Atıklar, Ergene’nin debisini 5’e katladı

Hükümetin Ergene Nehri'nin kirlilikten kurtarmak için seferber olduklarını belirten Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, “Fabrikalardan çıkan kirli sular Ergene'nin debisini 5 katına çıkarttı” dedi.

Çerkezköy 12.03.2013 16:52:00 0
Atıklar, Ergene’nin debisini 5’e katladı

 Çerkezköy Haber - Tekirdağ Islah Organize Sanayi Bölgeleri Gelişim Süreçleri Değerlendirme Toplantısı önceki gün Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya'nın Başkanlığında Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Ali Yerlikaya, Vali Yardımcıları, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Islah Osb'ler müteşebbis heyet başkan ve üyeleri, yönetim kurulu başkanları ile sanayiciler katıldı.

 

DEĞERLENDİRME YAPILDI

Islah OSB'ler müteşebbis heyet toplantısında; ilk olarak sanayiciler ile 1 Mart tarihinde, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün katılımı ile yapılan Islah Osb'ler İstişare ve İşbirliği Toplantısı'nın kısa bir değerlendirilmesi yapıldı. Toplantıda 7 Islah Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili yapılacak altyapı proje ihalesi ve skala sistemi ile ilgili genel görüşmelerin yapılması, mevcut Osb ve ıslah Osb'lerin kanala bağlanacak arıtma tesislerine ÇED izni alınması, 7 ıslah Osb'nin yapılmakta olan atıksu arıtma sistemi projelerini hazırlayan yüklenici firmaya avans verilmesi ile müşterek derin deşarj kanalına katılacak Islah Osb'lerin katılım ve temsilci atama kararının alınması konuları görüşülüp değerlendirildi.
 

BİRLİKTE TEMİZLEYECEĞİZ

Toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Ergene'yi temizlemek için hükümetin bir eylem planını devreye koyduğunu anımsatarak “Zamanla yarışıyoruz. İşadamlarımız bölge müdürlerimize yardımcı olsun. Bazı sorunlar var. Bunu beraber çözün. 202 işletmemizde ruhsat sorunu var. Bu işlemlerin bitmesi gerekir” diye konuştu. Ergene'nin kirliliğine dikkat çeken Yerlikaya, bu kirliliği beraber düzelteceklerini ifade ederek “Ergene'yi birlikte temizleyeceğiz” dedi. Yerlikaya, saniyede 2.5 metre küp debisi olan Ergene’nin şuan fabrika ev evsel atıklarla debisini 11,5 metre küpe ulaştığını belirtti.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10