Ordu’dan mobbing iddiası

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu düzenlediği basın toplantısında yine Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve Meclis üyelerine yüklendi.

Çerkezköy 13.03.2013 18:15:00 0
Ordu’dan mobbing iddiası

 YÜZDE 9 KAPASİTE İLE ÇALIŞIYORLAR

Dün saat 14.00’da İlçe Teşkilatı’nda basın toplantısı düzenleyen Ordu “4 yıl önce milletin seçtiği Belediye Başkanı ve meclis üyeleri bu süre zarfından 90 tane meclis toplantısı yapmışlardır. Bu yaptıkları toplantılarda Çerkezköy halkına hizmet getirme tartışmalarını aştıklarını ve ne yapacaklarına karar vermek için toplanmışlardır. Ne yazık ki toplanan Belediye Meclis üyeleri yalnızca sekiz adet önerge görüşüldü. Milletin seçmiş olduğu bu arkadaşlar Meclis’te yüzde dokuz kapasite ile çalışıyor. Bu durum bizim haklı olduğumuzun, bu millete hizmet yapamadıklarının, Hababam Sınıfı gibi Çerkezköy’ü yönettiklerinin ispatıdır” dedi. 
 

21 DİLEKÇE VERDİK

MHP olarak belediyeye 21 dilekçe verdiklerini söyleyen Ordu “Biz dışarıdan teşkilatımız olarak 21 sefer merak edipte bu milletin hakkı gasp ediliyor ve yapılan işlerin yanlış olduğunu oradaki meclise yazı ve bilgi edinme ile müracaat ediyoruz. Ama muhalefet partisi olarak geçinen Cumhuriyet Halk Partisi’nin haricinde verilen dilekçeleri mecliste göremiyoruz. Bu kısaca birlikte çalıştıklarının göstergesidir. Hal böyle olunca da tabiî ki o zaman ne Belediye Başkanı çalışır ne de bu vatandaşa hizmet gider. Bu durum karşısında Belediye Başkanı Ali Ertem’in okuduğunu anlamayan, okuduğunu anlamayacak kadar bunalmış bir yapıda olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. 
 

“ÇOCUKLAR GİBİ SEVİNMİŞTİR”

Daha önce 8 Haziran 2012 tarihli “Paralı Otopark” konusunda Belediye Meclisi’nin almış olduğu karara itiraz ettiklerini ifade eden Ordu “Biz bu karara 4 Eylül 2012’de Tekirdağ İdare Mahkemesine kararın iptali ve yürütmenin durdurulması yönünde iki adet müracaatımız oldu. Mahkeme Belediyeden tutanak evraklarını, bu yaptığımız itirazı neticesinde bilgi istemiş, bunları da Belediye mahkemeye göndermemiştir. 25 Aralık 2012’de Mahkeme ikinci bir kararda Belediye’yi uyararak bu konu hakkında tekrar bilgi ve savunma istediğini bize göndermiş olduğu tebligatta göstermiştir. Bunlar mahkemeye böyle bir bilgi ve savunma vermediklerini, yalnızca kararın iptali değil, kararın yürütme maddesini iptal ederek gönderdiği tebligatta Edirne Bölge Mahkemesine itirazın yapılması hakkı tanıyarak bize vermiştir. Bu konuda biz bu kararı yürütme durdurma iptali mahkemece devam ettiğinden dolayı Edirne Bölge Mahkemesine müracaatta bulunmadık. Bunu eline alan Belediye Başkanı Ali Ertem kararın iptal olduğunu ve mahkemenin red verdiğini belirtmiştir. Ayrıca eline elma şekerini alarak küçük çocuklar gibi sevinerek vatandaşlara basın yolu ile duyurmuştur. Buradan Ali Ertem’e, önce oku, sonra öğren, sonra da makamlara saygılı olması tavsiyesinde buluyorum” diye konuştu.
 

YALAN BEYANLARDA BULUNUYOR

Asfalt konusunda Ertem’in kamuoyuna yalan beyanlarda bulunduğunu ileri süren Ordu “ Köşem’de, Uğur Mumcu Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Hikmet Uğraş Caddesi ve Butçular Sokak asfalt ihale koşullarına uygun mudur. Bunlardan başka nerede asfalt yaptın da döktüğün asfalt vermiş olduğun asfalt ihalesine şartnamesine uygundur. Hangi şartlara ve yasaya göre iş bitiminde hangi Belediye Başkanı müteahhit firma ile sazlı sözlü yemek yiyor. Yasanın neresinde vardır” dedi.
 

20 DAKİKA BEKLETTİ

Önceki gün Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programını da başlamadan terk eden Ordu “Ali Ertem önceki gün İstiklal Marşımızın kutlama programında yapmış olduğu gibi çok değerli devlet makamlarını temsil eden değerli amirlerimizi programa bizzat geç gelerek mobbing uygulaması ile 20 dakika bekletmiştir. Böyle programlarda asla ve asla bu makamlara böyle saygısızlık yapılmaz” dedi. 
 

“MOBBİNG UYGULUYORLAR”

Basın mensuplarının “Çerkezköy’de hangi kurumlara mobbing uygulaması yapılıyor” sorusu üzerine açıklama yapan Ordu “Çerkezköy’de yaşanan sel felaketinin ardından suç Belediyenin olduğu halde Belediye Başkanı Ali Ertem Devlet Su İşleri Müdürünün bölge ziyaretinde ‘sen suçlusun’ diyerek mobbing sistemi ile tehdit ederek sesini kesmiştir. Ak Parti İlçe Teşkilatı ise eğitimi allak bullak ederek Milli Eğitim Müdürünü diskalifiye ederek kendi mobbing sistemine bırakmıştır. Diğer müdürlere ise hakimiyet kurmaya çalışırken, Milli Eğitim Müdürünün tepkisi üzerine Belediye Başkanı Ali Ertem seni ‘valiye şikayet edeceğim’ demiştir” iddiasında bulundu. 
 

“DÖRDÜNCÜ BİR SANDALYE YOK”

Çerkezköy’de Müftülüğü’ne de mobbing sistem uygulandığını iddia eden Ordu “Bir yıl önce Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde müftüyü arkasına alarak her programda Ali Ertem çıkıp konuşma yapmıştır. Bizim yaptığımız tepkiden sonra Müftü Mahmut Emin bunlara konuşma hakkı vermemiştir ve bunun sonucunda ise Müftü Mahmut Emin’in bir belde büyüklüğünde olan başka bir yere tayinini çıkartarak üçüncü sınıf atama yapmışlardır. Getirdikleri müftüyü ise tekrar peşine takarak yapmış olduğu vaazlarla göklere çıkarmışlardır. Sonucunda ise bu müftüyü Tekirdağ’da dördüncü bir sandalyesi bile olmayan bir yere Müftü yardımcısı olarak göndermişlerdir. Bugün orada bu koltuk yoktur. Bu sistem ile bu bölgeyi yönetmek istiyor” iddialarında bulundu.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10