Siyaset Akademisi kayıtları başlıyor

AK Parti İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen basın toplantısında Çerkezköy’de ikinci kez düzenlenecek olan Siyaset Akademisi ile ilgili bilgiler verildi.

Çerkezköy 4.03.2013 19:10:00 0
Siyaset Akademisi kayıtları başlıyor

 BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Dün saat 12.00’da İlçe Teşkilatında düzenlenen basın toplantısına AK Parti İlçe Arge Birim Başkanı Erol Demir, Yönetim Kurulu üyeleri Süleyman Bahçekapılı, Selda Yeşil ve Vahdet Akın katıldı. Çerkezköy’de düzenlenecek olan 2.Siyaset Akademisi hakkında bilgiler veren AK Parti İlçe Arge Birim Başkanı Erol Demir “ Bir ülkenin gelişmesi, kalkınması ve kendi insanına insanlık ve hayat standartlarını yükseltecek hizmeti sunması, onu refah toplumuna, saadet toplumuna ulaştırabilmesi için siyasetin ve siyaset adamının donatılmaya ihtiyacı vardır. AK Parti siyaset akademisi bir siyasi parti eğitim faaliyeti olmakla birlikte parti ve siyasal görüş ayırt etmeksizin 18 yaşın üzerindeki her Türk Cumhuriyeti vatandaşına açık bir siyasal eğitim ve paylaşım faaliyetidir” diye konuştu.
 

“27 AYRI MERKEZDE SÜRDÜRÜLMEKTEDİR”

Siyaset Akademisinin temel amaçlarından bahseden Demir “Ülke içinde siyasal bilinci ve siyasal sorunlara duyarlılığı artırmak, AK Parti e Türkiye için nitelikli kadroların yetişmesini sağlamak, yerel siyasetçilerin ve siyasete ilgi duyan genç ve kadınların siyasal donanım ve birikimlerini yükseltmek, mevcut ve potansiyel siyasetçilerin bilgi birikimleri ile kişisel niteliklerini geliştirmek siyaset akademisinin temel amaçları arasında yer almaktadır. Bahsi geçen amaca binanen Adalet ve Kalkınma Partisi Türkiye’de genel de bütün sosyal organizasyonlar, özelde bir parti tarafından yürütülmüş ve yürütülmekte olan en büyük ve kapsamlı eğitim faaliyeti olarak 81 ilde on birlerce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının katılımı ile on üçüncü dönem tamamlanmış olup, on dördüncü dönem 27 ayrı merkezde sürdürülmektedir” dedi.
 

ÖZGÜR İRADELERİ İLE EĞİTİM

Siyaset Akademisinde özgür iradeleri ile eğitim alabileceklerini de ifade eden Demir “Siyaset Akademisi; gerek seminer başlıklarının sunumunu yapacak isimlerde ve gerekse akademiye katılmak isteyen katılımcılardan hiçbir şekilde siyasal görüş veya partililik esası gözetmemektedir. Geçmiş eğitimlerimizde her fikirden ve siyasal düşünceden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Siyaset Akademi’ne özgür iradeleri ile eğitim alabildikleri gibi ve bundan sonraki süreçte de alabileceklerdir” dedi. Çerkezköy’de yapmayı planladıkları konular hakkında da bilgi veren Demir “Lider Ülke Türkiye yerel yönetimler programı ağırlıklı olarak yerel yönetimler konulu olmak üzere insan hakları, kişisel gelişim  liderlik hitabeti, siyasal iletişim gibi konulardan oluşacaktır” şeklinde konuştu.
 

MAYIS VE HAZİRAN AYLARI İÇERİSİNDE

Herkese kapılarının açık olduğunu, ön kayıtlarının nisanda başlayacağını belirten Erol Demir hedeflerinin 150’nin üzerinde üye beklediklerini ifade etti. Ders saatleri hakkında da bilgi veren Demir “Eğitim programı, Mayıs ve haziran ayları içersinde 8 hafta olup ve hafta da asgari 2 ders olmak üzere toplamda 16 ders olacaktır. Dersler hafta sonu olmak suretiyle ders saatleri daha sonra belirlenecektir. Geçen dönem 181 kayıttan 121 kişi sınava girdi bu sınav aynı saatte her yerde girebilir” dedi. Yapılacak olan Siyaset Akademisi Programın koordinatörlüğünü AR-GE Birim Başkanı Erol Demir ile Siyasi Hukuk işleri Başkanı Selda Yeşil’in yürüteceği belirtildi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10