KOBİ’lere sağlanan kredi ve teminatlar anlatıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren Avrupa İşletmeler Ağı Çerkezköy irtibat Bürosu tarafından Avrupa Yatırım bankasının KOBİ’lere sağladığı Krediler ve temi

Çerkezköy 13.03.2013 18:15:00 0
KOBİ’lere sağlanan kredi ve teminatlar anlatıldı

 TSKB TANITILDI

KOBİ’lere sağlanan Krediler ve Teminatlar, tanıtım seminerine tekstil, makine, metal, mobilya, gıda, ambalaj ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren birçok Çerkezköylü iş adamı katıldı. Seminerde konuşan Türk Sınai Kalkınma Bankası (TSKB)  Kurumsal Pazarlama Müdürü Funda Gürel, bankanın çalışma sistemi hakkında bilgiler verdi. TSKB nin 1950 yılında kurulduğunu ifade eden Gürel “Bankamız 1950 yılında, Dünya Bankası ve TC Merkez Bankası desteğiyle kurulmuş olan özel sermayeli bir bankadır. TSKB Türkiye’nin en büyük kalkınma ve yatırım bankasıdır. Dünya Bankası ve TC Merkez Bankası desteğiyle kurulmuş olan özel sermayeli bir bankadır. Aktif sıralamasında Türkiye’nin 16. büyük bankası olduğu tespit edilmiştir. Ankara ve İzmir’de 2 şubesi olup 350 çalışanı mevcuttur” dedi.
 

KAYNAK YAPISINI ANLATTI

Bankanın sürdürülebilir kaynak yapısı hakkında da bilgiler veren Gürel “Bankamız, Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası, Avrupa Yapılandırma Bankası,  Fransız Kalkınma Ajansı ve Uluslar arası Finans Kurumu kaynaklarına erişebilme imkânına sahiptir” diye konuştu.
 

KREDİ SİSTEMİ ANALİZ EDİLDİ

Bankanın kullandırdığı krediler hakkında da bilgiler veren Gürel “KOBİ’lerin teknoloji gelişimini sağlamaya yönelik ve birçok alanda kredilendirme çalışmalarımız bulunmaktadır. Bunların başlıcalarını şu şekilde sıralamamız mümkündür. Yenilebilir enerji ve enerji verimliliğini artırmaya, çevre kirliliğini azaltmaya yönelik projeler, KOBİ’lerin teknolojik gelişimi, rekabet gücünü artırıcı ve istihdam yaratmaya yönelik, belirli büyüklükteki yatırımları bankamız kredilerle desteklemektedir. Son 7 yılda reel sektöre 5 milyar dolar kredi kullandırdık. 1.1 milyar dolar APEX kredisi sağladık. Doğrudan ve dolaylı kredilerle yaklaşık olarak 30 bin kişilik istihdam oluşturmayı başardık” dedi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10