Tiyatro nadide bir değerdir

27 Mart ‘Dünya Tiyatrolar Günü’ dolasıyla açıklama yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, sanat ve sanatçının her daim öneminin bilinmesi gerekliliğine vurgu yaptı. Sanatsız dünyayı a

Çerkezköy 27.03.2013 18:49:00 0
Tiyatro nadide bir değerdir

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

 

GÜLDÜRÜRKEN DÜŞÜNDÜRÜYOR

Sanatın dünya üzerindeki öneminin büyük olduğunu, sanatçının gözünden dünya üzerine birçok farklı yorumların görülebildiğini ifade eden Başkan Ertem “Sanatın önemli bir parçası olan tiyatro kimi zaman dünyayı görmediğimiz bir yönüyle bizlere anlatabildiği gibi, çoğu zaman da güldürürken düşündürür. İşte bu eserleri ortaya koyan tiyatrocularımız, her koşulda bizlere işlenen konu hakkında bir mesaj vermeyi gaye edinmiş, işlerini aşkla yapmışlar ve yapmaktadırlar” diye konuştu.
 

‘’SANAT, AĞAÇ GİBİDİR’’

Tiyatrosuz- sanatsız bir dünyayı ağaçsız bir şehre benzeten Ertem “Yeşilin olduğu her yer nasıl ki pek çok kişiye huzur veriyorsa, sanatçının ortaya koyduğu eserlerden biri olan tiyatro da insana öyle huzur vererek, gerçekleri anlatan hatta kimi zaman bu gerçeklere eleştiriler yöneltebilen nadide bir değerdir. Mustafa Kemal Atatürk’ün   ‘Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz, hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Fakat, sanatkar olamazsınız’ sözleriyle ortaya koyduğu gibi çok özel bir yeteneğe sahip olan tüm tiyatrocu ve sanatçılarımızın Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutluyor, sanat hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10