80 bin dekar buğday, 50 bin dekar ayçiçeği

İlk baharın gelmesiyle birlikte, Çerkezköy Ziraat Odasında da hareketlilik başladı. Çerkezköy Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak, kış mevsimi boyunca yağmış olan yağmurlardan ekili

Çerkezköy 22.03.2013 22:31:00 0
80 bin dekar buğday, 50 bin dekar ayçiçeği

 Çerkezköy Haber - Havaların ısınmasıyla birlikte Çerkezköy Ziraat Odasında da hareketlilik başladı. Çiftçiler Ziraat Odasına ilaç, gübre ve tohum alabilmek için akın ediyor.

 

TARIM ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI

Baharla birlikte başlayan tarım çalışmaları hakkında bilgiler veren Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak üre gübrelerinin serpilme işleminin yirmi gün önceden başladığını ifade ederek “Ekili alanlara üre serpme işlemi yirmi gün önce başlamıştı.  Bu günlerde yabancı otlarla mücadele çalışmalarını yürütüyoruz” dedi.
 

YÜZDE 20 ORANINDA ZARAR TESPİTİ

Yağışların kısmen de olsa ekili alanlara zarar verdiğini ifade eden Toprak “Ziraat Odası olarak yağmurlardan daha fazla ekili alanın zarar görmüş olabileceğini düşünüyorduk. Çok şükür ki düşündüğümüz gibi olmadı. Kısmen ekili alanlar zarar görmüştür. Biz bu zararın yüzde 40 civarında olacağını düşünürken çok şükür ki ekili alanların yalnızca yüzde 15’i etkilendi. Bu alanlara ayçiçeği ekimi yapılacak. 80 bin dekar alana buğday ekimi yapılmıştır. 50 bin dekar alana da ayçiçeği ekimi yapılacak” ifadelerine yer verdi.
 

BORÇLARI BİR YIL ERTELENECEK

Ekili alanları zarar görmüş olan çiftçilerin banka borçlarının erteleneceğini belirten Toprak “Yağmur ya da sel nedeni ile ekili alanları zarar görmüş olan çiftçilerimizin banka borçları bir yıl ertelenecek. Çiftçilerimizin 2012 yılı mazot ve gübre desteklemeleri Mart ayında ödendi. Nisan ve Mayıs aylarındaysa buğday ve ayçiçeği desteklemeleri tamamlanmış olacak. Hayvancılık desteklemelerinin de Mayıs ayında yapılmasını bekliyoruz” dedi.
 

Haber Merkezi   

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10