Yemen’de NKÜ standına yoğun ilgi

Yemen’in ülkemizin eğitim alanına olan yoğun ilgisini somut işbirliğine dönüştürmek amacıyla Yükseköğretim Kurumu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, Dış Ekono

Tekirdağ 13.03.2013 18:13:00 0
Yemen’de NKÜ standına yoğun ilgi

İLGİ GÖRDÜ

Namık Kemal Üniversitesi’ni temsilen Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Yılmaz, Folklor Antrenörü Şafak Alpertonga ve Gümüş Ayaklar Halk Dansları Topluluğu ile Türkiye’den 36 üniversitenin katıldığı fuarda NKÜ standı büyük ilgi gördü. Büyükelçi Fazlı Çorman, YÖK üyesi Prof. Dr. Mehmet Şişman, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Kemal Yurtnaç, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi ve TİKA Yemen sorumlusu Prof. Dr. Faruk Bozgöz ve Yemenli yetkililer de standı ziyaret etti.
 

HALK DANSLARI TOPLULUĞU GÖSTERİ YAPTI

NKÜ Gümüş Ayaklar Halk Dansları Topluluğu, Sanaa’daki fuarın açılışı, Sanaa Üniversitesi Türk Dili Bölümünün yeni sınıf ve yönetici odalarının açılışı, Sanaa Üniversitesi Yabancı Diller Fakültesi Türk Dili bölümü öğrencilerinin mezuniyet töreni ve Büyükelçimizin verdiği resepsiyonda gösteri yaparken, Aden’de devam eden fuarda da NKÜ standı ilgi gördü.
 

SICAK İLGİYLE KARŞILANDIK

Üniversite kafilesi ayrıca Sanaa’da Türk şehitliğine, II. Abdülhamit Han tarafından yapılan ve şuanda müze olarak kullanılan meslek lisesine ve İmam Yahya’nın evine ziyaretlerde bulundu. Kafile Başkanı Doç. Dr. İsmail Yılmaz, “Bu fuar bizler içinde büyük bir tecrübe oldu. Yemen halkının çok sıcak ilgisiyle karşılandık. Standımız ve Gümüş Ayaklar Halk Dansları Topluluğumuz büyük ilgi gördü” dedi.
 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10