Sertifikası olmayan kazı yapamayacak

Çerkezköy Belediyesi şehir içinde yapılacak olan kazı çalışmaları sırasında altyapının zarar görmemesi için kurs düzenledi. Müracaatta bulunan 9 firma operatörüne bir günlük eğitim veri

Çerkezköy 6.03.2013 19:54:00 0
Sertifikası olmayan kazı yapamayacak

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenmiş olan bir günlük kurs sonunda iş makinesi operatörlerine sertifika verildi.

 

EĞİTİMİ ALTYAPI YETKİLİLERİ VERDİ

Eğitim kazı esnasında alt yapının zarar görmemesine yönelik düzenlendi. Teknik Hizmetler Müdürlüğü Binasında dün verilen kursa,  Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Çerkezköy Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, Çerkezköy Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Gazdaş, Tredaş, Telekom, Emniyet Müdürlüğü Mobese Birimi yetkilileri katıldı.
 

9 FİRMA 12 OPERATÖR

Kursa  Özergin İnşaat operatörü Aziz Ergin, Özergin İnşaat’tan Enver Ergin, Orak Hafriyat’tan Mehmet Necip Orak, Orak Hafriyat’tan Yasin Şahin, Hascem Mühendislik’ten Serkan Polat, Hascem Mühendislik’ten Erkan Avcı, Cank İnşaat’tan Kemal Avcı, Aksu Kardeşler İnşaat’tan  Ömer Aksu, Çerkezköy Belediyesi’nden Hilmi Çavuş, Eva Dizayn’dan Şaban Vardarlı, Turan Kardeşler’den Serdar Albayrak ve  As-Cem İnşaat’tan Savaş Durmuş katıldı. 9 firmanın katıldığı eğitim çalışmasında, 12 kursiyer sertifika almaya hak kazandı.
 

 

SERTİFİKASI OLMAYAN KAZI YAPAMAYACAK

Sertifika töreninde konuşan Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, Çerkezköy’de yapılacak olan çalışmalarda, bundan sonra sertifikası olan firmaların çalışabileceğini ifade etti. Gümüş “Çalışmalar sırasında altyapının korunması adına değişik zamanlarda kurslar açıyoruz. Amacımız bir şeyler yaparken diğer çalışmaların bozulmamasını sağlamak. Sizler bu sertifikaları almakla yapılacak olan çalışmalarda yetki sahibi oldunuz.  Çünkü bundan sonra sertifikası olmayan firmalar, kazı çalışması yapamayacak. Sertifikası olmayan firma ya da kişilerin çalışması halinde Belediyeye bildirmelisiniz. Size vermiş olduğumuz çalışma ruhsatlarında, altyapı birimlerine ait telefon numaraları bulunuyor. Çalışmaya başladığınızda yetkili birimi arayarak gelmesini istemelisiniz” dedi.
 

FİRMAYA DEĞİL SİZE ÖZEL

Yapılacak olan çalışmaların bilgili insanlar tarafından yapılması gerektiğini ifade eden Gümüş “Kazı çalışmaları yapılırken Belediye olarak bazı sıkıntılar yaşadık. Aynı sıkıntıların yaşanmasını istemiyoruz. Size vermiş olduğumuz ruhsatlar size aittir. Siz firmanızı değişmiş olsanız da, aynı sertifika ile çalışma hakkınız vardır” şeklinde konuştu.
 

 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10