İptal edilen tren seferleri meclis gündeminde

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, iptal edilen Çerkezköy-İstanbul tren yolu seferlerini Meclis gündemine taşıdı. 1 yıldır bakım altında olan yolun vatandaşı canından bezdirdiğini sö

Çerkezköy 11.03.2013 19:39:00 0
İptal edilen tren seferleri meclis gündeminde

 Çerkezköy Haber - CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy-İstanbul tren yolu seferlerinin iptal edilmesine sert tepki gösterdi. 1 yıldır yolun bitirilememesinin vatandaşı mağdur ettiğini söyleyen Yüceer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması için TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

 

NASIL OLUR DA 1 YILDIR BİTİRİLEMEZ

CHP’li Yüceer, Çerkezköy ve İstanbul istikameti yönündeki tren yolunun 2012’nin Mart ayından bu yana bakım ve yenileme çalışmasına alındığını anımsattı. Uzun süren çalışmaların vatandaşları mağdur ettiğini söyleyen Yüceer, ‘Geçtiğimiz yıl tren seferleri, Çerkezköy’den İstanbul’a tek sefer olmak üzere Cuma- Cumartesi-Pazar günleri saat 10:33’de, İstanbul’dan Çerkezköy’e de tek sefer olmak üzere yine Cuma- Cumartesi-Pazar günleri 15:20’de yapılmaktaydı.  Ancak, Trakya hattında yapılacak yol yenileme çalışmaları kapsamında Uzunköprü-Edirne-İstanbul arası yolcu taşımacılığının ikinci bir bildiriye kadar kaldırıldığı duyuruldu. Tren seferlerini artırılmasını beklerken, o da kaldırıldı. Biz vurdular diye kızarken, şimdi temelli öldürdüler. Tren yolunun bakımı nasıl olur da 1 yıldır bitirilemez’ dedi.
 

VATANDAŞ MAĞDUR

Çerkezköy’den İstanbul’a gitmek isteyen vatandaşlar için sadece tek otobüs firmasının hizmet verdiğine dikkat çeken Yüceer, ‘Güvenli ve ucuz ulaşım anayasal bir haktır. Tren seferleri ücret konusunda bir denge unsuru. Halkın ulaşım mağduriyetinin giderilmesi için bakanlık alternatif üretmeli. Ancak bakanlığın bu yönde bir çalışması yok’ dedi.
 

BAKAN YILDIRIM’A SORDU

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması için şu soruları yöneltti: İstanbul-Çerkezköy, Çerkezköy İstanbul hattından kaç vatandaşımız yararlanmaktadır? Çerkezköy İstanbul arası tren yolunda çalışmalar hangi aşamadadır? Şu ana kadar kaç kilometrelik yolun bakımı yapılmıştır? Tren yolunda bakım çalışmasının ne zaman bitirilmesi öngörülmektedir? Çerkezköy-İstanbul arası tren yolu en son ne zaman bakıma alınmıştır? Çerkezköy’den İstanbul’a gitmek isteyen vatandaşlar için sadece tek otobüs firması hizmet verdiği de dikkate alınırsa bakanlığınızın alternatif taşıma olanakları konusunda ne gibi çalışmaları vardır?/olacaktır? Otobüs fiyatları denetlenmekte midir? Fahiş fiyat uygulayan firmalara nasıl bir yaptırım uygulanacaktır? Güvenli ve ucuz ulaşım anayasal bir haktır.Halkın ulaşım mağduriyetinin giderilmesi için bakanlığınız tarafından şu ana kadar herhangi bir çalışma yapılmış mıdır/yapılacak mıdır?”
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10