Özel Gülerçin Koleji’nde yangın tatbikatı

Özel Gülerçin Koleji’nde yangın, deprem ve arama kurtarma tatbikatı yapıldı. Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından yapılan tatbikatta öğrencilere yangın ve depremde nasıl dav

Çerkezköy 1.03.2013 20:49:00 0
Özel Gülerçin Koleji’nde yangın tatbikatı

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Özel Gülerçin Koleji’nde yangın tatbikatı düzenlendi. Dün saat 14.00’da gerçekleşen tatbikata 155 öğrenci ve 33 okul personeli katıldı. Amaçlarının doğal afetlerde öğrenci ve öğretmenleri bilinçlendirmek olduğunu kaydeden Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürü Hayrettin Sönmez “Afetlerde ilk tepkilerin ve kurtarama faaliyetlerinin etkili olması için öğrencileri bu konuda bilgi vereceğiz” dedi.

 

YARALI ÖĞRENCİLER KURTARILDI

Tatbikatta bir deprem yaşandığı varsayılarak dersteki öğretmen ve öğrencilerin sınıfı uygun bir şekilde boşaltmaları sağlandı. İki dakikada sınıfların boşaltılmasından sonra senaryo gereği okulun hasar gören kısmında sıkışan öğrencilerin yaralı taşıma usulüyle sıkıştıkları yerlerden nasıl çıkartılması gerektiği gösterildi. Tatbikatta üst katta mahsur kalan öğrencilerin sedye yardımıyla indirilmesi de öğrencilere uygulamalı bir şekilde gösterildi.
 

ÖNÜMÜZDEKİ YILLAR DA DEVAM EDECEĞİZ

Yangınlara nasıl müdahalede bulunulacağının da gösterildiği tatbikatta ateş yakılarak söndürme cihazıyla öğrenciler tarafından söndürülmesi sağlandı. Özel Gülerçin Koleji Müdürü Süleyman Sezgin “Bu tatbikatta emeği geçen başta Çerkezköy Belediyesi İtfaiye Müdürü Hayrettin Sönmez’e ve itfaiye ekibinde görev yapan arkadaşlarımıza Afet Acil Durum Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz. Tatbikatlarımız önümüzdeki yıllarda devam edecektir “ dedi.
 

Haber / Ahmet Mutlu YILDIZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10