Cezaevinde sucuk üretimi

Edirne Tarım Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda et işleme, sucuk dolum ve kavurma üretim tesisi açıldı. Yıllık 120 bin kilo et, 30 bin kilo sucuk ve 16 bin kilo kavurma üretilmesi planlanan tesiste bu konuda meslek eğitimi a

Bölgede Gündem 28.02.2013 19:14:00 0
Cezaevinde sucuk üretimi

 Türk Patent Enstitüsü'nden 2005 yılında EDAC adıyla patent alarak et, kıyma, yumurta ve pirinç üretiminin yanı sıra meyve ile sebze üretimi yapan Edirne Tarım Açık Üretim Tesisleri'ne bir yenisi daha eklendi.

 

320 BİN LİRAYA KURULDU

Trakya Kalkınma Ajansı'nın desteği ile 320 bin liraya kurulan ve hükümlülerin çalıştığı tesiste et işleme, sucuk dolum ve kavurma üretim tesisi açıldı. Düzenlenen açılış programa Edirne Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Cumhuriyet savcıları ve Tarım Açık Cezaevi Müdürü Ufuk Aslan ve bazı adliye çalışanları katıldı.
 

ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR

İnfazın hükümlü ve tutukların kapalı kapılar ardına, firara karşı tedbir almak olmadığını ifade eden Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek "Kurumda kaldıkları süreler içerisinde mesleki ve kültürel eğitim faaliyetleri yaparak onların ahlaki ve insani değerler taşıyan, meslek sahibi birer birey olarak yeniden aramıza dönmelerini sağlıyoruz. EdirneAçık Ceza İnfaz Kurumu, gıda, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere birçok alanda eğitimler vermekte, eğitimin üretime dönüşmesi sonucu olarak ülke ekonomisine katkı sağlıyor" dedi.
 

EDİRNE’DE DE SATIŞA SUNULUYOR

Gıda üretiminde markalaşmaya gittiklerini, iş sağlığı ve güvenliği sertifikalarını da aldıklarını belirten Yiğitbilek, Tünelin Sonuna Doğru mesleki eğitim faaliyetiyle hazırlanan et işleme, sucuk dolum ve kavurma tesisi projesinin Trakya Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle 320 bin 643 liraya mal edildiğini belirterek “Mesleki eğitim kurslarımızda başarılı olan şu an 40 hükümlü sertifika alarak tesislerde çalışıyor. Yıllık 120 bin kilo et, 30 bin kilo sucuk ve 16 bin kilo kavurma, 500 kilo Edirne tava ciğeri imal edilmesi planlandı. Ürünlerin çoğunluğu Marmara Bölgesi'nde bulunan ceza infaz kurumlarına, bir kısmı Edirne halkına satışa sunuluyor. Bu projede 650 bin ülke ekonomisine katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu. Özenli çalışmaları nedeniyle Açık Cezaevi Müdürü Ufuk Aslan'a da özellikle teşekkür ederek projelerin devam edeceğini belirten Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Yiğitbilek, daha sonra tesislerin açılış kurdelesini kesti.
 

Haber / İsmail BALÇIK

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10