Sandalye yardımları devam ediyor

Ak Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı yardıma muhtaç bedensel engelli vatandaşları evlerinde ziyaret ederek kendilerine tekerlekli sandalye hediye etti.

Çerkezköy 27.03.2013 18:48:00 0
Sandalye yardımları devam ediyor

 TEKERLEKLİ SANDALYE VERDİLER

AK Parti Çerkezköy İlçe Gençlik Kolları üyeleri Fevzipaşa Mahallesi’nde ailesi ile birlikte yaşayan Duygu İlaslan’a tekerlekli sandalye hediye etti. Dün saat 14.00’da gerçekleşen programa AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, İlçe Gençlik Kolları üyeleri ile Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üyeleri katıldı.
 

MUTLULUĞU GÖZLERİNDEN OKUNDU

Tekirdağ İl Merkezi’nden Gençlik Kolları’na gelen tekerlekli sandalyeleri dağıtmaya başlayan üyeler önceki gün de Karaağaç beldesinde ailesi ile birlikte yaşayan 12 yaşındaki Hakan Çoşkun’a tekerlekli sandalye vermişti. 2.5 yaşında ateşli havale geçirerek engelli olan ve tekerlekli sandalyesine kavuşan Duygu İlaslan’ın mutluluğu gözlerinden okundu.
 

“ENGELLERİ ORTADAN KALDIRMAK İSTİYORUZ”

AK Gençlik olarak engelli kelimesini lügatlarden kaldırmak hem de engelleri kaldırmak amacıyla engelli vatandaşlara destek verdiklerini belirten AK Parti Gençlik Kolları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Furkan Tezcan “Yaradan kusursuz iken onun yarattığının engeli diye dahi nitelendirilmesi bizler için geçersizdir. Biz engele takılan demeyi yeğliyor, böylece üzerimize bir misyon ve vazife yüklüyoruz. Bu vazife de engelleri ortadan kaldırmaktır. Tüm genç ve küçük engele takılan kardeşlerimizin evlerini gezmiştik. Elimizden geldiğince taleplerini yerine getirmiştik. Bugün ise yürüyememe engeline takılan kardeşimize yardımcı olabilmek, takıldığı engelleri bir nebze olsun ortadan kaldırmak için engeli azaltacak araba veriyoruz” dedi.
 

“BU ENGELİ MERDİVENLE AŞIYORUZ”

Amaçlarının toplumda engelliliğin olağan bir şey olduğunu vurgulamak değil, engelli kimsenin olmadığını ortaya koymak olduğunu ifade eden Tezcan “Engelli yoktur, hayatta engeller vardır ve hepimiz bu engellere kısa yahut uzun süreli takılabiliriz. Çünkü elimizin uzanamadığı bir yerden malzemeyi aşmak bir engeldir. Ancak bu engeli merdivenle aşıyoruz. Kamuoyunda bu bilincin oluşması içinde elimizden geleni yapmak için çalışacağız. Dediğimiz gibi potansiyel engelli yoktur, muhtemel hayatımızı yavaşlayan engeller vardır” dedi.
 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10