Çanakkale, birlik ve beraberliğimizin adresidir

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı tarafından Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü kapsamında “Çanakkale Kıyameti” konulu konferans düzenlendi.

Çerkezköy 25.03.2013 20:03:00 0
Çanakkale, birlik ve beraberliğimizin adresidir

 ÇANAKKALE’DE KOYUN KOYUNA YATIYORLAR

Önceki akşam saat 20.00’da Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Tarihçi ve yazar Yavuz Bahadıroğlu katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çanakkale Savaşı’nın 250 bin civarında Türk askerinin kıyameti olduğunu ifade etti. Şehitler Günü dolayısıyla üzerlerine düşeni yapmak istediklerini belirten Demirbağ “Şehitlerimizi sadece bir gün, bir hafta değil, her gün aldığımız her rahat nefeste şehitlerimizi anmalıyız” dedi. Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü ve şehitler günü dolayısıyla çoğu genç olmak üzere yaklaşık 250 kişiyi Çanakkale’ye gönderdiklerini belirten Demirbağ “Siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin Çanakkale’yi görmesi gerekiyor. Bu ülkede birlik ve beraberlik içinde yaşamamızın en güzel kanıtı Çanakkale’de yatıyor. Orada askerlerimiz bayrağın dalgalanması, ezanın dinmemesi için canlarını verdiler ve Çanakkale’de koyun koyuna yatıyorlar. Onların kemiklerini sızlatmamak için bu ülkede kardeşce yaşamak zorundayız. Atatürk’ün dediği gibi ‘Ya istiklal ya ölüm’ sözü bizim için çok önemli. Bu ülkeye bir şey olursa bizim sığınacak bir yerimiz yok” dedi.
 

UZUN SÜRE ALKIŞLANDI

Demirbağ’ın konuşmasının ardından Çanakkale Savaşı’nın anlatıldığı bir slayt gösterisi sunuldu. Programda İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okuyan Metehan Ak da izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı. Programda Tarihci ve Yazar Yavuz Bahadıroğlu da Çanakkale ile ilgili konferans verdi. İsrail’in tarihinde ilk kez bir ülkeden, Türkiye’den özür dilediğini ifade eden Bahadıroğlu, bunun Şehitler Haftası’na denk gelmesinin de ayrı bir önemli olduğunu belirtti.
 

BU MİLLETİN GERÇEK ADRESİ ÇANAKKALE’DİR

Şehitlerin bu ülkenin tapusu olarak kalacağını belirten Bahadıroğlu “En çok şehit veren milletlerden birisiyiz. Bu toprakların bedelini en çok ödeyen milletiz. Bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli var. Türkiye’de 40 senedir özlediğimiz bir barış ortamı geldi” dedi. Çanakkale Savaşı’nın çok önemli olduğunu ifade eden Bahadıroğlu “Çanakkale, İstiklal Savaşı’na moral destek verdi. Düştükten sonra yeniden kalkan bir millet olduğumuzu gösterme açısından da çok önemli. Çanakkale, birlik ve beraberliğimizin adresi olduğu için çok önemli. Bu milletin gerçek adresi, aynı amaçlar uğruna savaşıp aynı mezarda koyun koyuna yatanların adresini veriyorum. Orası Çanakkale’dir; ezan, bayrak, vatan için savaşan kardeşlerdir” diye konuştu.
 

KATILIM YOĞUN OLDU

Düzenlenen konferansa Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Nuran Yeşil, Aynur Düzgünel, Behçet Güven, Süleyman Ak, AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Salih Bezgin, Ahmet Doğaç, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, Karaağaç Belde Başkanı Metin Kanat, Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Karaca, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, Çerkezköy Gümüşhaneliler Derneği Eski Başkanı Tuncay Yegin, AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Can Danyeli, partililer ve vatandaşlar katıldı.
 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10