Hayvancılığa büyük darbe vurulur

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, büyükşehir yasası ile belediyeye devredilecek olan Malkara Yem Fabrikası’nı Meclis gündemine taşıdı. Yüceer, yem fabrikasını köylülerin dişinden

Malkara 8.03.2013 21:29:00 0
Hayvancılığa büyük darbe vurulur

 Çerkezköy Haber - CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Malkara’da belediyeye devredilecek Malkara Yem Fabrikası’nın akıbetini  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e sordu. TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Yüceer, sorunun alt yapısı oluşturulmadan ‘ben yaptım oldu’ anlayışıyla siyasi iktidarın genel kurul’dan geçirdiği büyükşehir yasası ile birlikte başladığını kaydetti. Üreticinin, fabrikanın satışı sonrası el değiştirmesi durumunda yem fiyatlarının çok yükseleceğinden ve bölgede hayvancılığın biteceğinden endişe ettiğini ifade eden Yüceer, köylünün kendi parasıyla yaptırdığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne ait yem fabrikasının Ziraat Odası ve Süt Birliği’ne verilmesini istediğini belirtti.

 

BAKAN EKER’E SORDU

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’e şu soruları yöneltti: “Malkara Yem Fabrikası’nın akıbeti ne olacaktır? Malkara bünyesinde kalması için bir girişiminiz olacak mıdır? Yem fabrikası ile ilgili bakanlığınıza Malkaralı üreticilerden bir talep gelmiş midir? Gelmişse yanıtınız ne olmuştur? Üreticilerin kendi paralarıyla yaptırdığı fabrikanın belediyeye devredilecek olmasını hakkaniyet çerçevesinde nasıl değerlendiriyorsunuz? Civar köyler yakın olmasından dolayı yemlerini Malkara Yem Fabrikası’ndan almaktadır. Fabrikanın kapanması durumunda üretici yemi nereden alacaktır? Tekirdağ’da ilçe ve köylerdeki kaç taşınmaz büyükşehir belediyesine devredilecektir? İllere göre ayrı ayrı gösterilmek üzere yurt genelinde kaç taşınmaz büyükşehir belediyesine devredilecektir? Fabrikanın satışı sonrası el değiştirmesi durumunda bölgede hayvancılığın biteceği yönündeki endişelere katılıyor musunuz? Hayvancılık biterse bunun sorumlusu kim olacaktır?”
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10