İnsanlık ölmemiş dedirtti

Çerkezköy’de ev hanımı bir kadın yolda bulduğu cüzdanı polise teslim etti.

Çerkezköy 12.03.2013 16:53:00 0
İnsanlık ölmemiş dedirtti

 CÜZDANINI DÜŞÜRDÜ

Pınarça’da tek başına yaşayan 68 yaşındaki Satı Aytaç emekli maaşını çekmek için önceki gün Çerkezköy’e geldi. Bankadan 700 TL para çektikten sonra evine dönmeye çalışan yaşlı kadın Satı Aytaç içinde emekli maaşıyla birlikte toplam 700 TL para olan cüzdanını mantosunun cebinden düşürdü.
 

CÜZDANI BULUP EMNİYETE TESLİM ETTİ

Bu esnada Demir Market’in önünden evine doğru gitmeye çalışan ev hanımı Mülkinaz Özdemir cüzdanı buldu. İçinde kimlik ve 700 TL para bulunduğu gören duyarlı vatandaş daha sonra Çerkezköy Zabıta Müdürlüğüne bilgi vererek Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne gidip bulduğu cüzdanı teslim etti. Kimlik bilgilerinden ve cüzdandan çıkan numaralardan yola çıkarak 68 yaşındaki Satı Aytaç’ın İstanbul’da yaşayan oğlu Selman Aytaç’a ulaşan Gazi Polis Merkezi Amiri Halis Sarıyıldız, annesi Satı Aytaç’ın içinde 700 TL bulunan cüzdanını düşürdüğünü ve bir bayanın bu cüzdanı bularak emniyete teslim ettiği bilgisini verdi.
 

“HUZUR YAŞADIM”

Cüzdanının kaybolduğunu fark ettikten sonra üzülen ve ekiplerin cüzdanının bulunduğu haberini alarak sevinçle İlçe Emniyet Müdürlüğüne gelen Satı Aytaç, cüzdanını bulan Mülkinaz Özdemir’e teşekkür etti. Kendisine ait olmayan bir şeyi almasının söz konusu olmayacağını belirten Mülkinaz Özdemir “Cüzdanı sahibine teslim ettikten sonra büyük bir huzur yaşadım. Öğlen saatlerinde yoldan geçerken bir cüzdan buldum. Cüzdanın içinde bir kimlik olduğunu fark ettim. Kimliği çevredekilere göstererek kim olduğunu sordum. Daha sonra Zabıta’ya haber verdim. Ardından ise İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek cüzdanı teslim ettim” diye konuştu.
 

“UMUDUMU KAYBETMİŞTİM”

Cüzdanına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Satı Aytaç “Bankadan emekli maaşımı çektikten sonra cadde üstünde cüzdanımı dalgınlıkta düşürmüşüm. Eve gittiğimde cüzdanımın ve paraların olmadığını görünce çok üzülmüştüm. Cüzdandan ümidimi kesmiştim ki telefonla beni arayan oğlum Selman, cüzdanımın bulunduğunu ve cüzdanın İlçe Emniyet Müdürlüğünde olduğunu söyledi. Gerçekten bu devirde böyle insanları olması çok güzel bir şeydir. Bana cüzdanımı bularak geri veren Mülkinaz Özdemir’e teşekkür ediyorum” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10