ÇTSO Lisesi liderliğini perçinledi 3-0

Deplasmanlı Bölgesel Bayanlar Voleybol liginde A grubunda mücadele eden temsilcimiz Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Bayan Voleybol Takımı bu hafta Kırklareli Lüleburgaz Balkanspor Bayan Voleybol Takımını ko

3.03.2013 18:25:00 0
ÇTSO Lisesi liderliğini perçinledi 3-0

 Çerkezköy Haber - Deplasmanlı Bölgesel Bayanlar Voleybol Ligi A Grubu’nda yoluna kayıpsız devam eden ÇTSO Lisesi Bayanlar Voleybol Takımı haftayı üç puan ile kapattı

 

SAAT 15:00’ DA BAŞLADI

Önceki gün Çerkezköy Kapalı Spor Salonunda saat 15.00’da oynan maça ÇTSO Lisesi Bayanlar Voleybol Takımı sahaya kaptan Tuğçe Arkan, Sinem, Aylin, Senem, Eda ve Tuğçe Bektaş kadrosuyla yer alırken Libero olarak ta Mehlika görev aldı. Lüleburgaz Balkanspor Bayanlar Voleybol Takımı ise  Kader, Seçil, Eda, Sinem, Tuğçe ve İpek kadrosuyla yer aldı
 

SET BAŞI EZİCİ SKOR

Maça ÇTSO Lisesi Bayanlar Voleybol Takımı’nın servis atışı ile başlandı. İlk sayıyı ÇTSO Lisesi Bayanlar Voleybol Takımı Sinem ile buldu. Maç başında güzel bir seri ile başlayan temsilcimiz ÇTSO Lisesi Takımı 5 sayılık bir avantajla rakibine sayı vermeden devam etti. Set başında büyük bir hata ile başlayan konuk ekip Lüleburgaz Balkanspor Bayanlar Voleybol Takımı ilk sayılarını kaydetmekte zorlandı. İlk sette file üstü sayıları iyi kullanarak güzel bir smaç serisi ile başlayan ÇTSO Lisesi Bayanlar Voleybol Takımı ilk teknik molaya 8-2 ezici bir skorla girdi.
 

SERT SMAÇLARLA MAÇA HEYACAN KATTILAR

Playoffları garantileyen ÇTSO Lisesi Bayan Voleybol Takımı maça rahat bir tempo ile başladı. Mola sonrası kaldığı seriye çok iyi bir şekilde devam eden temsilcimiz rakibiyle aradaki sayı farkını sekiz sayıya kadar taşıyarak büyük bir avantajla maçı sürdürdü. Teknik mola sonrası toparlanmakta zorluk çeken Lüleburgaz Balkanspor Takımı oyun disiplininden tamamen koptu. Özelikle sinem ve Tuğçe Arkanın sert smaçları ile maça heyecan katan ÇTSO Lisesi Bayanlar Voleybol takımı ilk sette rakibine nefes aldırmadı. İkinci teknik molanın son sayılarına doğru aradaki sayı farkını on bir sayıya kadar taşıyan temsilcimiz ÇTSO Lisesi Bayanlar Voleybol Takımı ikinci teknik molaya da 16-5’lık rahat skor ile girdi. Yaşadıkları manşet ve blok hatalarından dolayı rakibine sayı kaptıran Lüleburgaz Balkanspor bayanlar Voleybol Takımı setin son sayılarına doğru sayı kısa süreli bulduğu serilerle farkı indirmeye çalıştı. Rakibin son sayılara doğru kuruduğu baskıyı atlatan ÇTSO Lisesi Bayanlar Voleybol takımı pasör Tuğçe Bektaş’ın çıkardığı toplara sert smaç basarak file üstü sayılarla onaltı sayı farkla 25-9 önde tamamlamayı bildi.
 

SİNEM’DEN GÜZEL BİR SMAÇ

İlk seti ezici bir skorla alan ÇTSO Lisesi Bayanlar Voleybol Takımı ikinci sete hızlı başlayan taraf oldu. Set başında Aylin’in yerine Ezgi’nin girmesiyle hücum da daha etkili olamaya başlayan ÇTSO Lisesi Bayanlar Voleybol Takımı rakibine zor anlar yaşattı. Set başında ilk set gibi hatalarına devam eden Lüleburgaz Balkanspor Bayanlar Voleybol Takımı ikinci sette toparlanmakta zorlandı. Rakibin sert smaçları karşısında manşet hatası yapan konuk ekip Lüleburgaz Balkanspor oyundan kopmamak için büyük bir çaba harcadı. Rakibini adeta smaç bombardımanına tutan ÇTSO Lisesi Bayanlar Voleybol Takımı ilk teknik molayı 8-5 galip tamamladı. Ezgi, Sinem ve kaptan Tuğçe ile güzel bir üçlü yakalayan ÇTSO Lisesi Takımı her çıktığı her hücumdan sayı ile dönmeyi bildi. Aradaki sayı farkını 6 sayıya çıktığı maçta bloktan dönen topa Sinem’in sert smacı maça damgasını vuran bir atak oldu. Tuğçe’nin çıkardığı topa smaçla cevap veren Eda’nın rakibinin bloğundan geri dönerken topu iyi takip eden Sinem güzel bir smaç basarak ÇTSO Lisesi hanesine güzel bir sayı kaydetti. Güzel bir oyunla ikinci teknik molanın son sayılarına doğru rakibin kullandığı servisin file kalmasıyla tensilcimiz ÇTSO Lisesi ikinci teknik molaya da 16-12 önde tamamlamasını bildi.
 

AÇILAN FARKA ENGEL OLAMADI

İlk iki teknik molayı da ezici skorla önde tamamlayan ÇTSO Lisesi Bayanlar Voleybol Takımı ikinci setin sonuna doğru oyuncu değişikliğine giderek yorulan arkadaşlarını dinlendirdi. Eda’nın yerine Betül’ü alan ÇTSO Lisesi antrenörü Kürşat Kayayurt son sayılara doğru Senem’in yerine Türkez’i ve son olarak ta Sinem’in yerinede libero oyuncusu Mehlika’ya görev verdi.  Forma şansı tanıdığı yedek kadroyla oyunu üstün bir şekilde yürütemeye devam eden ÇTSO Lisesi Bayanlar Voleybol takımı setin sonuna doğru aradaki sayı farkını 11 sayıya kadar açtı. Açılan sayı farkına engel olamayan Lüleburgaz Balkanspor Bayanlar Voleybol Takımı setin sonunda buluğu üç sayılık seri ile ikinci seti de 25–17 kaybetti
 

SAF DIŞI BIRAKTI

Üçüncü sette karşılıklı sayılarla başlandığı maçta konuk takım Lüleburgaz Balkanspor Bayan Voleybol Takımı sete güzel bir giriş yaptı. Set başında tecrübeli rakibi karşısında üç sayılık seri farkı ile başlayan Lüleburgaz Balkanspor oyun motivasyonunu yüksek tutmaya çalıştı. Rakibin set başında yakaladığı seriye kısa sürede cevap veren ÇTSO Lisesi Bayanlar Voleybol Takımı aradaki sayı farkını kapatıp durumu eşitleyip öne geçti. Yeniden oyun hakimiyetini eline alan temsilcimiz ilk teknik molaya 8-6 önde girerek moral buldu.
 

BASKI FAZLA SÜRMEDİ

Üçüncü sette güzel bir mücadelenin sergilendiği maçta konuk ekip ve temsilcimiz arasında kıyasıya bir maç ortaya konuldu. Mola sonrası karşılıklı sayılara devam edilen amaçta ÇTSO Lisesi oyun hâkimiyetini hiçbir şeklide bırakmadı. Rakibi üstünde baskı kurmaya çalışan Lüleburgaz Balkanspor mola sonrası yorulan oyucuları değiştirerek savunmaya yönelik bir oyun sergiledi. Maddi yönden düşük bir bütçeye sahip olan Lüleburgaz Balkanspor antrenörü maçı tribünlerden yöneltmek zorunda kaldı. İkinci teknik molanın son sayılarında pasif bir oyunla oynayan temsilcimiz rakibi üzerinde fazla bir baskı kurmadı. Durumun 15–11 olduğu maçta son sayıyı yine Sinem’in sert smacıyla alan ÇTSO Lisesi Bayanlar Voleybol Takımı ikinci teknik molaya 16–11 önde girdi.
 

3-0 GALİP AYRILDI

Mola sonrası oyuna hızlı bir şekilde giren ÇTSO Lisesi Bayanlar Voleybol takımı ard arda yakaladığı servis serisi ile aradaki sayı farkını dokuz sayıya kadar taşıdı. Senem’in kullandığı sert servisleri manşet hataları ile karşılayan Lüleburgaz Balkanspor Bayanlar Voleybol Takımı 20’li sayılara geriden girmek zorunda kaldı. Durumun 21–15 olan maçta rakibine hiçbir şekilde sayı şansı tanımayan ÇTSO Lisesi Bayanlar Voleybol Takımı Ezgi’nin çıkardığı paslarla Senem, Sinem ve Tuğçe Arakan sert smaçları ile üçüncü seti de 25–15 alarak sahadan setlerde 3–0 galip ayrılansını bildi. Aldığı bu galibiyetle puanını 15’e çıkaran temsilcimiz playofflara gitmeyi garantiledi.
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10