Belediye çalışanları için mutlu son

Çerkezköy Belediyesi 113 çalışanını ilgilendiren toplu iş sözleşmesini, Hizmet İş Sendikası ile imzaladı. İmzalanan toplu iş sözleşmesinin hem işveren, hem de işçi bakımından memnuniyet

Çerkezköy 6.03.2013 19:55:00 0
Belediye çalışanları için mutlu son

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Dün gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesiyle 113 belediye çalışanı, yeni haklara kavuştu. Ücretlerde çalışanları memnun edecek bir artırıma gidildi.

 

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Dün saat 17.00’da gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Gökhan İnce,  Habip Bilgin, Zabıta Müdürü Kenan Erez, Hizmet İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Ali Osman Kart, Hizmet İş Sendikası Marmara Bölge Başkanı Mustafa Taştekin, Şube Başkanları Serdar Cafer Özkul, Hüseyin Topçu, Orhan İlhan, Avukat Kadir Zorlu, Hak İş Tekirdağ İl Temsilcisi Rafi Ay, Hizmet İş Sendikası 4 Nolu Şube Başkanı Reşat Kaya,  Kızılpınar temsilcileri Yunus Yatkın, Halim Meriç, Karaağaç Temsilcisi Cengiz Harmancı, Veliköy Temsilcisi Ahmet Sarı, Çerkezköy Temsilcileri Selami Özden, Recai Altıntaş, Nurcan Kaya ve Çerkezköy Belediyesi çalışanları katıldı.
 

 

 

BEKLENTİLER KARŞILANDI

İmza töreni öncesinde konuşan Hizmet İş Sendikası 4 Nolu Şube Başkanı Reşat Kaya, ücretlerde ve sosyal ödemelerde işçilerin talep etmiş olduğu iyileştirmelerin yapıldığını ifade ederek “Toplu İş sözleşmemiz beklentilerimizi karşılaması bakımından oldukça verimli bir şekilde sonuçlanmıştır. İşçilerimizin istediği rakamlar alındı. Hem işçi hem işveren hem de sendikamız açısından çok güzel bir anlaşma gerçekleşmiştir. İşçilerimizin memnun kılan bir sözleşmeye imza koymak, bizleri de çalışanlarımız kadar memnun etmiştir. Bu sözleşme 2011 ile 2013 Haziran ayına kadar geçerli olan bir anlaşmadır. Geriye dönük olarak tanzim etmiş olduğumuz bu anlaşma ile bir buçuk yıldır devam eden çalışanlarımızın beklentileri karşılanmış durumdadır” dedi.
 

ÜYELERİN YARINLARI ÖNEMLİ

Hizmet İş Sendikası Genel eğitim Sekreteri Ali Osman Kart,  Hizmet İş Sendikası’nın çalışanlarının daha güvenli ve müreffeh yarınlar için hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.  Osman Kart “Çerkezköy Belediyesi ile aramızda imzalamış olduğumuz toplu hizmet sözleşmesinin, ihtilaflara neden olmadan en güzel bir şekilde sonuçlanmış olmasından dolayı mutluluk duyuyorum. Çerkezköy, Trakya Bölgesinde örgütlenmiş olduğumuz 2. ilçedir. Bu gün geldiğimiz noktada, imzamız insanımızın kararı şeklinde sonuçlanmaktadır” dedi.
 

ÖNCE İNSAN VE EMEK

Hizmet İş Sendikasının, 34 yıllık bir geçmişi olduğunu ifade eden Kart “34 yıllık geçmişimizde biz ilke olarak önce insan ve emek dedik. Bu stratejimiz nedeni ile ülkemizin 2. büyük sendikası konumuna geldik. İlkeli ve sistemli çalışmalarımız sonucunda daha da ileriye gideceğimizi şimdiden söyleyebilirim. İşçilerimizin geleceğini gözetip korurken diğer taraftan da, işverenin menfaatlerini ön planda tutmaya çalışıyoruz. Bu noktada 3 prensibimiz bulunuyor. Bunlardan birincisi işçimizin işini, aşını ve güvenliğini temin etmektir. İkinci ilkemiz ise, çalışanlarımızın haklarını tam ve zamanında alabilmelerini sağlamak. Bir başka ilkemiz ise iş yerlerinde, hizmeti kaliteli şekilde sunarken kardeşlik duyguların da zaafa uğratmamaktır” ifadelerini kullandı.
 

TAM ZAMANINDA ÖDEME

Toplu İş Sözleşmesi imza töreninde işveren sıfatı ile konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de, işçi haklarının, inancı gereği tam ve en güzel şekilde verilmesini kendine prensip edildiğini belirtti. Ertem “Bir buçuk yıl gibi bir zaman bu günü sabırla beklediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Genel İş Sendikası ile çalışmalarımız esnasında yaşamış olduğumuz sıkıntılar artık bitti. Sendika ne olduğunu, nerede durması gerektiğini bilmelidir. Onlarla toplu iş sözleşmesinde yaşadığımız sıkıntılar aynı zamanda size yansımış olan sıkıntılar oldu. Oysaki sendika bir taraftan işçinin vicdanı olurken, diğer taraftan da işverenin vicdanı olmalıdır. Biz bu özelliği onlarda görememiştik. Sendikanın istendiği ücreti, işverenin ödeme imkânının olup olmadığı, dengelerin korunup korunamadığını düşünen bir kurum olmalıdır. 7.5 yıldır vicdan muhasebesi yapmadıklarını gördük” dedi.
 

DAHA ÇOK HİZMET BEKLİYORUM

Belediyenin imkânlarını ve çalışanların durumunu dikkate alarak toplu iş sözleşmesini düzenlediklerini söyleyen Ertem “Verilen hizmet ve belediyenin imkânlarını göz önünde bulundurarak yapmış olduğumuz anlaşmanın güzel sonuçlar içerdiğine inanıyorum. Az ücret veriyoruz, belediyeyi kara geçirdik düşüncesinde asla olmadık. Bunun yanında, ücretlerinizin zamanında ödenmesine de azami derecede özen gösteriyoruz. Yapmış olduğumuz bu toplu iş sözleşmesiyle, belediyenin değil sizlerin menfaatini daha çok ön planda tuttuk. Bunu söylerken sizlerden daha fazla emek, daha çok hizmet bekliyorum. İnsanımızın harç ve vergileriyle karşıladığımız giderlerimizi, yine halkımıza yapacağımız hizmetler ile ödemeye özen göstermek zorundayız” dedi.
 

PLAKET SUNULDU

Yapılan konuşmalar sonrasında sendika yöneticileri tarafından Başkan Ali Ertem ve Başkan yardımcısı Habip Bilgin’e plaket sunuldu.
 

 

Haber Merkezi

 

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10