CHP’den kurumlara Tıp Bayramı ziyareti

CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığı 14 Mart Tıp bayramında sağlık kuruluşlarını ziyarete ederek çalışan sağlık görevlilerine karanfil ve çiçek sundu.

Çerkezköy 14.03.2013 19:53:00 0
CHP’den kurumlara Tıp Bayramı ziyareti

TIP BAYRAMLARINI KUTLADILAR

Ziyarete CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nejdet Öztürk,  Başkan Yardımcısı Erdoğan Fıçıcı, Yönetim Kurulu Üyeleri Nezahat Tunalı, Zülfinaz Kırmızıgül, İbrahim Aygül ve Candan Dönmez katıldı. Tıp Bayramı ziyaretine Sağlık Grup Başkanlığı ziyaretiyle başlayan CHP yönetimi sağlık çalışanlarına karanfiller dağıttı. İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Olcay Palak ile bir süre sohbet eden teşkilat üyeleri sağlık konularında bilgi alışverişinde bulundu. Birçok sağlık çalışanı olduğunu, bunları tek tek ziyaret etmenin imkânsız olduğunu ifade eden CHP İlçe Başkanı Dönmez “Bu gün Tıp Bayramı olması nedeni ile sağlık hizmeti veren insanlarımızın bayramını kutlamayı planladık.  Bünyenizde mevcut kurumları ziyaret etmemiz mümkün olmayacağı için sizin şahsınızda bütün sağlık çalışanlarının bayramını kutluyorum” dedi.
 

KARANFİL DAĞITTILAR

CHP yönetiminin ikinci durağı Özel Çerkezköy Hastanesi oldu. Özel Çerkezköy Hastanesi’nde partilileri Başhekim Ahmet Türker ve başhekim yardımcısı Dr. İrfan Tombalak karşıladı. Ziyarette konuşan Metin Dönmez dostluklarının yıllar öncesine dayandığını ve aynı sektörde uzun zaman hizmet verdiklerini ifade etti. Özel Çerkezköy Hastanesi Başhekimi Ahmet Türker de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ahmet Türker, sağlık hizmetleri alanında bilgiler verdi. Türker “Her geçen gün sağlık alanında büyümenin daha kaliteli hizmet verebilmenin uğraşı içerisindeyiz. Bu amaçla hastanemizi büyütme çalışmaları içerisindeyiz” dedi.
 

YENİ BİNA YENİ CİHAZ

Yeni bir hastane yapımı aşamasında olduklarını ifade eden Türker “14 bin 500 metrekare alan içerisinde yaptırmakta olduğumuz hastanemizin bölgeye hitap edecek şekilde projesini çizdirdik. 120 yataklı olmasını planladığımız hastanemizde 20 yeni doğan yoğun bakım ünitesi, 20 tane de erginler için yoğun bakım ünitesi oluşturacağız. Yeni hastanemiz sadece binanın yenilenmesi şeklinde olmayacak, cihazların da günün şartlarına uygun şekilde yenilenmesini sağlayacağız. Teknolojinin son üretimi olan cihazların alım işleriyle meşgulüz. Mesela son teknoloji ile üretilmiş olan tomografi cihazı 4 dakikada işlem görürken bu gün kullanılmakta olan cihazların dörtte biri oranında radyasyon açığa çıkarmaktadır” şeklinde konuştu.
 

400 KİŞİ ÇALIŞACAK

Yeni hastanede 400 kişinin çalışacağını söyleyen Türker “Yeni yapmakta olduğumuz hastanemizin kaba inşaatı bitmek üzere. İsmi konusunda net olmamakla birlikte İrmet Hospital’ı düşünüyoruz” dedi.
 

VEKİLİ UNUTMADI

CHP İlçe Başkanlığı, tıp bayramı kutlamalarını Özel Optimed Hastanesi ile sürdürdü. Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ayhan Arslan tarafından karşılanan CHP yönetimi, sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutladı. Ziyarette konuşan Dönmez “Çok zor bir mesleği icra etmenize rağmen yılmadan hizmetlerinizi daha kaliteli sunmanız insanımız açısından taktirle karşılanıyordur. Aynı meslekten olmanız nedeniyle Millet Vekilimiz Candan Yüceer’in de tıp Bayramını kutlarken vermiş olduğunuz kaliteli sağlık hizmeti nedeniyle sizlere teşekkür ediyor şahsınızda personelinizin de tıp bayramını kutluyorum” dedi.
 

ÜÇ KATI BÜYÜYECEK

Ziyaret dolayısıyla teşkilat üyelerine teşekkür eden Ayhan Arslan “Hastanemiz 6. hizmet yılı içerisindedir. Çorlu’da açmış olduğumuz şubemizin ise 2. yılı. Çerkezköy’de büyümeyi amaçlıyoruz. Bu nedenle bitişikteki arsayı da hastanemize ilave ederek daha kaliteli hizmet sunmayı amaçlıyoruz. Önümüzdeki ay temellerini atacağız. Mevcut halimizin üç katı daha büyük bir yapı olacak. Otoparkı yeraltında olacak şekilde planlarımıza işledik. Projemizi hazırladık. Bir yıl içerisinde hizmete sunabilecek şekilde çalışmalarımıza başladık” şeklinde konuştu.
 

PERSONEL YETERSİZ

Tıp bayramı ziyaretlerinin son durağında Çerkezköy Devlet Hastanesi çalışanları ve Başhekimini ziyaret eden CHP’liler Başhekim Necati Karaoğlu tarafından karşılandı. Hastane hizmetlerine dair konuların konuşulduğu ziyarette Devlet Hastanesi’nin yetersiz olduğu ve personel sıkıntısının olduğunu ifade eden Necati Karaoğlu “Sürekli artan nüfusa rağmen hizmetlerimiz en güzel şekilde devam etmektedir. 8 yıl içerisinde personel ve branşlarda birçok iyileştirmeler yaptık. Önceden bir uzmanla çalışırken bugün her branşta en az iki uzman hekimimiz görev yapıyor. 3 ortopedi doktorumuz, 4 kadın doğum uzmanımız bulunuyor. Kardiyoloji alanında da 2. hekimimiz görevine başladı. Kardiyologlarımızın biri burada, diğeri Kapaklı’da görev yapıyor” dedi. 
 

YENİ KALP CİHAZI ALINDI

Hastaneye kalp hastalıklarının teşhisini sağlayan bir cihaz aldıklarını da ifade eden Karaoğlu “Her alanda olduğu gibi kalp rahatsızlıklarında da hastanemize yeni cihazlar kazandırmanın uğraşı içerisindeyiz. Eko Kardiyografi adı verilen bir cihaz aldık. Bu cihaz teşhiste hekimlerimize son derecede faydalı olabilecek özelliklere sahip. Hastane donanım ve personel bakımından ne kadar güçlü olursa hizmet de o kadar kalite olur” diye konuştu. 
 

2700 POLİKLİNİK

2005 yılında Başhekim Yardımcılığı görevine başladığında bir günde polikniklerde 1100 kişinin muayene edildiği ifade eden Karaoğlu “O yıllarla bu gün arasında mukayese edilmeyecek derecede bir farklılık bulunuyor. 2005 yılında bir günde 1100 hasta müracaatı olurken bugün bir pazartesi 2700 poliklinik gerçekleşmektedir. Bu gün 137 yatak sayısıyla hizmet vermeye çalışıyoruz. Zaman zaman yatağımız olmamasının sıkıntılarını yaşamıyor değiliz” dedi. 
 

TEK KİŞİLİK ODALAR

Yeni yapılacak devlet hastanesi hakkında da bilgiler veren Karaoğlu  “Yeni binamızın bir yıl içerisinde bitirileceğine inanıyoruz. Son sistem bir yapı ve teçhizatla insanımıza hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Bir ya da iki kişilik odalarımızın içerisinde banyo ve tuvaletler olacak şekilde projesi çizilmiş olan hastane binamız 28 dönüm üzerine inşa edilecek. Lüks bir otel hizmetiyle insanımızın rahatsızlıklarına çözüm bulacağı bir hastane planlıyoruz” diye konuştu.
 

ENJEKSİYON MÜDAHALE GEREKTİREBİLİR

Sağlık hizmetlerinde iki ayrı birimin olumsuzluklarına da değinen Karaoğlu “Personel yetersiz olduğu zaman iki ayrı birimin var olması kardan çok sıkıntıların ortaya çıkmasına neden olur. Kapaklı’da hizmet veren hastanede enjeksiyon yapılmasına hep karşı olduk. Bazı enjeksiyonlar alerji oluşturmaktadır. Bu acil müdahaleyi gerektiren bir sonuçtur. Şayet müdahale edecek hekiminiz yoksa o insanı kaybettiniz demektir. Bu nedenle bu konuda halkımızın bilinçli olmasını, enjeksiyon yapılacaksa, Çerkezköy’e gelmelerini istiyoruz. Personelimizin her iki hastaneye yeterli olması halinde Kapaklı’da yeni bir yapılanma elbette ki kaçınılmaz olur” dedi.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10