“Tüketici olarak bilinçli olmalıyız”

Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl Şubat ayının son haftası kutlanan 'Vergi Haftası' dolayısıyl

Tekirdağ 27.02.2013 19:14:00 0
“Tüketici olarak bilinçli olmalıyız”

 GELİRLERDE ARTIŞ

Tekirdağ ve ilçelerde faaliyet gösteren firmaların merkezlerinin İstanbul ve diğer iller olduğu için vergilerinin Tekirdağ Vergi Dairesi’ne ödenmediği, il olarak bu sorun çözüldüğünde merkezi hükümetten daha fazla yatırım için yararlanacağı vurgulandı. Vergi kaçakçılığının olmaması için tedbirlerin alınması gerektiği ve toplum olarak sağduyulu olmamız gerektiği dile getirildi. Tekirdağ’da vergi mükellef sayısında önceki yıllara göre artış olduğunu söyleyen Başkan Karayel Türkiye’nin 2007 krizini başarı ile atlattığını ve gelirlerde artış olduğuna dikkati çekti.
 

TEKİRDAĞ ÜST SIRALARDA YER ALIYOR

Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay “Tekirdağ’da genelde legal çalışan ticaret erbabı bulunuyor ve iller arası sıralamada Tekirdağ üst sıralarda yer alıyor. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası üyelerimiz kanunlara nizami olarak uyumludurlar. Tüketici olarak her zaman bilinçli olmamız gerekiyor. Tüm Vergi Dairesi Başkanlığı bünyesindeki çalışanlarımızın Vergi Haftası’nı kutluyorum” dedi.
 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10