Karaağaç’ta itfaiyecilik eğitimi

Karaağaç Belediye Başkanlığı İtfaiye Birimi ile Özel Mesleki Akademi Merkezi arasında imzalanan protokol kapsamında eğitim alan bazı iş güvenliği firma görevlileri aldıkları yirmi saatlik yangın s?

Kapaklı 18.02.2013 19:36:00 0
Karaağaç’ta itfaiyecilik eğitimi

 UZMANLIK SERTİFİKASI VERİLECEK

Dün saat 12.00’da Karaağaç Belediyesi bahçesinde düzenlenen ilk uygulamalı eğitime Karaağaç Belediyesi İtfaiye Amiri Durmuş Özay, Özel Mesleki Akademi Merkezi Eğitmenleri ve kursiyerler katıldı. Tatbikat hakkında bilgi veren Özel Mesleki Akademi Merkezi eğitmenlerinden Latif Karayiğit “Kursiyerlerimize ilk başta Özel Mesleki Akademi Merkezi (MAM)  dersliklerinde 20 saatlik teorik eğitim verdik. 20 saat sonunca da A, B ve C Tipi yangınlarda nasıl müdahale yapılması konusunda fiili tatbikat düzenleyeceğiz. Bu tatbikatlar sonucu kursa katılan kursiyerlerimize Milli Eğitim Bakanlığı onaylı İş Güvenliği Uzmanlık sertifikası vereceğiz” dedi.
 

İLK DEFA BU TARZ TATBİKATTA KULLANILIYOR

Bu tarz tatbikatlarda ilk defa kullanılacak olan il ve ilçe belediye itfaiyeleri, tarafından kullanılmaya başlanan FireIce yangın söndürme tüpü hakkında da bilgi veren Karayiğit “FireIce suya katıldığında yangın ile mücadele için kullanılan bir jel oluşturur. FireIce, yanıcı maddenin oksijen bağını keserek, ısı kaynağını soğutarak yani yangının termal bariyerini ortadan kaldırarak, yangın üçgenini bozar. Bu tekrar yanmayı önleyerek ve hem yapılara verilen zararı asgariye indirir, hem de itfaiyecilerin güvenliğini arttırır” dedi Genelikle A sınıfı yangınlarda kullanıldığın da sözlerine ekleyen Karayiğit “A Sınıfı yangınlar başta olmak üzere tüm yangın sınıfları için kullanılabilir” dedi. Daha sonra yapılan tatbikatta kursiyerler itfaiciler tarafından senaryo gereği çıkan yangın söndürüldü.
 

Haber / Ahmet Mutlu YILDIZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10