Problem çözme teknikleri anlatıldı

Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği (ÇESİAD) üyelerine yönelik eğitim toplantısı düzenledi. Verilen eğitimin konusu iş yerlerinde problemlerin çözümüne değinildi.

Çerkezköy 19.02.2013 21:39:00 0
Problem çözme teknikleri anlatıldı

 SERTİFİKA VERİLDİ

ÇESİAD binasında iş adamlarına yönelik verilen eğitim 45 dakika sürdü. Eğitimde iş yerlerinde oluşan problemler ve bu problemlerin hangi metotlarla çözüleceği anlatıldı. HEMA endüstri A.Ş. Kalite Sistem Yöneticisi Mümin Deniz tarafından verilen eğitim 19.00'da başladı. Eğitim sonrasında katılımcılara sertifika verildi.
 

PROBLEM İYİ TAHLİL EDİLMELİ

İşyerlerinde sorunun belirlenmesi ve ölçümünün yapılması gerektiği ifade edilen eğitim toplantısında, problemi oluşturan nedenlerin iyi tahlil edilmesi gerektiği vurgulandı. Eğitim toplantısında olası sebeplerin ortadan kaldırılması için çözüm yollarının da araştırılmasının gerektiğine dikkat çekildi. İş yerlerinde mevcut problemlerin hangi metotlarla çözüldüğü, hangi metodun problem çözümünde etkili olabileceği üzerinde değerlendirmeler yapıldı.
 

UYARILAR TAKTİRLE KARŞILANMALI

İş yerlerinde oluşan problemlerin çözümünde ekip ruhuyla hareket etmenin en uygun metot olduğunu ifade eden Kalite Sistem Yöneticisi Mümin Deniz “Belli bir hedefi olanlar buna ulaşmak için grup halinde hareket etmelidirler. Aynı işi yapan diğer kuruluşlarla irtibat içerisinde bulunmak, işle alakalı olası problemleri minimize etmemizi sağlayacaktır. Yapılan iş, yeri ve zamanı geldiğinde başkasına devredilmelidir. İşimizle alakalı uyarı ve ikazlara sevinç ve takdirle karşılık verebilmeliyiz” dedi.
 

UYGUN TEKNİK DENENMELİ

Problem çözme tekniğinin birçok çeşidi olduğunu ifade eden Mümin Deniz “Bunlar arasında en fazla kullanılan teknikler şunlardır. Beyin Fırtınası, 5N-1K tekniği, Sebep- Sonuç (Balık Kılçığı) tekniği, etnik analiz, puko döngüsü, ilgi diyagramı ve ilişki diyagramlarıdır. Problem çözmede daha birçok metot vardır. Problem teşhis edildikten sonra, fikir üretme aşamasında da değişik metotlar kullanılmaktadır. Bu metotların başlıcalarını 5 ana başlık altında inceleyebiliriz. Bunlar, beyin fırtınası, altı şapkalı düşünme tekniği, kuvvet- güç alanı analizi, odak gurupları ve mülakattır” dedi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10