57. Alay Yürüyüş Komitesi Çanakkale'ye uğurlandı

‘Tekirdağ tarihiyle buluşuyor’ sloganıyla yola çıkan 57. Alay Yürüyüş Komitesi, dün Valilik önünde düzenlenen törenin ardından Çanakkale’ye uğurlandı.

Tekirdağ 14.03.2013 19:52:00 0
57. Alay Yürüyüş Komitesi Çanakkale

 57 KİŞİ İLE YAPILIYOR

Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen, “Geçmişte yanlarında olmasak da, onları anmak ve temsili bir şekilde de olsa, onların anısına yürümek bizlerin vazifesidir” anlayışıyla,  tarihte ve Çanakkale Savaşı'nda verdikleri kahramanlık dolu mücadeleleri ile bilinen 57. Alay'ın ve diğer şehitlerimizin anısına 57 kişi ile yapılıyor.
 

EŞİ OLMAYAN BİR BİRLİK

14 Mart  ile 18 Mart  tarihleri arasında Çanakkale Şehitliği’ne gerçekleştirilecek olan yürüyüş için, Valilik önünde bir tören düzenlendi. Törene; Vali Ali Yerlikaya, Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, İlçe belediye başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Vali Ali Yerlikaya, “Bugün burada Çanakkale'ye, şehitlerimize gitmek için yürüyen çocuklarımızın gözünde, Gazi Mustafa Kemal'in Tekirdağ'da kurduğu 57. Alay'ın, o gün yaşadığı heyecanı görüyorum. 57. Alay eşi olmayan, müstesnasız bir birliktir. Dünyada bu birliğin eşi ve benzeri yoktur. Şehrimiz için özel bir öneme sahip olan ve Çanakkale Savaşı’nda verdiği onurlu ve kahramanlık dolu mücadelesi ile de, milletimizin hafızasında yer etmiş olan 57. Alayımızı ve Şehitlerimizi, başlarında yer alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale’de şehit olan tüm askerlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” diyerek şehitlerimizi anmak için yol çıkan komitenin başkan ve üyelerine başarılı ve hayırlı yolculuklar diledi.
 

ÇANAKKALE’YE UĞURLANDILAR

Törende konuşan 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz da; “Tekirdağ halkımızın Çanakkale Şehitliği yürüyüşümüzle ilgili, bizlere verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Daha sonra komite üyeleri ve yürüyüş heyeti, 4 gün sürecek yolculukları için Çanakkale’ye uğurlandı.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10