Eğitim her engeli aşar

Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okul aile birliği önceki gün tanışma yemeği düzenledi. Güneşler Otel’de düzenlenen yemekte Okul Müdür Rızvan Öztürk ve Okul Aile Birliği B

Çerkezköy 24.02.2013 16:13:00 0
Eğitim her engeli aşar

 Çerkezköy Haber - Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okul Aile Birliği Başkanı ve eşi ile birlikte okulu yaptıran Müjgan Karagöz, önceki akşam Güneşler Otel’de yemek düzenledi.

 

84 ÖĞRENCİYİ HAYATTA HAZIRLIYORUZ

Yemekte konuşan Müjgan Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Rızvan Öztürk, okulu faaliyete sokmakta büyük zorluklar yaşadıklarını fakat azimle hepsinin üstesinden geldiklerini ifade ederek “Şuanda 3 kademeli olarak 84 öğrenciye hizmet veriyoruz. Önceleri sadece iki kademeli bir eğitim sunuyorduk. Son dönemde açtığımız Meslek Eğitim Merkezi ile lise bölümümüzle okulda öğrenci sayımızı 56’dan 84’e çıkardık. Burada amacımız engelli öğrencilerimize sağlıklı ve güzel günler yaşayabilecekleri meslekler edinmektir. 28 tane öğretmenle bu amaca hizmet ediyoruz. Normalde bizim okulumuz iş okulu olarak bekleniliyordu. Uzun süren bir inşaat süresinde herkes okulun ne zaman hizmete gireceğini merak içerisinde bekliyordu. Büyük bir mücadele vererek nihayetinde inşaatı tamamlayarak iş okulu yerine eğitim uygulama merkezi olarak eğitme başladık” dedi.
 

STAJ İMKANI DA SUNULACAK

Yeni açılan mesleki lise bölümünde de 2012–2013 eğitim öğretime başladıklarını ifade eden Öztürk “Okulumuzda çeşitli atölyelerle öğrencilerimize eğitim vereceğiz. Onları iş hayatına hazırlayacağız. Şuanda üç tane atölyemiz hazır. Öğrencilerimizin Mobilya Dekorasyon, Giyim Moda Tasarımı ve El İşleri Bölümü ile meslek sahibi olmalarını sağlayacağız. Ayrıca fabrikalarda staj yapma imkanı da sunarak becerilerinde tecrübe kazandıracağız. Dört sene sonra staj yaptıkları fabrikalarda işe girebilecekler” dedi.
 

GELİN OKULUMUZU ZİYARET EDİN

Okulda 5 yaşından 23 yaşına kadar öğrencilerin olduğunu belirten Öztürk “ Sizleri okulumuza davet ediyorum gelip onları ziyaret edin. Ne kadar gayretli ne kadar öğrenmeye meraklı olduklarına tanık olacaksınız. Onların neşesini onların mutluluğunu paylaşın” dedi.
 

MESLEK SAHİBİ YAPMAK İÇİN ÇABA SARF EDİYORUZ

Okulun kurucusu ve Okul Aile Birliği Başkanı Müjgan Karagöz de okul için destek sağlayan ve kendilerini yalnız bırakmayan misafirlere teşekkür etti. Öğrencileri meslek sahibi yapmak için çok büyük bir çaba sarf ettiklerini söyleyen Karagöz “Onların da normal insanlar gibi meslekleri olması ve bir iş hayatı kurmaları yönünde eğitim veriyoruz. Biraz öğretmen sıkıntımız var. O da zamanla devlet tarafından karşılanacak” dedi. Yemekte kendilerini yalnız bırakmayan Çerkezköy Eski kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer’in eşi Meryem Varıcıer’e de teşekkür eden Karagöz, gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere de çiçek takdim etti.
 

Haber / Ahmet Mutlu YILDIZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10