Çerkezköy’de şüpheli çanta paniği

Çerkezköy Osmanlı Camii önünde bırakılan şüpheli çanta, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğünü alarma geçirdi.

Çerkezköy 19.02.2013 21:40:00 0
Çerkezköy’de şüpheli çanta paniği

 GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Olay dün saat 17.30 sıralarında Osmanlı Camii’nin bulunduğu Atatürk Caddesi’nde meydana geldi. Cadde üzerinde bulunan bankamatiğin yanına bırakılan çantayı gören vatandaşlar durumu Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine alarma geçen Çerkezköy Polisi çevrede güvenlik önlemi alırken, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak da olay yerine gelerek bilgi aldı.
 
ÇANTA BOŞ ÇIKTI
Çerkezköy Atatürk Caddesi’nden alt yol kavşağına giden yol da araç trafiğine kapatılırken, olay yerine Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Bomba İmha ekipleri çağırıldı. Saat 19.40’da Çerkezköy’e gelen bomba imha ekipleri, çantada yaptıkları incelemenin ardından saat 19.50’de şüpheli çantayı fünye ile patlattı. Çantanın patlatılmasının ardından yapılan incelemede çantanın boş olduğu anlaşılırken, çanta çöpe atıldı. Kontrollü olarak etkisiz hale getirilen paketin boş çıkmasıyla vatandaşlar rahat bir nefes alırken, cadde trafiği yeniden normale döndü.
 
İHTİYAÇ İÇİN KOYMUŞ
Cadde üzerine bırakılan çanta ile ilgili araştırmalarını sürdüren ekipler çantayı yol ortasına koyan Mustafa B. isimli şahsa da ulaştı. Çantayı çöpte bulduğunu ve birisinin kullanması için cadde üstüne bıraktığını belirten Mustafa B. ifadesi alınmak üzere Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.
 
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10