Komisyon raporları kabul edildi

Karaağaç Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu dün saat 10.00’da Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında gerçekleştirildi.

Kapaklı 8.03.2013 21:32:00 0
Komisyon raporları kabul edildi

 KOMİSYONUN KARARI KABUL EDİLDİ

Bütün meclis üyelerinin eksiksiz olarak katıldığı toplantıda bir önceki mecliste Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen “Beldede meydana gelen cenazelerde mezarlık alanlarına kepçe sokulmaması ve mezar kazma işlerinde problem yaşanmaması için gerekli önlemlerin Belediye meclisinde alınması” görüşüldü. Beldede cenaze defin işleri yapımında mezarlıklara kesinlikle kepçe sokulmaması, kazım işlerinde problem yaşanmaması için belediyece görevli personele müracaatta bulunulması görevli personel tarafından ihtiyaç sahiplerin belediye tarafından mezarlığı hazır hale getirilmesi komisyonca uygun görüldü. Komisyonun aldığı karar oy birliği ile kabul edildi.
 

BAŞKANIN RED OYUNA KARŞILIK KABUL EDİLDİ

Meclis toplantısında daha sonra belediye sağlık birimine müracaat eden maddi imkanları olmayan hastaların hastanelere nakli için belediyenin araçlarının arızalı ve uygun olmadığı durumlarda araç kiralanabilmesi konusuyla ilgili komisyon raporu görüşüldü. Belediye sağlık birimini müracaat eden hasta yakınlarına sağlık toplum merkezine evde hasta bakımı birimi bakıldığında felçli, yatalak ve dört evere kanser hastalarına verilen hizmetlerden yararlanılması Çerkezköy hasta nakilleri ise hizmet almaları acil hasta nakillerinden 112 sağlık ekibinden faydalanması hasta nakil için belediyeye ait araçların hasta aracı olmadığından hizmet araçlarının ancak belediye işlerini yaptığından yeterli araç olmadığından ve araç kiralama işlemi yapılması komisyonca uygun görülmediği ifade edildi. Komisyonun aldığı red kararı Başkan Yücel’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
 

DEVLET HASTANESİNE YARDIM

Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen son madde olan Çerkezköy Devlet Hastanesinin acil servis ve poliklinik katı tuvaletlerinin ve poliklinik katında engelli tuvaletlerinin oluşturulması, ameliyathane bölümünden yangın merdivenine çıkış kapısı yapılması, cerrahi kat ofisinin fayanslarının sökülerek boyanması ve aydınlatmalarının yenilenmesi, ortopedik ameliyat masası ile traksiyon sisteminin ihtiyacını değerlendiren komisyon raporu görüşüldü. Devlet Hastanesinin vermiş olduğu dilekçeye istinaden ortopedi ve beyin cerrahi ameliyat masası alımının belediye kanununun 5393 sayılı kanununun 75.maddesi gereğince ameliyatların daha rahat ve hızlı yapılabilmesi için ihtiyaç duyulan ortopedik ameliyat masası ile fraksiyon sisteminin alınması ve hastane yönetimine teslim edilmesi komisyonca uygun görüldü. Komisyonun aldığı tavsiye kararı da oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10