“Ev almadan önce bize sorun”

AK Parti Çerkezköy başkanlığı tarafından düzenlenen kahvehane ziyaretlerinin önceki günkü durağı Gazi Osman Paşa Mahallesi oldu. Mahallede bulunan kahveleri ziyaret eden Çerkezköy Belediye Başkanı Al

Çerkezköy 20.03.2013 00:17:00 0
“Ev almadan önce bize sorun”

 Çerkezköy Haber - Ak parti Çerkezköy Başkanlığı ve Çerkezköy Belediye Başkanının da katıldığı kahve ziyaretlerinde bu haftaki durak Gazi Osman Paşa Mahallesinde bulunan kıraathaneler ve kahveler oldu. Önceki akşam saat 19:30’da gerçekleşen ziyaretlerde ilk durak Evreşe Kıraathanesi oldu. Kahvehane sakinleri ile tokalaşıp hal hatır soran Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem Ve Ak parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ vatandaşların dertlerinizi sıkıntılarını dinlemeye geldiklerini ifade etti. Kahve sakinlerinin çoğunun Çanakkale Evreşe nüfusuna kayıtlı olduğunu öğrenen Ali Ertem Evreşe hakkında kısa bir bilgi aldı.

 

“BU ÜLKE İÇİN HUZUR İSTİYORUZ”

Gerçekleşen kahvehane ziyaretinde son dönemde yaşanan süreç hakkında kısa bir bilgi veren Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ bazı kişilerin süreç hakkında kafaları karıştırmaya çalıştığını ileri sürerek “Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan bu ülkeyi çok seviyor, her şeyi sizler için yapıyor. Bu ülkeyi harcamak isteyenlerin önüne geçerek barışı getiriyor. Bu süreç sayesinde maddi ve manevi çok büyük kazancımız olacak. Anaların gözyaşlarını silmek istiyoruz. Bir sürü insan kandırılıp dağa çıkarılıyor, çoğu gencimiz şehit oldu. Türkiye’nin düşmanları üzerimizde bir takım oyunlar oynuyorlar. Terörle mücadelede tam 500 milyon dolar harcanıyor. Barışla beraber bu para kasamıza kalacak ve daha iyi hizmetlerin yolu açılacak. Kardeşlik içinde dostluk içinde huzurlu bir şekilde yaşamak en güzeli. Başbakanımız ülkenin zarar göreceği hiçbir şeyin altına imza atmaz” dedi
 

“EVLERE ÖZEL OKTOR GELİYOR”

Hükümetin vergi reformunda çok zarar görmeye başladıklarını ifade eden kahvehane sakini Hüseyin Salvan’ın “Vergilerde çok artış oldu ve çok vergi ödüyoruz” demesi üzerine Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem böyle bir sorun olmadığını ve KDV dahil çoğu vergide indirim olduğunu dile getirerek “Bu hükümet tam tersine vergi indirimi yapan tek iktidar. 2002 yılındaki vergilere bir bakın bir de 2012 yılındaki vergi oranlarına bakın. Aradaki indirim farkını göreceksiniz. İnternetten bakın o zamanki fiyatlar bir de bu zamanda ki fiyatlara bakın. Arada en az 3 katı fark göreceksiniz. İlaç olsun, beyaz eşya olsun, asgari ücrette bile vergi indirimi yapıldı” dedi. İktidarın yaptığı yatırımlar hakkında da bilgi veren Ali Ertem “Hastanelerde artık sıra beklemiyorsunuz. Ayrıca doktorun yazdığı ilacı hastanenin eczanesinden almak için kuyruğa girmiyorsunuz. Üniversite hastaneleri olsun özel olsun devlet hastaneleri olsun artık rahatça gidip muayene olabiliyorsunuz. 400 bin’den fazla engellimize veya hastaneye gidemeyecek hastalarımıza evlerine özel olarak doktor yollanıyor. Evlerinde bakım yapılıyor” dedi.
 

EV ALMADAN ÖNCE BELEDİYEYE BAŞVURUN

Vatandaşların iskanla ilgili şikayette bulunması üzerine konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, bazı evlerin ruhsatta halen inşaat olarak gözükmesinden dolayı vatandaşların su ve elektrik ücretlerini inşaat üzerinden ödemek zorunda kaldığını belirterek “Vatandaşlarımız ev almadan önce belediyeye başvurursa, iskanla ilgili gerekli araştırmayı yaparız” diye konuştu.
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10