Türk ve Alman iş adamları resepsiyonda bir araya geldi

Alman Başkonsolosluğu tarafından önceki akşam saat 20.00’da İstanbul’daki Alman Konsolosluğu’nda resepsiyon düzenlendi.

Çerkezköy 22.03.2013 22:31:00 0
Türk ve Alman iş adamları resepsiyonda bir araya geldi

 DAVETLİLERİ KAPIDA KARŞILADILAR

Alman iş adamları ile Türk işadamları arasındaki ikili ilişkileri güçlendirmek amacıyla, aslen Saraylı olan Trakyalı işadamı Kerim Tanır’ın katkılarıyla resepsiyona Çerkezköylü işadamları da davet edildi. Resepsiyon’a ev sahipliği yapan Baden Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Dr. Nils Sehmid ve Eşi Tülay Sehmid ile Alman Başkonsolos Yardımcısı Pihilipe Deichma davetlileri kapıda karşılarken, resepsiyonun açılış konuşmasını Alman Başkonsolos Yardımcısı Philip Deichmann yaptı. Deichmann “Fuar dolayısıyla burada bulunan Alman ve Türk temsilcilerine teşekkür ediyorum. Bu fuar Türkiye ve komşu ülkeleri çerçevesinde ikili ilişkilerimiz adına gerçekleştirilen en önemli performans şeklinde karşımıza çıkmaktadır” diye konuştu.
 

İLİŞKİLERİN DAHA DA GELİŞMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Deichmann, Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin çok uzun bir geleneğe sahip olduğunu belirterek “Baktığımızda 16 Alman Eyaletinin Türkiye ile kardeş şehir ve Bölge ortaklıkları çerçevesinde ikili ilişkiler içinde olduklarını görüyoruz. Bu ilişkilerin daha da gelişmesi için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Zaten Alman şirket temsilcilerinin büyük bir kısmının Türk kökenli olması da bunun bir göstergesidir” ifadesini kullandı.
 

EKONOMİK İŞBİRLİĞİNE KATKI SAĞLAYACAK

Başbakan Yardımcısı Nils Schmid de İstanbul’a ilk olarak 12 yıl önce eşiyle birlikte geldiğini ve fuar dolayısıyla yeniden İstanbul’da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu şehirde çok güzel hatıralarının olduğunu ve burada bulunmanın çok keyifli olduğunu ifade etti. Türkiye ile çok farklı alanlarda işbirliklerinin olduğunu belirten Schmid “Özellikle ekonomik ilişkilerimiz çok yoğun. Bu akşam 60’a yakın şirket temsilcimiz burada, bu tablo bizi oldukça sevindiriyor. Çünkü bu tabloya bakınca ilişkilerimizin sürdürülebilirliğinin güçlendiğini görüyorum. İkili ilişkiler ekonomik iş birliğinde önemli rol oynar. Bu nedenle yarın düzenlenecek fuarın Alman-Türk ekonomi işbirliğine katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.
 

TÜRK VATANDAŞI SAYISI 500 BİN

Schmid, Baden-Württembwrg’de yaşayan Türk kökenli vatandaş sayısının 500 bini aştığını ifade ederek “Eyaletimizde 18 bin Türk işletmesi ve 80 bin Türk istihdamı var. Bu akşamki yeni tanışmalarla ikili ilişkilerimizi çok daha ileri noktalara getirmek istiyoruz. Bu resepsiyonun Alman-Türk işbirliği adına atılmış önemli bir adım olduğuna inanıyoruz. diye konuştu.
 

ÇTSO HEYETİNDEN PLAKET

Alman Başkonsolosluğu’ndaki resepsiyona katılan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi tarafından Baden Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Nils Schmid, Baden Württemberg Eyaleti Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Başkanı Dr. Peter Kulitz, Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolos Daimi Vekili Dr. Philipp Deichmann ve Baden Württemberg Eyaleti Türk Milletvekili Muhterem Aras’a Alman-Türk ikili ilişkilerine katkılarından dolayı birer plaket takdim edildi.
 

RESEPSİYONDA BİR ARAYA GELDİLER

Türk-Alman ekonomik işbirliğini güçlendirmek adına düzenlenen resepsiyona Baden Württemberg Eyalet Başbakan Yardımcısı Nils Schmid ve Türk eşi Tülay Schmid, Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolos daimi vekili Dr. Philipp Deichmann, Baden Württember Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Başkanı Dr. Peter Kulitz, baden Württemberg Ticaret Meclisi Başkanı Joachim Möhrle, Ulm Ticaret ve Sanayi Odası Proje Koordinatörü Halil Kükürt, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Dursun Ali Tever, Trakyalı İş adamı Kerim Tanır, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmet Bilecen, ÇTSO Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Asbaş, Ertan Selvili, ÇTSO Meclis Başkanı Gürkan Kesim, ÇTSO Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz, ÇTSO Meclis Eski Üyesi Ahmet Çetin, ÇTSO Genel Sekreter Vekili Neslihan Koşcan, Avrupa İşletmeler Ağı Çerkezköy İrtibat Bürosu Uzmanı Seda Özdemir ve 60'a yakın Türk işadamı katıldı.
 

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10