Lanet ve nefretle hatırlayacağız

MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı, 26 Şubat 1992’de gerçekleştirilen Hocalı Katliamı ile ilgili açıklama yaptı.

Çerkezköy 25.02.2013 20:10:00 0
Lanet ve nefretle hatırlayacağız

 613 AZERBAYCANLI KATLEDİLDİ

Katliamda 106’sı kadın, 63’ü çocuk, 70’ten fazlası yaşlı olmak üzere 613 Azerbaycanlının katledildiği belirtilen açıklamada “Taşnak ve Hınçak terör örgütünün uzantıları, Türk milletine dinmeyen ve önü alınmayan düşmanlıklarını kan dökerek, masum insanları yok ederek göstermişlerdir.  Hocalı katliamı, aslında Türk milletine karşı işlenmiş bir insanlık suçu olup, soydaşlarımızın ırzına, namusuna, şerefine ve hayat haklarına kast etmeye cüret eden ermeni canileri yüce Türk milleti her zaman lanetle ve nefretle hatırlayacaktır” denildi.
 

NEDEN SUSTUNUZ?

Teşkilat tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bir tek Ermeni öldürüldüğünde fırtına koparan sözde aydınlar, Hocalı katliamında neredeydiniz? Neden hepimiz Hocalıyız – hepimiz Azeriyiz demediniz? Neden sustunuz?” ifadelerine yer verildi.
 

EN BÜYÜK VEBALLERİNDEN BİRİDİR

Osmanlı İmparatorluğu döneminde zorunlu olarak gerçekleşen ermeni tehcirlerinin hesabını ermeniler hala sormaya çalışırken, Türklerin 20 yıl önce gerçekleşen vahşeti neredeyse unutma noktasına getirildiği belirtilen açıklamada “Bu; devleti yönetenlerin, millete önderlik edenlerin en büyük veballerinden biridir. Bugün devletimizi yöneten hükümete önerimiz; Hem Doğu Anadolu’daki soykırımı hem de Hocalı katliamını asla hatırından çıkartmaması, ahlaki ve milli tutarlılıktan vazgeçmemesi olacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi ve Türk milliyetçileri; dış baskılar ve ucuz siyasi hesaplarla politika değişikliğine gidilmesi niyetlerine ve girişimlerine sonuna kadar karşı çıkacaklardır” denildi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10