Korkmaz’dan şok itiraf

Hafta sonunda evinde Edirnespor Gençlik Kulübü ile 0-0 berabere kalan Çerkezköyspor’da Başkan Ahmet Korkmaz karşılaşma sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Karşılaşma öncesi Edirnespor Gençlik Ku

26.02.2013 18:01:00 0
Korkmaz’dan şok itiraf

 Çerkezköy Haber - Çerkezköyspor Başkanı Ahmet Korkmaz düzenlediği basın toplantısında Edirnespor Gençlik Kulübü karşılaşmasını değerlendirdi.

 

“ÇOK REZİL BİR SAHADA OYNADIK”

Dün saat 11.00’de Kulüp binasında basın toplantısı düzenleyen Çerkezköyspor Başkanı Ahmet Korkmaz hafta sonunda önemli bir karşılaşmaya çıktıklarını ifade ederek “ Bu hafta evimizde şampiyonluğa oynayan Edirnespor Gençlik Kulübü ile karşı karşıya geldik. Bu zorlu karşılaşmaya takım olarak gerçekten çok iyi hazırlandık. Çünkü özellikle bu maçın benim için önemi çok fazlaydı. Ne olursa olsun bu ilk devredeki karşılaşmanın rövanşını almak istiyorduk. Futbolcularımızda bunun bilincinde olarak karşılaşmaya çıktılar. Çok güzel hava, çok güzel atmosferde ve çok rezil bir zeminde maç oynadık. Karşımızda ise yaklaşık 2.5 milyonluk bir takım vardı. Bizim takım olarak bütçemiz ise onların beşte biri kadardır. Buna bakarak sahada verilen mücadele bize gurur vericiydi. Futbolcularımız gerçekten ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar. Sonuç itibariyle Edirnespor Gençlik Kulübünü Çerkezköy’den iki puan kayıpla göndermiş olduk. Biliyorsunuz yakaladığımız iki önemli fırsatı değerlendirseydik onları eli boş gönderebilirdik. Artık mecburen bir puan vermek zorunda kaldık” dedi.
 

“ONLARI SUSTURMASINI BİLDİLER”

Karşılaşma öncesi stadyumda gergin anların yaşandığını ifade eden Korkmaz “ Artık dilimizde tüy bitti. Karşılaşma öncesinde hafta içinde gerek Çerkezköy emniyetine, gerek Edirne emniyetine ve Edirnespor Gençlik yönetimine gerekli yazışmalarda bulunduk. Kapasitemizin 60 kişi olduğunu ve bundan daha fazla alamayacağımızı söyledik. Aldığımız takdirde hem tribünlere zarar gelmesi hem de aynı zamanda olayların çıkmasından dolayı hassasiyetimizi bildirdik.  Maalesef her zamanki gibi öncelikle kendi emniyetimiz bizi ciddiye almadılar. Karşı kulüp her zamanki gibi vurdumduymazlığını göstermiştir. Yaklaşık 150 taraftar stadyuma giriş yaptı. Tam otobüsten iner inmez stadyumda bizim taraftarlarımızın bulunduğu bölgeye taş, cam, su şişesi fırlattılar. Kısacası gelir gelmez amaçlarını belli ettiler. Edirne’de yaptıkları çirkeflikleri burada yapmak istediler. Duyarlı taraftarlarımız gereğini onlara yapmışlardır. Onları susturmasını bildiler” diye konuştu.
 

“HAKAN SEDEFÇİ ORTAMI GERDİ”

Edirnespor Gençlik Kulübü Başkanı Hakan Sedefçi’nin protokolden ayrılmasına anlam veremediğini belirten Korkmaz “ Vurdumduymaz provokatör taraftarlara destek vererek protokol bölümünü bile terk etme acizliğinde bulunan Edirnespor Başkanına bu davranışından dolayı anlam veremedim. Ayrıca karşılaşmayı izlemeye gelen Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’den ise özür diliyorum. Hakan Sedefçi böyle yaparak bu şekilde maçı daha da gergin ortama kendileri getirmiştir. Biliyorsunuz ilk maçta yöneticileri sahaya girip futbolcularımıza yumruk atma derecesine kadar küstahlaştılar. Oradaki hiçbir yönetici müdahale etmemişti. Bizim müdahalemizden sonra hiçbir taraftarımız hiçbir şekilde sahaya ve rakip tribüne yabancı madde atmamıştır” ifadelerini kullandı.
 

“İSPAT EDERLERSE İSTİFA EDECEĞİM”

Edirnespor Gençlik Kulübü Başkanı Hakan Sedefçi’nin Edirne’de yayın yapan yerel gazetelere verdiği demeçleri eleştiren Korkmaz “Edirnespor Gençlik Kulübü Başkanı Hakan Sedefçi yaptığı açıklamada bizlere ağır ithamlarda bulunmuştur. Bu konuşulanlar hepsi asılsız ve kendini bilmez konuşulan konulardır. Edirnespor Gençlik Kulübü Başkanı Hakan Sedefçi’nin anlattıklarına küçük çocuk bile güler. Karşılaşmadan önce sahaya 10 tanker su döktürttüğümüzü söylemişti. 15 gündür saha bozulmasın diye idman yapmaya bile girmiyoruz. Kızılpınar, Çorlu, Veliköy ve çeşitli halı sahalarda idman yaptık. Biz yeri geliyor tesiste içecek su bulamıyoruz ki on tanker su verecek kadar paramız yok. Kendi oynayacağımız sahaya da bu şekilde bir tuzak kurulması kesinlikle söz konusu olmadığı gibi gülünç bir durumdur. Eğer bunu ispatlamazlarsa namerttirler, ispatlarlarsa aynı saat itibariyle ben istifa edeceğim” iddiasında bulundu.
 

“BEN VURMAK İSTESEM BAŞKA YERİNE VURURDUM”    

Hakan Sedefçi’nin şahsı olarak terbiyesiz konuşma gerçekleştirdiğini ifade eden Korkmaz “ Yaptığı açıklamada kendi tribünlerimizi provoke ettiğimizi söylemiş. Ben tribünleri provoke etsem oradan kendileri dahi hiçbiri sağ çıkamazdı. Onlar provoke etmeyi görmemişler. Onlar dua etsinler babası olan Hamdi Sedefçiye. Biz ona saygımızdan dolayı bazı şeyler gelişmedi. Kendisi maç öncesi eline vurduğumu söylemiş. O esnada ikimiz arasında eline vurmak gibi bir şey olmadı. Ben vurmak istesem başka yerine vururdum. Yalan atsında, doğru yalan atsın. Biz Çerkezköyspor yönetimi olarak üç yıldır kendi evimizde konuk ettiğimiz rakiplerimizi çiçeklerle ağırladık. Rakiplerimize yenilsek de başımızın üstünde gönderdik. Bu şekilde yalan yanlış şeyler kendisine hiç yakışmıyor” dedi.
 

“MAÇ ÖNCESİNDE BİZİ KONUŞMAK İÇİN ÇAĞIRDILAR”

Çok önemli bir iddiada bulunan Korkmaz “ Edirnespor Gençlik Kulübü Başkanı Hakan Sedefçi’nin bu kadar kendini küçük düşürmesi, yalana itmesinin tek sebebini açıklamak istiyorum. Haftalar önce çeşitli kişilerle bizi görüşmeye çağırması ve maçla ilgili yardım istemesi bunun göstergesidir. Bu durum karşısında ise bizde elimizin tersi ile davetlerini geri çevirdik. Bundan dolayı da bu kadar kızıp, çirkefleşmesi ve çeşitli yalan yanlış bahaneler üretmesi yanlıştır. Bu tür bahaneler üreteceğine çıkıp Edirne halkının karşısına harcadığı 2.5 milyonun hesabını versin. Bu kadar para harcayıp takımı bu derece sıralamada kötü bir yere getirdiği ve yanlış yönettiği açıkça ortadadır. O paralara kurulan takım açık ara önde gideceğini herkes biliyor. Ama takımı yönetmeyi bırakıp, her mağlubiyet sonrası çıkıp sudan bahaneler üretmeye çalışmıştır. Özellikle hakemlere her hafta veryansın etmektedir. Kaybettikleri puanları hakemleri hedef göstermesi ise acizliğinin göstergesidir. Aynı zamanda geçtiğimiz günlerde üç puanları silindi. Federasyonun aldığı karar haklı bir karardır.
 Ne kadarda bazı kişileri devreye soksalar da federasyonu mail yağmuruna da tutsalar bu kararın değişmeyeceğinden adımız gibi eminiz. Aksi takdirde sonuna kadar itirazımızı ve tepkimizi ortaya koyacağız. Çünkü tedbirli oyuncu oynatılamaz. Bile bile oynatarak bu cezayı hak etmişlerdir. Buda yönetimin acizliğidir. Kendi kendilerine üç puanlarını bile bile sildirdiler” diye konuştu.
 

“KİMSENİN TEŞVİKİNE İHTİYACIMIZ YOK”

Tekirdağspor yöneticilerinin karşılaşma öncesinde kendilerine galibiyet yada beraberlik halinde teşvik primi gönderdiğinin konuşulduğunu belirten Korkmaz “ Bunu Hakan Sedefçi karşılaşma öncesi bizzat kendisi söylemiştir. Kısacası bu konuşmanın ardından ortamın gerginliği başladı. Bende onu tersledim. Öncelikle üç yıldır bu kulüp hiçbir maçta bu şekilde bu yola hiçbir zaman gitmemiştir. Hiç kimsenin teşvikine ve parasına ihtiyacımız yoktur. Benim takımımda yönetiminde ve teknik ekibimde böyle karaktere sahip insanlar bulunmamaktadır. Bizim iddiamız olsa da, olmasa da çıkıp aslanlar gibi mücadelemizi vereceğiz. Sezon sonuna kadar bütün karşılaşmalara galibiyet için çıkacağız. Tekirdağspor, Tuzlaspor, Sultanbeyli Belediyespor, Sultangazispor maçlarında sonuçlara bakarak göreceksiniz. Bizi kesinlikle kendileri ile karşılaştırmasınlar. Çerkezköy’ün bir tarihi ve misyonu vardır. Biz bu şekilde yollara başvurarak bir menfaat edecek kadar aciz değiliz. Hiç kimse çıkıp kaşınızın üstüne kara var diyemez. Bunu diyen kişinin de alnını karışlarım. Bu şekilde iddialar varsa, aslanlar gibi çıksınlar kanıtlasınlar. Ondan sonra gerekli mercilere taşısınlar” iddiasında bulundu.
 

“MAÇ SATSAYDIK ALTINOVA’YI ŞAMPİYON YAPARDIK”

Çerkezköyspor hakkında “ Çamur at izi kalsın” kampanyası başlatıldığını belirten Korkmaz “ Bundan öncesi sezonlarda da bizler için bunları söylemişlerdi. Ancak daha sonra sahada aslanlar gibi mücadelemizi oynayıp şampiyonluğa giden takımları evimizde mağlup ettik. Altınova’yı Çerkezköy’e de 3-0 mağlup edip şampiyonluktan etmiştik. O sezon Küçükçekmece düşmanımız olmasına rağmen Altınova’nın üstünden şampiyon oldu. O sezon maçı satsaydık Altınova’yı şampiyon yapardık” dedi.
 

“BAHANE ÜRETECEKLERİNE İSTİFA ETSİNLER”

Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadyumu’nda ki zemin hakkında konuşan Hakan Sedefçi’ye cevap veren Korkmaz “ Kendi zemini bizim zeminimizden çok farklıymış gibi açıklamalar yapmıştır. Kendileri de çok çamur sahada top oynadılar. Onlar nasıl oynadıysa biz de bu sahada oynadık. Sadece onlara değil bize de çamurdur. Sanki suni çim sahadan gelmişler de burada bizim sahamızı bahane ediyorlar. Bahane üreteceklerine istifa etsinler ve Edirnespor hak ettiği yere gelsin. Bu iş para ile olmaz. Bu iş gönül, yürek ve sevda işidir. Madem bu işler para ile oluyorsa bize Çerkezköy’de en az beş atmaları lazımdı. Çerkezköy’de beş yıldızlı otel yok diye gidip Çorlu’da beş yıldızlı otelde konaklamasını biliyorlar. Bizim paramız olmamasına rağmen yüreğimiz, onurumuz var. Bizim aslanlar gibi terinin son damlasına kadar savaşan oyuncularımız var. Bunların takımında parasını bir gün geciktirsen bir dakika durmayacak oyuncular var. İşte iki takım arasında ki fark budur. Bizim arkamızda Belediye, Sanayi yada hiçbir güç yoktur. Biz bize her zaman yeteriz. Edirnespor’a gerek Belediye’den gerek iş adamlarından oluk gibi para akıtıyorlar” diye konuştu.
 

“KENDİ YALANLARINA İNANMIYORLAR”

Ligde takım ayrımı yapmadıklarını ifade eden Korkmaz “ Hiçbir takım fark etmez, kim şampiyon olursa ona saygı duyarız. Kesinlikle hiçbir zaman bu konu hakkında konuşmadık. Biz kalan yedi haftayı tamamlayacağız. Toplayabildiğimiz kadar puan toplayacağız. En sonunda da çıkıp finalimizi oynayıp sezonu tamamlayacağız. Bu yönetici arkadaşlara tekrar sesleniyorum. Çıkıp başka bahaneler üretsinler, bu tür bahanelere kendileri bile inanmıyorlar. Yaptıkları açıklamalarla resmen kendilerini küçük düşürmüşlerdir. Başka yalanlar üretsinler de insanlarda bu yalanlara inansınlar” dedi.
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10