"Asrın Güreşçisi" Kırkpınar'a el atıyor

Güreş Federasyonu, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin talimatnamesinde değişiklik yapmaya hazırlanıyor.

5.03.2013 18:50:00 0
"Asrın Güreşçisi" Kırkpınar

 Federasyon Başkanı Hamza Yerlikaya, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin TarihiKırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yayın haklarını kendilerine danışmadan bir yayıncı kuruluşa verdiğini, ayrıcaKırkpınar'ın isim hakkını pazarlamaya çalıştığını söyledi. 

 

SEN NE YAPIYORSUN

Sedefçi'nin istişare yapmadan, "Ben biliyorum, istediğimi yaparım" mantığıyla yoluna devam ettiğini kaydeden Yerlikaya, "Maalesef kendisi her zaman yaptığı gibi davranıyor. Geçen gün bir yorumunu okudum. 'Ben bu kadar pehlivana para veriyorum. Sen ne yapıyorsun -' diyor. Tabii, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 1 milyon TL al, onu ver. Kendi kasandan vermiyorsun" dedi. 
 

YAPTIKLARI ŞIK DEĞİL

Yerlikaya, Sedefçi'nin yaptıklarının şık olmadığını, kendisini bu konuda defalarca uyardığını ifade ederek, şunları söyledi: "Kendisinin doğru yolda olmadığını söyledim. 'Böyle bir organizasyonu Güreş Federasyonu'ndan habersiz yapıyorsun' dedim. Ben şimdi talimatnameyi değiştirirsem ne yapacaksın- Kırkpınar talimatnamesini değiştirdiğim zaman, senin yapmış olduğun protokollerin ne hükmü kalıyor- Kime sordun bunları yaparken- Ben hangi kanala pazarladığına, ya da hangi kanalın aldığına asla kızmıyorum. Bir de kimseye sormadan reklam haklarını bile satıyorsun. Bunu neye göre yaptın- Kırkpınar'ın talimatname değişikliğiyle ilgili çalışmamız var. Bu çalışmayı yaptığım zaman ne yapacaksın- Yapmış olduğun protokolü kiminle uygulayacaksın- Kırkpınar, Güreş Federasyonu'nda... Talimatnamedeki maddeye 'yayın haklarını ve sponsorluk haklarını federasyon yürütür' dediğim zaman, senin yapmış olduğun tüm sözleşmeler hükümsüz kalır. Bundan sonraki süreçte ne olacak- Yağlı güreşin görmüş olduğu zararın karşılığını kim verecek- Sen bunun hesabını nasıl vereceksin- Bu millete nasıl hesap vereceksin” dedi. Vatandaşların,  Edirne Belediye Başkanı olarak Hamdi Sedefçi'den güzel organizasyon yapmasını, güreşçilerin de en iyi şekilde ağırlanmayı beklediklerini kaydeden Yerlikaya, Sedefçi'nin bunu yapmak zorunda olduğunu belirtti. 
 

“BU HATADAN VAZGEÇ”

Yerlikaya, buna karşın Sedefçi'nin Kırkpınar'da cebinden harcama gerçekleştirmeden kendisinin reklamını yaptığını dile getirerek şöyle konuştu: "Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan, sağdan soldan para alıyorsun, bir de bilet geliri sağlıyorsun. Ondan sonra da milletin parasıyla millete kabadayılık yapıyorsun. Güreşi çok daha başarılı kılacak proje yapıyormuş. Bununla kimi kandırmaya çalışıyorsun- Seni bu konuda kınıyorum ve uyarılarıma devam ediyorum; bu hatandan vazgeç. Belediye seçimleri yaklaşıyor. İsmini gündeme getirmeye çalışıyorsan bu konularla prim yapamazsın. Millet hizmete bakıyor." 
 

“ORADA BİR TANE GÜREŞÇİ BULAMAZSIN”

Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin tüm uyarılara karşı inatlaşmaya devam ettiğini söyleyen Yerlikaya, şöyle devam etti: " Kırkpınar güreşçiyle yapılır. Sen bu inatlaşmaya devam ederken, orada bir tane güreşçi bulamazsan ne yapacaksın- Kiminle istişare ediyorsun bu konuları- Senin muhatabın kim- Sen Güreş Federasyonu'nu yok sayıyorsun. Spor Genel Müdürlüğü'nü yoksa sayıyorsun. Devletin kurumlarını yok saymaya çalışıyorsun. Sana bu yetkiyi kim veriyor- Güreşin daha kaliteli olmasından bahsediyorsun. Millet ortalıkta yağ tenekelerinin içinde güreş yapıyor. Arabaların içinde soyunup giyiniyorlar. Bunları hiç söylemiyorsun. Sadece tribüne oynuyorsun. Lütfen bu kararlarından vazgeç. Bu tavırlarından da vazgeç. Oturup istişare edelim. Masayı geniş tutacağız. İstişare edeceğiz, paylaşacağız. Orta noktayı bulup bu konuları düzelteceğiz. Diğer türlü böyle olmaz. Bu tavırlarını kınıyorum. Camiamız da kınıyor. Hamdi Sedefçi'yi biraz daha normalleşmeye, konuşmaya, istişareye açık hale gelmeye davet ediyorum” dedi.  
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10