Tekirdağ bir Rumeli şehri

Bir dizi etkinlikte bulunmak için Tekirdağ’a gelen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Tekirdağ Valiliği'ni ziyaret etti.

Tekirdağ 3.03.2013 18:36:00 0
Tekirdağ bir Rumeli şehri

 VALİ YERLİKAYA KARŞILADI

Tekirdağ'a gelişinde Bakan Çelik'i, Valilik binası önünde; Vali Ali Yerlikaya, Milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut ve Özlem Yemişçi ile Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve il protokolü karşıladı.
 

220 BİN SİGORTALI ÇALIŞAN VAR

Tören mangasını selamlayan Bakan Faruk Çelik, Valilikte, şeref defterini imzaladı. Vali Ali Yerlikaya, Tekirdağ hakkında Bakan Faruk Çelik’e bilgi verdi. Tekirdağ’ın her alanda adından söz ettiren bir şehir olarak, pozitif göç almada 1.sırada olduğunu ifade eden Yerlikaya, 852 bin 321 nüfuslu şehirde, 220 bin 779 aktif sigortalı çalışan olduğunu söyledi. Tekirdağ’ın 6 bin 313 kilometrekarelik yüzölçümü içerisinde, 8 bin 700 hektarlık sanayi alanına sahip bir şehir olduğunu ifade eden Yerlikaya, Tekirdağ’da, birlik ve uzlaşı kültürünün egemen olduğunu belirtti.
 

ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ İNŞA EDİLECEK

Şehirde atanmış ve seçilmişlerin uyum içerisinde çalıştığını söyleyen Yerlikaya, “Dün itibarı ile de, şehirde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ü misafir ettik. Ergene Havzası Koruma Eylem Planı içerisinde yer alan, Islah Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili olarak, yoğun katılımlı istişare ve işbirliği toplantısı yaptık. Bu toplantı, şehrimiz ve sanayicilerimiz adına çok verimli bir toplantı oldu. Sanayicilerin destekleri ile sanayi alanlarında meslek liseleri kurulacak. Bunun ilk örneği olarak da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde özel bir Endüstri Meslek Lisesi inşa edilecek” dedi.
 

GELİŞMİŞ İLK 10 ŞEHİR ARASINDA

Bakan Faruk Çelik de, sanayinin, tarımın, hayvancılığın olması için mevcut tüm şartlara sahip büyükşehir Tekirdağ’da olmaktan oldukça memnun olduğunu ifade ederek, 6 Aralık 2012 tarihinde Büyükşehir olan Tekirdağ’a, büyükşehir durumunun hayırlı olması dileğinde bulundu. Büyükşehir’in getirisinin daha farklı olacağını ifade eden Bakan Çelik, “Tekirdağ ciddi bir yarışın içerisinde, gelişmişlik olarak da ilk 10 şehir arasında” dedi.
 

İŞSİZLİK VAR, NİTELİKLİ İŞGÜCÜ YOK

Bu dönemde üniversitenin de önemli bir role sahip olduğunu ifade eden Çelik “Üniversiteler şehirlere yol gösterip, rehberlik yapıyor. Çalışma hayatında özellikle istihdam konusunda, bazı sorunlar var. Sanayici işgücü bulmakta zorlanıyor, ortada işsizlik var, ama nitelikli işgücü yok” diye konuştu.
 

BELEDİYEYİ DE ZİYARET ETTİ

Önümüzdeki dönemde başta devlet personel rejimi olmak üzere birçok alanda, meslek standartları belirlendiğini ifade eden Bakan Çelik, “Meslek Liseleri'ne yönelimi arttırarak, vasıflı eleman sorununu çözeceğiz” dedi. Bakan Çelik’in ziyaretinde İstanbul Milletvekili Harun Karaca da yer alırken, Valiliğin ardından Bakan Çelik, Tekirdağ Belediye Başkanlığı'na geçti.
 

TEKİRDAĞ BİR RUMELİ ŞEHRİ

Belediye binası önünde, Başkan Op. Dr. Adem Dalgıç ve belediye yetkilileri tarafından karşılanan Bakan Çelik, Belediye Başkanı Adem Dalgıç ile bir süre sohbet etti. Başkan Dalgıç, Tekirdağ’ın 852 bin nüfusu ile büyükşehir olduğunu söyleyerek, şehirde altyapı anlamında ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını belirtti. Bakan Çelik de Tekirdağ’ın bir Rumeli şehri olduğunu ifade ederek Tekirdağ’da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Bakan Faruk Çelik, Başkan Adem Dalgıç ve belediye çalışanlarına kolaylıklar dileyerek, belediye ziyaretini tamamladı.
 

ESNAFI DİNLEDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Valilik ve Belediye ziyaretlerinden sonra, Hükümet Caddesi üzerinde hem vatandaşlarla hem de esnafla sohbet ederek, sorunlarını dinledi.
 

SON DURAK ÇORLU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in, Tekirdağ ziyaret programındaki son durağı, Çorlu oldu. Vali Ali Yerlikaya ile birlikte Çorlu’ya gelen Bakan Çelik’i, Çorlu Belediye binası önünde Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan ile Belediye Başkanı Ünal Baysan ve ilçe protokolü karşıladı. Burada bir toplantıya katılan Bakan Çelik, toplantının ardından Çorlu programını tamamlayarak Tekirdağ’dan ayrıldı.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10