Salı buluşmaları 1 yaşında

PERYÖN Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Trakya Şubesi tarafından 2012 Mart ayından beri düzenlenen Salı buluşmalarının bu haftaki konuğu İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Uzmanı ve Bilirkişisi Avukat CÃ

Çorlu 20.03.2013 21:38:00 0
Salı buluşmaları 1 yaşında

 BU YIL ÇERKEZKÖY’DE DÜZENLENECEK

Önceki gün PERYÖN Trakya Konferans Salonunda gerçekleştirilen Salı buluşmasına yaklaşık 50 kişi katıldı. Programda konuşan dernek başkanı Özber Çetin, PERYÖN Trakya’nın önümüzdeki süreçte çok önemli iki etkinliğinin olacağını ve bu konuda üyelerden destek beklediklerini belirtti. Etkinliklerden birisinin Nisan ayında başlayacak olan Namık Kemal Üniversitesi ve PERYÖN işbirliği ile ortaya çıkan İnsan Kaynakları Uzmanlık Sertifika Programı, diğerinin ise 5 Mayıs 2013’te gerçekleştirecekleri “PERYÖN Trakya 2. İş Sağlığı ve İş Güvenliği Zirvesi” olduğunu ifade eden Çetin, zirvenin geçen yıl Çorlu Silverside Otel’de gerçekleştiğini anımsatarak “Bu yıl zirveyi Trakya Şubesi olma özelliğini ön plana çıkararak Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda gerçekleştireceğiz” dedi.
 

EN AZ 30 KİŞİ

Salı toplantısına konuşmacı olarak katılan İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Uzmanı ve Bilirkişisi Avukat Cüneyt Alihan Danar da, işe iade davasının oluşması için, firmada en az otuz işçi çalıştırılıyor olması, belirsiz süreli bir iş sözleşmesinin olması ve en az altı aylık kıdemin oluşmuş olması gerektiğini belirtti. iş güvencesi kapsamında olmayanların işe iade davası açamayacaklarını ifade eden Danar, ekonomik sebeplerle ya da norm kadro uygulaması nedeniyle yapılacak fesihlerde, fesihten önce ve sonra işe alım yapılmaması konusunda firmaları ve yetkilileri uyardı.
 

SORUMLULUKLAR NELERİ KAPSIYOR?

Alt İşveren (taşeron) ve asıl işverenin birlikte sorumluluklarına, bu sorumlulukların neleri kapsadığına değinen Av. Cüneyt Danar asıl işverenin sadece alt işverene kesilecek idari para cezalarından sorumlu olmayacağını belirtti.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10