Depremsellik etüdü yapılacak

Tekirdağ Valiliği tarafından okullarda enerji ve depremsellik etüdü çalışmalarına başlanıyor. İl genelinde başlanması planlanan enerji ve depremsellik etüdü çalışmalarında, Çerkezköy Raif

Çerkezköy 21.03.2013 20:44:00 0
Depremsellik etüdü yapılacak

 Çerkezköy Haber - Tekirdağ’da bulunan okullarda depremsellik ve enerji tasarrufu alanlarında etüt çalışmaları başlatılıyor.

 

RESMİ KURUMLARDA İLK

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın talimatları doğrultusunda başlatılacağı bildirilen çalışmalarda, Çerkezköy’de pilot okul olarak Raif Dinçkök Ortaokulu seçildi. Konu hakkında bilgiler veren Ak Partili İl Genel Meclis Üyesi Abdurahman Çiçek, etüt sonrasında yapılacak olan tespitlerin Vali Ali Yerlikaya’ya ulaştırılacağını ifade etti. Çiçek “Etüt sadece depremsellikle alakalı olmayacak. Etüt, kullanılan her türlü enerji alanında gerçekleştirilecek. Bunları su, elektrik, ısı yalıtımı, şeklinde sıralamak mümkün. Bu çalışma resmi kurumlarda ilk kez yapılıyor. İlçemizde bu çalışmanın Raif Dinçkök Ortaokulu’nda yapılmasını uygun gördük” dedi. 
 

HER KONUDA ETÜT YAPILACAK

Yapılacak etüt çalışmaları sonucunda tasarruf edilebilir miktarların tespit edilmesi halinde bu çalışmaların diğer okullarda da yapılmasının Valilik tarafından sağlanacağını ifade eden Çiçek “Etüt çalışmalarını yapması için Enve Enerji Firmasıyla anlaştık. Raif Dinçkök Ortaokulu için herhangi bir bedel ödenmeyecek. Tasarruf edilebilir miktar tespit edildikten sonra sonuçlar değerlendirilerek çalışmaların il geneline yayılması düşünülüyor. Bu çalışmalarda ısı yalıtımı, borulama sistemi, ısıtma, depolamada azaltmaya gidilmesi, aydınlatma gibi konularda ne miktarda bir tasarruf sağlanabileceği bilimsel olarak tespit edilecektir” dedi.
 

ELEKTRONİK CİHAZLARLA YAPILIYOR

Raif Dinçkök Ortaokulu’nda etüt öncesinde incelemelerde bulunan Enve Enerji Etüt Müdürü Kadir Tekin, enerji etüt çalışmalarının çok kapsamlı olduğuna işaret etti. Tekin “Elektronik ve mekanik cihazlarla inceleme çalışmalarını yapıyoruz. Bu çalışmalarımızda ısıtma, kazan, dış cephe izolasyonu, aydınlatma ve su konularını içermektedir. Birkaç gün süren bun çalışmalarımızda havanın soğuk olması gerekmektedir” dedi.
 

YÜZDE 25 TASARRUF EDİLEBİLİYOR

Yalıtım etüt çalışmalarının termal kameralarla yapıldığını söyleyen Tekin “Etüt çalışmalarımızda değişik materyaller kullanmaktayız. Kalorifer kazanı için baca gazı analiz cihazı, su tüketiminde tasarruf sağlamak için sensor,  aydınlatma alanındaki etüt çalışmalarımızda lüks metre cihazı, yalıtım da enerji analizatörü cihazlarını kullanmaktayız. Bu çalışmalara ilaveten depremsellik çalışmalarımız da bulunuyor. İki ya da üç kişi ile gerçekleştirdiğimiz çalışmalar üç gün sürmektedir. Bu çalışmalar sonrasında yüzde 25 oranlarında bir tasarruf sağlanabilmektedir” dedi.  
 

Haber Merkezi

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10