“Milli görüşte garson devlet anlayışı var, gardiyan değil”

Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı, Merhum Necmettin Erbakan’ın ölümünün 2. yıl dönümü nedeniyle etkinlik gerçekleştirildi. Saadet Partisinin “Yeniden Büyük Türkiye Konferan

Çerkezköy 11.03.2013 19:40:00 0
“Milli görüşte garson devlet anlayışı var, gardiyan değil”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda önceki akşam saat 20.30’da düzenlenen ve Ümraniye Eski Belediye Başkanı Mehmet Bingöl’ün konuşmacı olarak yer aldığı konferansa AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Fethi Pehlivan, Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon, Saadet Partisi Saray İlçe Başkanı Hasan Mısırlı, Saadet Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Karakoç, Ak Parti İlçe Teşkilatı üyeleri, Anadolu Gençlik Derneği Çerkezköy ve Çorlu temsilcileri ile partililer katıldı.

 

ERBAKAN ANLATILDI

Adnan Sayar tarafından okunun Kuran-i Kerim’in tilavetinin ardından iki yıl önce yaşamını yitiren Saadet Partisi Genel Başkanlarından Necmettin Erbakan’ın hayatını anlatan sinevizyon gösterisi sunuldu. Sinevizyon gösteriminin ardından Mecnun Akdeniz “Savunan Adam Ezgisi”ni okudu. Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon “Bu gerçekleştirdiğimiz konferans Türkiye’nin bir mozaiği olan Çerkezköy’de ayrı bir mana ifade etmektedir. Halkımızın birçoğu işçi kesimi ve alt gelir grubunda açlık sınırı altında ki asgari ücretle çalışmaktadır. Bu insanlarımız Milli görüşün 1997’de verdiği zamlar ile bugünlere gelmiştir. Memleketini seven halkımız sabırla tekrar milli görüş halkını özlemektedir” diye konuştu.
 

“ERBAKAN HOCAYI GÖRÜNCE HEYECANLANDIM”

Sinevizyon gösterisini izledikten sonra heyecanlandığını ifade eden Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Fethi Pehlivan “Bu sunumda rahmetli genel başkanımız Necmettin Erbakan’ı sanki canlı görmüş gibi heyecanlandım. Erbakan hoca bütün dünya insanlığının iki cihanda saadet içinde olmalarını isteyen tek liderdi. Bunu bizler değil, araştırmacılar, tez olarak hazırlayan doktorlar ifade etmektedir. İnsanoğlu bir taraftan doğarken bir taraftan ölüyor. İnsanlar öldükten sonra sanki çoğalma var gibi algı meydana geliyor. Çarşıda pazarda nimetler o kadar bol ki onların da azaldığını görmüyoruz bilakis arttığını görüyoruz. Ölüm uzak nimet bol, ahiret sanki bize yaklaşmıyor gibi bir algılama geliyor. Sorumluluğumuzu ifa etme noktasında bize sıkıntı vermektedir. Bu nedenle görevlerimizi yerine getirmiyoruz” dedi.
 

“YETER Kİ İNANALIM”

Programda Mısır El Ezher mezunu olan Erol Kaya da Necmettin Erbakan’ın hayatından kesitler sundu. Programın ilerleyen bölümlerinde ise konferansını vermek üzere Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Ümraniye Eski Belediye Başkanı Mehmet Bingöl sahneye gelerek Necmettin Erbakan’ı anlattı. Necmettin Erbakan’ın herkese ışık tutup yol gösterdiğini ifade eden Bingöl “Hayat iman ve cihattan ibarettir.Allah hiçbir zaman hedefimizi de bu noktanın dışına çıkartmasın. Bizler her zaman rahmetli hocamıza dualar edeceğiz. Kendisi bize bu yolu gösterdi ve böyle bir davayı bizlere emanet etti. İnşallah bizlere bıraktığı bayrak yere düşmeyecek ve milli görüş iktidar olacaktır. Erbakan hoca iman varsa çare de vardır demiştir. Kısacası iman varsa çözüm de vardır. İnanan çoban tekeden süt çıkarır. Yeter ki davamıza inanalım” diye konuştu.
 

“HER ŞEYİ İNSAN İÇİN YARATMIŞTIR”

İnsanların bu dünyada gelip geçici olduğunu ifade eden Bingöl “Cenabı hak öyle bir nizam kurmuş ki insanları ne eksik ne de fazla yaratmıştır. Milyarlarca yıldır dünyada yıldızlar, ay, güneş çarpışmadan dönüyor. İnsanlar geliyor ve gidiyorlar. Bizler de o insanlar gibi gelip geçeceğiz. Organize olmuş az topluluklar, çok topluluklara hükmedebilir. Haklı isen güçlüsün. Haklının yanında güçlü ise her zaman zayıftır. Ne kadar maddi gücü yüksek olsa da o kişi her zaman zayıftır. Bu haklı davaya layık olduğumuzu her zaman göstermemiz gerekiyor. Cenabı hak her şeyi insan için yaratmıştır. Toprak su hava güneş böcekler her şey insan için yaratılmıştır. İnsan da cennet için yaratılmıştır” dedi.
 

“MİLLİ GÖRÜŞTE GARSON DEVLET ANLAYIŞI VARDIR”

Bir insanın hayatını tek başına devam ettiremeyeceğini ifade eden Bingöl “Bir koyun kendi ihtiyaçlarını karşılar ve yaşayabilir. Ama insan öyle değildir. Bu dünyada herkes bir birine muhtaçtır. Çiftçi sanayiciye, terzi kasaba, millet idareciye, idareci de millete muhtaçtır. Bu yapı içinde herkes kendi görevini yaparsa ahenk ve düzen olur. Son dönemlerde bakıyoruz ki toplumda haksızlık ve anarşi almış başını gidiyor. İnsan kötülükleri yapmaya da müsait yaratılmıştır. Devletin görevi kim nerde yanlış yapıyorsa o yanlışı düzeltmek ve topluma onu kazandırmaktır. Ama devletin asıl görevi herhangi bir şekilde kimseye baskı yapmak değildir. Bizim de anlayışımız budur. Milli görüşte garson devlet anlayışı vardır, gardiyan devlet anlayışı yoktur. Garson “buyrun efendim ne istiyorsunuz der” hizmet eder. Gardiyan ise halkını her zaman mahkum gibi görür. Bizim milli görüşteki devlet anlayışımız garson devlet anlayışıdır” ifadelerini kullandı.
 

“BEBEK KATİLİ İLE GÖRÜŞÜLÜYOR”

Adaletin olmadığı toplumda barışın olmasının mümkün olamayacağını ifade eden Bingöl “Devletin ana görevi adaleti sağlamaktır. Şuanda anarşi vardır ve 30 yıldır 50 bin insanımıza mal olmuştur. Kısaca kaç milyon dolar paramızın boşa gittiğini de herkes biliyoruz. Canlar yandı, analar ağladı deniliyor ama bunun durmasının tek bir sebebi var. Yöneticiler adil olursa anarşi durur. Anarşinin kaynaklandığı şey devletin adaletsizliğinden, adam kayırmacılığı ve yolsuzluğundan kaynaklanıyor. Son günlerde bebek katili ile bu kanlar akmasın diye oturulup görüşülüyor. Devlet bir çok fedakarlığa rağmen bu insanlarla görüşüyor, umarım bu süreçten sonuç alırlar. Bunun için her gece dua ediyorum” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10