Emniyet’ten “Güvenli okul ve Güvenli eğitim” projesi

Ülkemizde yaşayan eğitim çağındaki çocuk ve gençlerin güvenli ortamda eğitimlerinin sağlanması, şiddet olaylarına karşı korunması ve muhtemel şiddet olaylarının önlenmesine yönelik Milli E?

Çerkezköy 3.03.2013 18:27:00 0
Emniyet’ten “Güvenli okul ve Güvenli eğitim” projesi

 OKULLARDA GÜVENLİK EN DÜST DÜZEYDE

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde proje kapsamında yürütülen eğitim ortamlarında güvenliğin sağlanmasına yönelik önlemler, daha önceki yıllarda olduğu gibi 2012-2013 eğitim ve öğretim döneminde de hassasiyetle sürdürüldüğünü belirten Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği yetkilileri “Proje ile, okullarımızdaki mevcut güvenlik durumu ile meydana gelen şiddet içerikli olayların  bilimsel analizlerin yapılması ve elde edilen sonuçlar doğrultusunda, koruyucu ve önleyici güvenlik faktörlerinin güçlendirilmesi ile okullarımızda güvenli ortamın en üst düzeye çıkartılması amaçlanmıştır. Güvenli Okul-Güvenli Eğitim Projesi ülke genelinde ilköğretim, lise ve dengi okulları kapsayacak şekilde öncelikle aşağıda belirtilen güvenlik önlemlerinin geliştirilmesi ve iyileştirilmesine yönelik faaliyetler ve uygulamalar gerçekleştirilmesi kararlaştırılmıştır” dedi.
 

“BİR UYGULAMA PROJESİ”

Projenin amacının Çerkezköy, Kapaklı merkezdeki ilköğretim ve lise okullarındaki güvenli eğitim ortamlarının sağlanmasına yönelik koruyucu, önleyici ve destekleyici tedbirleri alarak, çevresiyle birlikte güvenli kılmak olduğunu belirten yetkililer “Güvenli Okul – Güvenli Eğitim Projesi bir uygulama projesidir. Birçok faaliyetin birbiriyle ilişkili şekilde paralel olarak yürütülmesini öngörmektedir. Çok koldan yürütülecek olan faaliyetlerin öğrencide, eğitim kadrolarında, ailelerde ve toplumda yaratacağı etkilerin, öğrencilerin karşı karşıya oldukları objektif ve olası risklerin algılanmasına ve bu risklerin azaltılmasına veya tümüyle ortadan kaldırılmasına katkı sağlayacağı varsayımından hareket edilmektedir” dedi.
 

KAPAKLI VE ÇERKEZKÖY’DE 12 AMİR VE 48 MEMUR GÖREVLİ

Çerkezköy ve Kapaklı’da bulunan 25 okulda bu uygulamanın sürdüğünü belirten yetkililer “Çerkezköy’de 6 lisede ve 11 ilköğretim okulunda 8 amir, 34 memur, 9 ekip, Kapaklı’da ise bir lise ve yedi ilköğretim okulunda 4 amir, 16 memur ve 5 ekibimiz görevlidir. Genel itibariyle öğrenciler ile ilgili sorunlarda devriye gezen ekiplerimiz sorunları hallederken, ailesi ile görüşülmesi konusunda ise görevli amir ve memur arkadaşlar sorunu konuşuyorlar. Aylık olarak okullarımızda görevli amir ve memurlar öğretmen ve öğrenciler ile mutat toplantıları yapıyorlar” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10