunluk aranmaksızın yapıldı. Divan heyetinin oluşturulması ile başlayan toplantıda divan başkanlığına Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis Üyesi Zeki Gürcün, divan kurulu üyeliğine ise Uğur Erem seçildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkan Yardımcısı Selda Karacalar 2010-2012 döneminin faaliyet raporu ile ilgili bilgi verdi. Karacalar “2010-2011 döneminde dernek olarak 34 öğrenciye burs verdik. Burslu öğrencilerimiz 25-27 Mart 2011 tarihleri arasında Çanakkale’de gerçekleştirilen Gençlik çalıştayına katıldı. Öğrenciler ile birlikte tiyatrolara gittik. Çayka Grubu üyeleri ile birlikte eğitmen Tijen Savşkan tarafından “Yaratıcı Drama” eğitim verildi. 2012 Ocak ayından itibaren resim atölye çalışmalarımız başladı. 2011-2012 döneminde 21, 2012-2013 döneminde ise 19 öğrenciye burs verdik. Bunların içinden yedi ilkokul öğrencisi etüd merkezine kayıt yaptırdı. Haziran ayında Belediye Nikah Salonu’nda resim sergisi düzenledik” dedi. 2012-2013 döneminde resim atölye çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Karacalar, üye Dr.Ayhan Kaçmaz tarafından da fotoğrafçılık kursu verildiğini belirtti.  
 

GELİR, GİDER VE BİLANÇO GÖRÜŞÜLDÜ

Faaliyet raporunun görüşülerek oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Denetim Kurulu Raporu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Yönetim Kurulunun 2011-2012 dönemine ait bilanço, gelir, gider çizelgeleri görüşüldü. 2011 döneminde Gelirin 50 bin 518 TL giderin 24 bin 639 TL, 2012 yılında ise gelirin 50 bin 518 TL, giderin 28 bin 376 TL olduğu, 7 bin 367 TL’nin ise toplam kaynak ve gelir olarak belirlendiği ifade edilirken, ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.
 

TAHMİN BÜTÇE 39 BİN 300 TL

Toplantı tahmini bütçenin görüşülmesi ile devam etti. 39 bin 300 TL olarak öngörülen 2013 yılı tahmini bütçesi üyeler tarafından oy birliği ile kabul edildi. İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından konuşan Divan Başkanı M.Zeki Gürcün “Bizim de geçmiş zamanlarda içinde yer aldığımız Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şubesi’ni çalışmalarından dolayı kutluyorum. Zor bir dönemde, insanların baskı altına alındığı, kanunsuz işlerin çok rahat yapıldığı, hukukun yeteri kadar işlemediği bir dönemde cesaretli arkadaşlar görevini layıkı ile yerine getirdiler” dedi.
 

SEÇİMLERE TEK LİSTE İLE GİDİLDİ

Yönetim kurulunun aklanmasının ardından yönetim kurulu seçimlerine geçildi.
Mevcut Başkan Rağbet Erol’un tek listesi ile gidilen seçimlerde Erol yeniden başkanlığa seçilirken, yönetimde de “Emine Demir, Nurgüzel Uçar, Selda Karacalar, Özgür Sönmez, Doğan Sarıçoban, Jülide Sinanoğlu yer alırken denetim kurulunda Çoşkun Tunalı, Tahsin Çipli ve Emel Çinte yer aldı. Onur Kurulu asil üyeliklerine Yasemin Bilican, Özlem Güneş ve Hüdayet Erem seçilirken, genel merkez delegeliklerine de Rağbet Erol, Jülide Sinanoğlu ve Emine Demir seçildi.
 

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

Seçimlerin ardından konuşan Nurtekin Erol, son dönemlerde üye sayısında düşüş meydana geldiğini ifade ederek “Bunun sebepleri arasında da üyelerimizin tayininin çıkması gösterilebilir. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği olarak her üye arkadaşımızın Çerkezköy’de bir üye yapması lazım. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin ilkelerine uyum sağlayacak çevrede çok insan vardır. Yönetim Kurulu gelecek olağan döneme kadar 40 olan üye sayısını 80’e çıkarabilirler” dedi. ÇYDD Yönetim Kurulu Başkanı rağbet Erol da “Beni yeniden bu göreve getiren üye arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 2013 yılında da çalışmalara tüm hızımızla devam edeceğiz” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10