İtfaiye ve AFAD’tan yangın tatbikatı

Hayrabolu ve Tekirdağ Belediyesi İtfaiye Müdürlükleri ile Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği, okullarda yangın ve arama kurtarma tatbikatları düzenlendi.

Hayrabolu 18.02.2013 19:35:00 0
İtfaiye ve AFAD’tan yangın tatbikatı

 SINIFLAR BOŞALTILDI

Dün İhsan Korkmaz Kız Meslek Lisesi ve Hayrabolu Anadolu Lisesi’nde yapılan tatbikatlarda olası bir yangında neler yapılması gerektiği anlatılırken, yangın ihtimaline karşı öğrencilerle beraber yapılan yangın tatbikatlarda, öğrencilere de bilgiler verildi. Tatbikatın başlaması ile birlikte öğrenciler ilk olarak sınıfları boşalttı.
 

ÖĞRENCİLER BİLGİLENDİRİLDİ

Okul bahçesinde benzin yardımıyla senaryo gereği yakılan ateş de itfaiye ekipleri ve öğrenciler tarafından söndürüldü. Öğrenciler, yangına müdahale ve yangın söndürme cihazları hakkında bilgilendirildi.
 

MAHSUR KALAN ÖĞRENCİLER KURTARILDI

Tatbikat, senaryo gereği okulda mahsur kalan öğrencilerin okuldan çıkarılması ile devam etti. İtfaiye merdiveni öğrencilerin bulunduğu kata yükseltilerek, burada bulunan öğrenciler itfaiye ekipleri tarafından aşağıya indirildi. Ayrıca Afad ekipleri tarafından, okulun üçüncü katından aşağıya sarkıtılan ip yardımıyla zemine sedye ile güvenli bir şekilde öğrenciler aşağıya indirildi. Öğrenciler tatbikatı ilgi ile izledi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10