İş kuracaklara müjde

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile KOSGEB arasında protokol imzalandı. İş kuracak 30 kişiye 70 saatlik kurs sonrasında 100 bin TL kredi verebilmeyi amaçlayan protokol önceki gün imza altına

Çerkezköy 12.03.2013 16:53:00 0
İş kuracaklara müjde

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Ticaret Ve Sanayi Odası ile KOSGEB arasında,  işyeri kuracak kişileri yakından ilgilendiren bir protokol imzalandı.  Önceki gün saat 16.00’da düzenlenen imza törenine ÇTSO Başkan Vekili Ertan Selvili, ÇTSO Başkan Yardımcısı Mustafa Asbaş, Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Gürsoy, KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci, KOBİ Uzmanları Gökhan Akdağoğlu ve Nazım Özkan Tatlı katıldı.

 

ÇERKEZKÖY’E KATKI SAĞLAYACAK

İmza töreni öncesinde konuşan ÇTSO Başkan Vekili Ertan Selvili, KOSGEB ile ÇTSO arasında bu güne kadar herhangi bir protokol imzalanmadığını, bu anlaşmanın ilk olması nedeniyle önemli olduğunu ifade ederek “KOSGEB ile aramızda bugüne kadar resmi manada bir anlaşma yapılmadı. Bu resmiyeti bugün yapacağımız anlaşma ile sağlamış olacağız. İş kuracak olan insanımıza bir hayli avantajlar sunacak olan bu protokol, Çerkezköy’ün gelişmesine katkı sağlayacak” dedi.
 

70 SAATLİK KURS

ÇTSO nun kendilerine açık işbirliği önerdiği ve bu protokolün imzalanmasına vesile olduğu için teşekkür eden KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci, anlaşma ile bölgede yeni 30 patron girişimcinin hayallerinin gerçekleşmesine vesile olacaklarını ifade ederek “İş kurmaya azimli 30 kişiye 70 saati kapsayan bir eğitim sonunda sertifika vereceğiz. Bu insanların iş fikri sahibi kişilerden oluşmasını istiyoruz” diye konuştu. 
 

İŞLETMELERİN SÜREKLİLİĞİ ÖNEMLİ

Verilecek olan eğitimle, işletme sahibinin pazar, yönetim ve finansman gibi desteklerle işletmelerin uzun yıllar ayakta kalmasının amaçlandığını ifade eden Cebeci “İşletmelerde eğitim en önemli unsurdur. İşletmeler genellikle ilk beş yıl içerinde kapanırlar. Çünkü işletmeler kurulurken, gerekli fizibilite çalışmaları yeterince yapılmamıştır. Finansman, kurulum, elemen ve Pazar hususlarında yeterli çalışmalar yapılmadığı için, bu son kaçınılmaz olmaktadır. İşte biz, işletme kurmayı düşünen insanlarımıza,  bu eğitimleri verdikten sonra kredi imkânı tanıyoruz” dedi.
 

YÜZDE 30’U HİBE

30 Kişiye kredi vereceklerini ve bu kredinin faizsiz olacağını belirten Cebeci  “Hazırlamış olduğumuz iş kurma eğitimi sonrasında 30 kişiye kredi vereceğiz. Bu kredinin miktarı 100 bin liradır. Yüzde 30’u hibe olup, kalan yüzde 70’i ise 2 yıl ödemesiz şeklinde uygulamaya koyacağız. İşlerini kurmuş olan kişiler, iki yıldan sonra kredinin geri ödemesine başlayacaklar. 3 ay ara ile 8 taksit şeklinde kredinin geriye dönüşü sağlanacak” diye konuştu.
 

İŞLETME FARKLI OLMALI

İşletmelerin uzun ömürlü olabilmeleri için iki şeye dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çeken Cebeci “Bunların birincisi maliyet liderliği uygulamasıdır. Bu fiyatların aşağıya çekilerek sirkülâsyonu sağlanmaya çalışmakla olur. Uzun vadeli bir çözüm değildir. Buna hiç kimsenin uzun zaman dayanması söz konusu olamaz. İkincisi ise işletmeyi farklılaştırma stratejisidir. Girişimcinin bir günü diğer gününe eşit olmamalıdır. Yani işletme kuracak olan kişi, ya hiç kimsenin yapmadığı işi yapmalı, ya da herkesin yapmış olduğundan farklı şekilde işini yapmak zorundadır” şeklinde konuştu.
 

PLAKET SUNDU

ÇTSO ile KOSGEB arasında imzalanan protokol sonrasında ÇTSO Başkan Vekili Ertan Selvili, KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci’ye günün manasına binaen plaket takdim etti.
 

Haber Merkezi   

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10