Belediyeden 57. Alay Yürüyüşü’ne destek

Tekirdağ’ın Alayı olarak bilinen 57. Alay Yürüyüş Komite Başkanı Hikmet Selim Yılmaz Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem’i makamında ziyaret etti.

Hayrabolu 7.03.2013 20:17:00 0
Belediyeden 57. Alay Yürüyüşü’ne destek

 HER İLÇEDEN 2 KİŞİ KATILACAK

Her ilçeden 2 kişinin katılacağı 57. Alay’ın Tekirdağ’da 19. Fırka Komutanı Mustafa Kemal tarafından kurulan bir Alay olduğunu belirten Yılmaz, “Bu zamana dek 57. Alayımızı temsilen Çanakkale’ye yaptığımız yürüyüşler hep Tekirdağ merkezli organize edildi. Biz bu yıl farklı bir uygulama yapmak istedik. 57 kişilik ekibin içine 11 ilçemizden de 2’şer kişiyi ekibimize alacağız.” dedi. 
 

14 MART’TA YOLA ÇIKACAĞIZ

Çanakkale savaşlarının gerçekleştiği, tarihi Gelibolu Milli Parkı’nda 2005 yılından beri alan çalışmaları yaptığını söyleyen Hikmet Selim Yılmaz, “Her yıl 14 Mart’ta Tekirdağ Valiliği önünden hareket ederek 5 günlük yürüyüşün ardından Çanakkale’ye varıyoruz. Burada 57. Yürüyüş Alayı olarak 18 Mart tarihinde düzenlenen resmi Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma etkinliklerine katılıyoruz” dedi. Esir Kalan Sancağı Türkiye’ye Getirmek İstiyoruz,Amaçlarının 57. Alayı yalnızca Tekirdağ Merkez’de değil Tekirdağ’ın bütün ilçelerinde tanıtmak olduğunu söyleyen Yılmaz, “57. Alayımızın Sancağı şu anda Avustralya’da bir müzede bulunuyor. Hedefimiz Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünde sancağı Türkiye’ye getirmektir” dedi.
 

DESTEK VERMEYE HAZIRIZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem 57. Alay’ın Çanakkale Savaşı’nın kaderini belirleyen alay olduğunu belirterek, “Belediye olarak bu tür etkinliklerde her zaman yer alıyoruz. Bu etkinlikte de elimizden gelen desteği vermeye hazırız” diye konuştu. Yürüyüşe Hayrabolu’dan Melek Esmer ve Çoşkun Gündoğdu katılacak. Ayrıca ziyarette; Belediye Başkan Yardımcısı Birol Alagöz ve 57. Alay Yürüyüş Komitesi üyeleri Levent Yavuz ve İsa Demirel’de hazır bulundu.
 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10