Bakanlık taşeron işçilere formül arıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, taşeron işçilerin memurlarla aynı işi yaptıkları iddiasıyla açtıkları muvazaa davalarını kazanmasının 650-700 bin kişiyi ilgil

22.02.2013 20:55:00 0
Bakanlık taşeron işçilere formül arıyor

 Çerkezköy Haber - TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut'un başkanlığında toplandı. Toplantıda konuşan MHP Elazığ Milletvekili Enver Erdem Karayolları Genel Müdürlüğü'nde taşeron işçi olarak çalışanların, kurumun sürekli personeli oldukları iddiasıyla açtıkları davaları kazandığını hatırlattı.

 

700 BİN KİŞİ

Hükümet adına Erdem'e cevap veren Bakan Yıldırım, bazı kurumlardaki taşeron işçi statüsünde çalışanların, asli kadrodakilerle aynı işi yaptıkları ve İş Kanunu'na göre muvazaa olduğu iddiasıyla açtıkları davaları kazandıklarını söyledi. Sorunun sadece karayolları ile sınırlı olmadığını söyleyen Yıldırım, bu şekilde bütün kamu idarelerinde 650-700 bin civarında çalışan olduğunu ifade etti.
 

BAKANLIKLAR ÇALIŞMA YAPIYOR

Yargı kararıyla meydana çıkan durumun çözüme kavuşturulması ve sayıları 700 bini bulan bu şekilde çalışanın durumunun hakkaniyete uygun çözümü için Çalışma Bakanlığı ve ilgili bakanlıkların çalışma yürüttüğünü söyleyen Yıldırım “Amacımız, üretilecek çözümün hakkaniyet içinde, davaya konu çalışanlarla kamu arasında çözüm temelinde oluşturulmasıdır'' dedi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10