Gönül rahatlığıyla içilebilir

Çerkezköy Belediye Başkanlığı tarafından içme sularına yönelik basın toplantısı düzenlendi. İçme sularına yönelik değerlendirmelerde bulunan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı

Çerkezköy 15.02.2013 22:09:00 0
Gönül rahatlığıyla içilebilir

 Çerkezköy Haber – MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, son günlerde gerçekleştirdiği kahvehane toplantıları ve basın açıklamalarında Çerkezköy’deki şebeke suyunun sağlıksız olduğunu ileri sürerken, konuyla ilgili açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı ve Sağlık İşleri Müdür Vekili Şevket Halimoğlu ise Çerkezköy’de şebeke suyunda insan sağlığını tehdit edecek herhangi bir unsurun olmadığını ifade etti.

 

SEBEKE SUYUMUZ SORUNSUZ

Her ay periyodik olarak şehrin değişik bölgelerinden alınan su numuneleri üzerinde tahlillerin yapıldığını ifade eden Halimoğlu “Çerkezköy’de 8 su kuyusu bulunuyor. Bu kuyuların bir kısmı 4 yıl önce yapıldı. Bir kısmı ise henüz 2 yıllık kuyular. Kuyuların klorlanması ve diğer bakımları mütemadiyen yapılıyor. Şebeke suyumuz hususunda herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir” dedi.
 
HER AY TAHLİLLER YAPILIYOR
Son tahlillerin 10 ocak 2013 tarihinde yapıldığını, yapılmış olan bu tahliller sonucunda, Çerkezköy şebeke suyunun sağlıksız olduğuna dair herhangi bir bulguya rastlanmadığını söyleyen Halimoğlu “Bu tahliller Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü, Halk Sağlığı Laboratuarında yapılıyor. 10 ocak 2013 tarihinde yapılmış olan tahlildeki su numunesi Cumhuriyet Mahallesi, Tepe Emlak Konutlarından alındı. 17 ocak 2013 tarihinde tahlile gönderilmiş olan su numunesi ise Jandarma Komutanlığından alındı” dedi.
 
HALKIN SAĞLIĞI ÖNEMLİ
Kurban Bayramı öncesinde, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu Çekmece Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezine de numune gönderdiklerini ifade eden Halimoğlu “Çerkezköy’de, musluklarımızdan akan suyun sağlıklı olduğunun herkes tarafından bilinmesini istiyoruz. Sel baskını sonrasında Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Çekmece Nükleer Araştırma ve Eğitim Merkezine de numune gönderdik. Her iki kuruma göndermiş olduğumuz numunelerde yapılan tahliller sonucunda renk, koku, bulanıklık, tat, iletkenlik, pH, Nitrat, Amonyum, Alüminyum ve demir yönünden içme suyunun gayet sağlıklı olduğu bildirildi. Halkımızın sağlığı bizim için her şeyden önemlidir” şeklinde konuştu.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10