Belediyeden tandır ve ekmek fırını

Havaların ısınması ile birlikte Fen İşleri Müdürlüğünün yaptığı çalışmaları takip eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, yapımına Kasım ayında başlanan ÇerkezkÃ?

Çerkezköy 20.03.2013 21:39:00 0
Belediyeden tandır ve ekmek fırını

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş yapımı devam eden çalışmaları yerinde inceledi. 

 

ÇALIŞMALARI YERİNDE İZLEDİ

Kasım ayında temeli atılan Yeni Çerkezköy Otogarı'nı Ramazan Bayramı'na yetiştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “Çerkezköy’e yakışır bir otogar inşa ediyoruz. Tamamlandığında Çerkezköy'ün değerine değer katacak. Yeni yapılacak otogarımızda vatandaşlarımız biletlerini alıp arkada taraftan otobüslerine binecekler.
Otogar Binası’nda ayrıca 5 dükkan, cafe, mescit, abdesthane, berber, terzi, sağlık birimi, çocuk bakım odası gibi birimler de vatandaşın hizmetinde olacak” dedi.
 

“10 TANE YAZIHANE OLACAK”

Otogardan 10 otobüs aynı anda giriş çıkış yapabileceğini ifade eden Ertem, “Otogar inşaatının demir beton işi bitti. Otogarın otoparkı 45 metre uzunluğunda olacak. Ayrıca bayan ve erkek tuvaletleri de yapıldı. İki bin 700 metrekare alan üzerinde yapılan otogarımızda pano, ısıtma sistemleri, temizlik bakım ürünleri alt tarafta olacak. Yeni Otogar Binası'nda 10 tane yazıhane olacak. İnşaatımız çok hızlı bir şekilde ilerliyor. İnşallah Ağustos Ayı’na kadar tüm çalışmaları tamamlayıp, yeni otogar binamızı halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
 

ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Çerkezköy Otogar binasından ayrılan Ertem daha sonra İstasyon Mahallesi Hikmet Uğraş Caddesi’nden İstanbul otoban yolu bağlantı çalışmalarını inceledi. 31 Kasım 2012’de ihalesi yapılan duble beton yol çalışmalarına 26 Aralık 2012’de başlandığını belirten Ertem “Toplam 800 metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğinde yapılacak olan demirli beton yol çalışmaları kapsamında ilk olarak yol altyapı çalışmaları gerçekleştirildi. Çalışmalar çerçevesinde 12 bin metrekare beton yol, 3 bin 200 metrekare kaldırım, demirli beton yol, 700 metre refüj, bir dönel kavşak ve 200 metre uzunluğunda istinad duvarı yapılacak” dedi. 
 

“BU YOLU RAHATLIKLA KULLANABİLECEKLER”

Duble yolun Haziran ayında bitirileceği müjdesini veren Ertem “800 metrekare yağmur suyu altyapısı tamamlandı. Çalışmalar kapsamında 18 adet baca takıldı. Hafriyat çalışmalarımız da burada tüm hızıyla devam ediyor. Hesabımıza göre bir iki ayda hepsini bitireceğiz. Yapılacak olan duble yol İstanbul yolukavşağından demiryolu lojmanlarına kadar olacak. Hikmet Uğraş Caddesi’nden İstanbul’a gitmek isteyen vatandaşlarımız bu yolu artık rahatlık ile kullanabilecekler. Hikmet Uğraş Caddesi’nde ki bu yol Çerkezköy’de ki en kötü yolumuzdu. Artık Çerkezköy’den İstanbul’a gidecek olan vatandaşlarımız Tugay Kavşağı, Tepe Emlak Konutlarının ardından Hikmet Uğraş Caddesi’nden de gidebilecekler” diye konuştu.
 

“İKİNCİ ÇAY BAHÇESİ YAPACAĞIZ”

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Tepe Emlak Konutları’nda yaptığı genel bakım çalışmalarını da takip etti. Tepe Emlak Konutları’nda bulunan 60 metrekarelik alana ikinci bir çay bahçesi yapmak istediklerini ifade eden Ertem “Fen İşleri Müdürlüğü çalışanları ile bir yer tespit edip kafeterya yapacağız. Bu kafeteryayı yaparken de ağaçlara zarar vermek istemiyoruz. Tepe Piknik alanına 100 adet yeni masanın siparişini verdik. Ekiplerimiz bu alanın yaz ayının gelmesi ile birlikte genel bakım çalışmalarını gerçekleştiriyorlar” dedi.
 

“ÜÇ OYUN GRUBU VE İKİ FİTNESS ALANI YAPACAĞIZ”

Alan içersinde güvenliğin sağlanması için üç vardiya halinde personel çalışacağını belirten Ertem “Ayrıca engelli vatandaşlarımızın piknik alanından yararlanması için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Tel örgüleri de elden geçirirken, bayan ve erkek mescidi de yapacağız. Kısa bir süre içersinde ise piknik alanı içersine üç oyun grubu, iki fitness alanı yapmayı düşünüyoruz. Yaz aylarında vatandaşlarımızın temiz, güvenli ve huzurlu bir şekilde aileleri ile vakit geçirmeleri için elimizden geleni yapıyoruz” ifadesini kullandı.
 

“2 TANDIR VE BİR FIRIN YAPACAĞIZ”

Bağlık Mahallesi’nde maddi durumu kötü olan vatandaşların istekleri doğrultusunda tandır ve fırın yapacaklarını ifade eden Ertem “Mahallede yaşayan bayanlarımız bizlere dilekçe yazarak çocuklarının çok olduğunu ve ekmek yetiştirmekte zorluklarla çektiklerini belirterek bizlerden ekmek yapmaları için tandır ve ekmek fırını yapmamızı istediler. Bağlık Mahallesi’nde Cevizlik Sokak’ta ve Hanımeli Sokak’ta tandır, Adatepe Sokak’ta ise kadınlarımızın ekmek yapması için fırın yapacağız. Günlük 20 ekmek alan mahalleliler artık kendi ekmeklerini pişirebilecekler. Daha öncede vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda İstasyon Mahallesi’nde üç, Bağlık Mahallesi’nde ise bir parkın içine fırın yapmıştık” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10