“Şampiyon olmak istiyoruz”

Türk Metal Sendikası Çorlu Şubesi’nin 1. Olağan Kongresi’nde konuşan, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak “2013 bizim yılımız olsun istiyoruz, bu yolda biz şampiyon olmak istiyoruz”

Çorlu 25.03.2013 20:01:00 0
“Şampiyon olmak istiyoruz”

 Çerkezköy Haber - Türk Metal Sendikası Çorlu Şubesi’nin birinci Olağan Genel kurul Toplantısı Cumartesi günü 10.00-13.00 saatleri arasında Çorlu Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

HEDEFLERİ OLAN SENDİKAYIZ”

Türk Metal Sendikası Çorlu Şube Başkanı Baki Polat kongrenin açılış konuşmasında, Türkiye’de sendikalaşmanın engellendiğini ifade ederek, “Biz sendikalaşmayı ciddiye alıyoruz. Sendikalaşma hareketini de her yere yayıyoruz. Sendikalaşma demek barış demek. Ekmek demek, aş demek. Çorlu’da da bir şube açarak yolumuza devam ediyoruz. Biz hedefleri olan bir sendikayız. Yüreğiyle her şeyi ile de bizlerin daha iyi şartlarda yaşaması için mücadele eden Genel Başkanımızın yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz” dedi.
 

“İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ” 

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak da, insanların hayatlarında büyük, küçük yaşamları olduğunu ve bazen büyük hayatların küçüldüğünü bazen de küçük hayatların  ise bazen inadına devleşerek büyüdüğünü ifade ederek “İnsanları, bazen büyüten, bazen de bir zerre kadar küçülten kişilikleri, hayata bakışları,İnsanlara yaklaşımları, iyilik, anlayış, adalet, dayanışma ve hoşgörü duyguları içinizde ne kadar fazlaysa, o kadar da büyüyorsunuz.Ama Dünyayı güzelleştiren, yaşanılır yapan tek bir değer var. O da Adalet. Bütün insanlar eşittir diyoruz.”dedi.
 

TRAKYA AVRUPA’YA AÇILAN KAPI

İş ve istihdamın sürekliliği halinde insanların aş ve iş sahibi olarak evlerinde mutlu olacaklarını belirten Kavlak “İnsanlara umut veren, gelecekleridir. Herkes, mutlu bir gelecek için yaşar. Küçük bir çocuk, büyüyüp doktor, mühendis olmak ister. Bir genç, evlenip yuva kurmak ister, iş sahibi olmak ister. Bir sporcu, şampiyon olmak ister. Çorlu, il olmak ister. İstekler için hedefler konur. Türkiye’nin yeni hedefi, dünyanın en büyük ekonomileri arasında ilk 10’a girmek. Türkiye’de bu potansiyel var. Bizim ülkemiz, bu hedefe ulaşacak güçte. İnsanlarımız karınca gibi çalışıyor. Fabrikalarımızda bacalar tütüyor, çarklar dönüyor. Bizim görmek istediğimiz de bu. Fabrikalarımızın bacaları tütsün, çarkları dönsün. Biz bunu istiyoruz. Ama biz işçilerin de hayat çarkı dönsün, ocaklarında sıcak bir aş, evlerinde mutluluk olsun istiyoruz” ifadesini kullandı.
 

“SOSYAL YAPIMIZ BOZUYOR” 

Gelir adaletsizliğinin insanlarda ekonomik ve sosyal yapıyı bozduğunu, en zenginlerin 25 milyar dolarla oynadığını ve asgari ücretlinin ise 34 liralık zama mahkum edildiğini söyleyen Kavlak “İngiltere’deki uluslararası bir kuruluş tarafından dünyadaki gelir adaletsizliğine dikkat çeken bir rapor yayınlandı. Hükümetlerden bu konuda tedbirler almaları istendi. Ama bu raporda ilginç bir gerçek daha açıklandı: Dünyadaki en zengin yüzde 1’lik kesimin yıllık kazançları, son 20 yılda yüzde 60 arttı. 100 milyarderin kazandığı 2 trilyon dolar ile, yoksulluğu 4 kez bitirmek mümkün. Türkiye’den bu listeye girenlerin isimleri de Mart ayının ilk günlerinde açıklandı. Listeye göre, en zengin 100 kişinin serveti 1 yıl içinde 25 milyar dolar arttı. Peki ya asgari ücretliler, ya yoksullar? Zenginler 25 milyar dolarla oynarken, asgari ücretliler, 34 liralık bir artışa mahkum edildi. Bu gelir adaletsizliği, ekonomik ve sosyal yapımızı da bozuyor. Türkiye, son 34 yılda, dolar bazında 5 misli büyüdü. En zenginler son 7 sene içinde 5 kat büyüdü. Asgari ücretlinin reel geliri ise 34 yıldır yerinde sayıyor. İşte biz büyümeden hakça pay almak istiyoruz derken, bu çarpıklığa dikkat çekmek istiyoruz. Bu dramı sadece asgari ücretliler değil, tüm Türkiye yaşıyor. Türkiye 2012’nin ilk üççeyreğinde yüzde 2,6 büyürken, zenginler yüzde 26 büyüyor. Yani Türkiye’den 10 kat fazla büyüyorlar.28 aile dolar milyarderi oldu. Bir de bizim dünyamıza bakalım.Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına göre, Türkiye’de her 4 aileden 1’i, ayda 1200 lira ile geçiniyor.Her 10 aileden 1’i ise ayda 400 lira ile geçiniyor. Biz mücadele edeceğiz. Bu adaletsizlikle sonuna kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.
 

YENİ YÖNETİM OLUŞTURULDU

Baki Polat’ın başkanlığında  tek liste ile gidilen seçimde Şube Sekreterliğine Hüseyin Yasak, Şube Mali Sekreterliğine Arslan Sert, Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine Metin Açıkalın, Ali Sancak, Hasan Turan, Kemalettin Ökten, Özgür Demirkesen ve Mahir Filiz seçildi. Denetleme Kurulu Asil Üyeliklerine ise Fesih Öz, Serkan Kayır ve Mutlu Gümüş seçildi. Disiplin Kurulu Asil Üyeliklerine Hakan Mert, Mustafa Aras ve Tamer Çetin seçilirken, Üst Kurul Üyeliklerine Baki Polat, Hüseyin Yasak, Arslan Mert, Metin Açıkalın, Kemalettin Ökten, Hasan Turan, Özgr Demirkesen, Metin Filiz ve Nurdan Demirel seçildi.
 

KATILIM YOĞUN OLDU

Kongreye Türk-İş Genel Sekreteri,Türk Metal Sendikası Genel Başkanı ve ayni zamanda Avrasya İşçi Konfederasyonları Genel Başkanı Pevrul Kavlak,Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcıları,Muharrem Aslı Yüce,Süleyman Yıldırım,Mesut Gezer,Genel Sekreter Yücel Yücel,Genel Mali Sekreter İsmail Dursun, Türk-İş Marmara Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkuçak,Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak,Türk Metal Sendikası Çorlu Şube Başkanı Baki Polat ve Türk-İş’e bağlı Sendikaların Şube Başkanları,Türk Metal Sendikası’nın yetkili olduğu fabrikaların işyeri Baş Temsilcileri temsilcileri, sendika üyeleri ve Türk Metal Sendikası’nın yetkili olduğu fabrikaların genel Müdürleri ile Müdürleri ve siyasiler katıldı.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10