Ortak Hareket Projesi görüşüldü

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği TRAKYAKENT kanalıyla Türkiye'de uygulanmaya başlanan Sosyal Uyum Eylem Politikası aracı Ortak Hareket Projesi'nde ortak olarak yer alan İpsala koordinasyon grubu toplantısı önceki g?

Bölgede Gündem 28.03.2013 19:43:00 0
Ortak Hareket Projesi görüşüldü

 YÜRÜTME KURULU ÜYELERİ KATILDI

Kent Konseyi yürütme kurulu üyelerinin katılımcı olarak yer aldığı toplantının açılış konuşmasını İpsala Belediye Başkanı aynı zamanda Trakyakent Kurucu Encümen Üyesi Mehmet Karagöz yaptı. Sosyal uyumun; bir toplumun eşitsizlikleri en aza indirerek ve tüm bireylerin refahını sağlama, farklılıklar ve bölünmüşlüklerle baş etme kapasitesi olduğunu ifade eden Karagöz “Bir Belediye Başkanı olarak bunu sağlayabilmek için bazen adını bile koymadığımız projeler üretiyoruz ama bunu yaparken şunu da biliyoruz; hiçbir toplumun farklılıklardan tamamen uzak yani kelimenin tam anlamıyla uyumlu olması beklenemez çünkü tüm toplumlar sosyal, ekonomik ve kültürel yönlerden değişik özelliklerin bir araya geldiği bireylerden oluşmaktadır. Burada bize düşen görev eşitsizliklerin toplum yapısını tehdit edecek boyutlara ulaşmasını önlemektir. Bunları sağlayabilmek için de bir yıllık bir süreden beri Avrupa Konseyi’nin bir metodolojisini takip ediyoruz bunu yaparken Dış işleri ve İçişleri Bakanlıklarının onaylarını alıyoruz” diye konuştu.
 

PROJELER GÖRÜŞÜLDÜ

Projede eğitmen olarak görev alan Birlik Uzmanı Mehtap Cihan Miçonunoğlu Akkuş, Sosyal Uyum Eylem Planları, Yerel Yönetim Düzeyleri ve Sosyal Uyum, Türkiye’deki Reform Süreci, Sosyal Uyum ve Trakya Potansiyelleri konularını katılımcılara aktararak İpsala İlçesinin karşı karşıya kaldığı sorunlara cevap olabilecek projeleri, sorunlu olarak tabir edilen konular hakkında bilgi verdi.
 

Bir sınır ilçesi

İpsala ilçesinin bir sınır ilçesi olduğu, bu durumun pozitif olarak ilçeye yansıtılması söz konusu olduğunda ilçeye yatırım olanaklarının gündeme geleceği ve dolayısıyla genç nüfusunun istihdam edilmesiyle birlikte göçün önüne geçilebileceği gibi öneriler sunuldu. Bunun yanında kadınların istihdam edilme oranlarının erkeklere oranla düşük olduğu, halk eğitim merkezi eğitmenleri katkılarıyla meslek edindirme kursları düzenlenerek istihdam edilebilme şanslarının yükseltilebilmesi ile ilgili görüşler yine Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri tarafından sunuldu.
 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10